Κόμμα πλουσίων

Νέα Πλουτοκρατία
Από μια σκοπιά είναι καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Από μια άλλη οπτική γωνία εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι. Οι εξελίξεις θα κρίνουν εάν τελικά η έκβαση των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ ήταν θετική η αρνητική. Το καλό είναι ότι ξεκαθάρισε το τοπίο. Με τον Μητσοτάκη συντάχθηκε η οικονομική ελίτ, η εγχώρια διαπλοκή, το φαύλο σύστημα του παρελθόντος που κατέστρεψε την Ελλάδα και οι τάξη των πλουσίων.
Η ΝΔ είναι πλέον καθαρά κόμμα των πλουσίων. Όχι ότι δεν ήταν και πριν. Απλά έγινε πεντακάθαρο. Πριν ήταν λίγο πιο θολή η εικόνα. Ο Μητσοτάκης καλά θα κάνει να αλλάξει το όνομα σε Νέα Πλουτοκρατία. Έχει δηλώσει ότι θα μετακομίσει από αυτά τα γραφεία. Του προτείνω την Εκάλη η εναλλακτικά την Βουλιαγμένη.
Λέγεται ότι συντάχθηκε μαζί του η αγορά. Ποιά αγορά όμως; Η αγορά δεν είναι μία. Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν αληθινοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ με όλη τη σημασία της λέξης. Από την άλλη υπάρχουν και καθάρματα που δικαιολογημένα δημιουργούν όλες τις αρνητικές εντυπώσεις για το σύστημα της ελεύθερης αγοράς και την επιχειρηματικότητα. Υποπτεύομαι ότι συντάχθηκε με τον Μητσοτάκη η δεύτερη κατηγορία.
Οι πλούσιοι είναι πολίτες αυτής της χώρας. Έχουν δικαίωμα σε εκπροσώπηση όπως έχουν δικαίωμα σε ένα δικό τους κόμμα. Όπως οι εργάτες έχουν το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ, έτσι και οι πλούσιοι πρέπει να έχουν το δικό τους κόμμα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο Μάνος έφτιαξε ένα κόμμα πλουσίων αλλά οι πλούσιοι το αγνόησαν. Ο λόγος είναι απλός. Δεν τους φτάνει ένα κόμμα του 2 , 3, 5 η ακόμα και 10%. Θέλουν ένα κόμμα του 30+%, ένα κόμμα εξουσίας. Εδώ αρχίζουν να χαλάνε τα πράγματα.
Για να πάρουν τέτοια ποσοστά χρειάζονται ψήφους από τη μεσαία και τη λαϊκή τάξη. Έτσι χρησιμοποιούν πολιτικούς όπως ο Μητσοτάκης, ο Βαρβιτσιώτης, ο Γεωργιάδης που εξαπατούν αυτές τις τάξεις και υφαρπάζουν τις ψήφους τους με διάφορα τερτίπια. Ο Μητσοτάκης προσποιείται το κεντρώο και ο Γεωργιάδης τον πατριώτη. Στη συνέχεια όταν έρθουν στην εξουσία ακολουθούν πολιτικές που είναι ενάντια στη μεσαία και τη λαϊκή τάξη και υπερ της τάξης των πλουσίων.
Ξαναγυρίζω εκεί που ξεκίνησα στην αρχή. Είναι τελείως διαφορετικά τα συμφέροντα της μεσαίας και της λαϊκή τάξης από αυτά της τάξης των πλουσίων. Όποιος δεν το καταλαβαίνει και αυτό είναι τελείως ηλίθιος. Εάν η ΝΔ γίνει ένα κόμμα πλουσίων και της οικονομικής ελίτ με ποσοστά μέχρι 10% δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρειάζεται ένα «καθαρό» κόμμα πλουσίων. Είναι σωστό, λογικό και δίκαιο. Θα είναι σα μια μεγάλη Δράση του Μάνου. Μπορεί η μεγάλη Δράση του Μητσοτάκη να ενωθεί με τη μικρή Δράση του Μάνου και να κάνουν μια ενιαία Δράση.
Εάν όμως κατορθώσουν με τη βοήθεια των ΜΜΕ να χειραγωγήσουν τη μεσαία τάξη και τη λαϊκή δεξιά θα είναι καταστροφή. Το σχέδιο τους είναι πρώτα να υφαρπάζουν τη ψήφο αυτών των τάξεων με εξαπάτηση. Αυτό κάνουν οι δαίμονες από την αρχή του κόσμου. Εξαπατούν τους ανθρώπους. Στη συνέχεια θα εξοντώσουν τις τάξεις που τους έδωσαν την εξουσία. Θα πάρουν όλες τις αποταμιεύσεις, τα σπίτια και τα οικόπεδα τους.  Με διάφορους τρόπους οι περιουσίες των μεσαίων και των φτωχών θα πάνε στην οικονομική ελίτ, την εγχώρια διαπλοκή και τους ξένους. Αυτό είναι το σχέδιο τους. Θα τους αφήσουμε να το πραγματοποιήσουν;

Σωτήρης