Όλα τακτοποιούνται

Τακτοποίηση όλων
Νομίζω ότι όλα τα θέματα μπορούν σιγά σιγά να τακτοποιηθούν. Κατ’ αρχάς μπορεί να λυθεί το μπέρδεμα με τα τρία κόμματα και τις τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες. Εάν ο Καραμανλής έχει 40 βουλευτές, μπορεί το νέο κεντροδεξιό σχήμα να αποκτήσει άμεσα μια κοινοβουλευτική ομάδα 40 βουλευτών που θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του κοινοβουλίου. Από τους 35 που περισσεύουν μπορεί να πάρει 10 ο Μπαλτάκος  και να κάνει μια άλλη κοινοβουλευτική ομάδα για το νέο δεξιό σχήμα που ετοιμάζει. Του Μπαλτάκου βέβαια ίσως του χρειάζονται πολύ λιγότεροι εάν έρθει σε συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ και ένα τμήμα της Χρυσής Αυγής.

Του Μητσοτάκη θα του μείνουν οι υπόλοιποι και μαζί με τους βουλευτές του Ποταμιού που προέρχονται από τη Δράση θα δημιουργήσει τη Νέα Δράση που θα συνεργάζεται με το ALDE. Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Θα είναι αρχηγός κόμματος με σημαντική βουλευτική εκπροσώπηση. Επίσης μπορεί ακόμη να ελπίζει για τη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας. Να μην ξεχνάει ότι ήταν τρίτος η τέταρτος στις δημοσκοπήσεις. Πέρασε στο δεύτερο γύρο και τελικά κέρδισε με πολύ «σπρώξιμο» από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Τώρα που θα φύγει το καραμανλικό κομμάτι θα είναι πολύ πιο εύκολο για πρόσωπα όπως ο Γρηγοράκος και ο Ψαριανός να συνεργαστούν με το κόμμα του Μητσοτάκη.  
Δημιουργείται ένα νέο κόμμα, από τους Καραμανλικούς, απαλαγμένο από τις κομματικές ευθύνες της ΝΔ. Παραμένουν βέβαια οι προσωπικές ευθύνες όσων συμμετέχουν. Δεν απαλλάσσεται μόνο από τις αμαρτίες του παρελθόντος αλλά και από τα χρέη και όλη τη σαβούρα που έχει μαζευτεί διαχρονικά μέσα. Θα πρέπει όμως να δείξει ότι πραγματικά υπάρχει ανανέωση και τα παλιά πρόσωπα να πλαισιωθούν από πολλά νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Νομίζω ότι πρέπει να συνταχθούμε με το νέο σχήμα αυτό. Όπως έχουμε γράψει χρειάζεται ένας συμβιβασμός μεταξύ ανανέωσης και φρεσκάδας από τη μία και πείρας και αναγνωρισιμότητας από την άλλη.
Το πιο σημαντικό είναι ότι επιτυγχάνεται η μεγάλη συγκυβέρνηση που είναι απαραίτητη για τη χώρα. Η γραμμή Σαμαρά – Μητσοτάκη είναι ενάντια στη συγκυβέρνηση για λόγους κομματικού συμφέροντος. Η γραμμή Καραμανλή - Μεϊμαράκη είναι υπέρ της συγκυβέρνησης για λόγους εθνικού συμφέροντος. Τους Έλληνες πολίτες  τους απασχολεί το συμφέρον της χώρας και όχι εάν θα πάρει τη καρέκλα του πρωθυπουργού ο Μητσοτάκης.

Γιάννης