Από μικρό και από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Miltus Barbie
Αυτό το παιδί το Miltus Barbie δεν ξέρω πως να τον χαρακτηρίσω, επιπόλαιο, βλάκα η απόλυτα ειλικρινή; Του ξεφεύγουνε, δεν καταλαβαίνει τι λέει, η λέει τη αλήθεια με όλες τις συνέπειες; Χτες σε μια βραδυνή εκπομπή δήλωσε ότι στόχος είναι να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Παραδέχτηκε δηλαδή ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες. Όλοι οι άλλοι Νεοδημοκράτες είναι στο τελείως αντίθετο μήκος κύματος. Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα που κατέστρεψαν. Κανείς βέβαια δεν πιστεύει ούτε ότι θέλουν ούτε ότι μπορούν. Αλλά και ο Barbie να βγει να πει ότι τους ενδιαφέρουν μόνο οι καρέκλες είναι στο άλλο άκρο.

Μετά ανέφερε για κάτι ομάδες εργασίας που θα δημιουργηθούν στη ΝΔ και στις οποίες θα μπορούν να λάβουν μέρος τεχνοκράτες. Εμείς έχουμε να του προτείνουμε μια θέση στο νέο σχήμα που δημιουργούμε. Σε λίγο καιρό η ΝΔ θα είναι ένα μικρούλι κόμμα. Τότε όλοι θα στριμώχνονται να έρθουν μαζί μας, κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στο Λεβέντη. Δεν του έδιναν σημασία και τον περιγελούσαν για 20 χρόνια. Όταν φάνηκε ότι θα μπει στη Βουλή, γινόταν το αδιαχώρητο στα γραφεία. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο που δεν μας δίνει κανείς σημασία και μας περιγελούν. Η στιγμή που θα στριμώχνονται στα γραφεία μας δεν θα έρθει σε 20 χρόνια αλλά σε 2-4 χρόνια.
Στη Νέα Αρχή αποκλείουμε πολιτικούς αλλά δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή τους σε ένα ευρύτερο σχήμα. Ο Miltus είναι Κολλεγιόπαιδο και από τζάκι. Ούτε αυτούς τους αποκλείουμε από το νέο σχήμα. Απλά ο αριθμός τους θα είναι περιορισμένος, αντίθετα με ότι συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Προϋπόθεση βέβαια να μην έχει εμπλακεί σε περίεργες δοσοληψίες. Ως προς αυτό διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
Ο μόνος λόγος που του προτείνουμε μια θέση είναι επειδή εμείς στη Νέα Αρχή ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς στη ιστοσελίδα μας είναι αυτό. Το δεύτερο είναι η Ελληνική σημαία που ο Miltus Barbie χαρακτήρισε πανί. Ως προς αυτό θα πρέπει να ανασκευάσει εάν θέλει να έχει ένα ρόλο στο νέο σχήμα. Εμείς το κάνουμε από πεποίθηση ότι πρέπει να σταματήσουμε να «χαϊδεύουμε αυτιά» και να λέμε τις αλήθειες όσο σκληρές και να είναι. Στη περίπτωση του Miltus μπορεί να ισχύει « από μικρό και από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια». Όπως και να έχει, είμαστε σην ίδια κατεύθυνση για διαφορετικούς λόγους.
Τέλος αυτή η παραδοχή του Barbie, μου δίνει την ευκαιρία να σχολιάσω γιατί δεν προχωράει η Οικουμενική που είναι προς το συμφέρον της χώρας. Ο Miltus απλά παραδέχτηκε κάτι που ισχύει όχι μόνο για τους Νεοδημοκράτες αλλά και για όλους τους πολιτικούς. Αυτό που τους κατευθύνει είναι μόνο το προσωπικό συμφέρον δηλαδή να αποκτήσουν η να διατηρήσουν τις καρέκλες. Το συμφέρον της χώρας και των πολιτών είναι άνευ σημασίας. Σε μια Οικουμενική δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ούτε ο Τσίπρας αλλά ούτε ο Μητσοτάκης. Εξάλλου είναι πιθανό σε μια Οικουμενική να πάνε αρκετά υπουργεία σε τεχνοκράτες.
Οι Νουδούληδες δεν θέλουν να μοιραστούν τις καρέκλες. Μπορούν να περιμένουν λίγο. Ξέρουν ότι δεν θα χρειαστούν 3,5 χρόνια για να πέσει η κυβέρνηση αλλά 1-2 το πολύ. Θα περάσουν οι Συριζανελ κάποια δύσκολα μέτρα και θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για αυτούς μετά. Οι Τσιπροκαμένοι θέλουν να κρατήσουν τις καρέκλες τους όσο αντέξουν. Πριν τη κρίση δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα ότι κάποια στιγμή θα κυβερνούσαν την Ελλάδα. Τώρα, με αυτή τη συμφωνία κατεργαραίων, θα γευτούν και αυτοί την ηδονή της εξουσίας για 2-3 χρόνια. Οι Έλληνες να πα’ να .....

Βασίλης