Έχει υποχρέωση ο Καραμανλής

Βρίσκω συγκλονιστικό αυτό που αποκαλύφθηκε στο προηγούμενο άρθρο για την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Περίπου 40 από τους 75 βουλευτές είναι στη σφαίρα επιρροής του Καραμανλή. Από τους 75 εάν αφαιρέσουμε τους 40 μένουν 35. Αυτούς σίγουρα δεν τους ελέγχει όλους ο Μητσοτάκης. Τυχαία τελείως θεωρώ ότι ελέγχει 15-20. Έχουμε δηλαδή τον Μητσοτάκη τυπικά αρχηγό αλλά ουσιαστικά αρχηγό τον Καραμανλή. Το κόμμα παραμένει καραμανλικό σίγουρα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Δεν ξέρω εάν πραγματικά ισχύει αυτό. Πάντως το έχω ξανακούσει και από άλλους. Δέχομαι ότι ισχύει για να προχωρήσω το συλλογισμό μου με βάση αυτό το δεδομένο. Ο Καραμανλής έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη κρίση. Είναι αλήθεια ότι όταν ανέλαβε από το Σημίτη, η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Όμως επί της διακυβέρνησης του έγινε το τελευταίο βήμα και ήρθαν μετά ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και την έρριξαν στο γκρεμό.
Δέχομαι ότι δεν είναι οικονομολόγος και ότι είχε τοποθετήσει άλλους στα οικονομικά υπουργεία, με πρώτο τον Αλοφοσκούφη. Ήταν όμως δικές του επιλογές, όχι δικές μου. Έχει ευθύνη για τις επιλογές του. Ο Αλογοσκούφης σίγουρα δεν ήταν κακοπροαίρετος. Όμως άλλο η θεωρία και άλλο η εφαρμογή, η ζωή είναι διαφορετική από τα βιβλία. Ούτε ο άλλος καθηγητής, ο Σημίτης, συνειδητά κατέστρεψε τη χώρα. Όπως και ο Αλογοσκούφης, ο Σημίτης νόμιζε ότι τα έκανε σωστά αλλά όπως αποδείχθηκε δεν τα έκανε. Σε αυτή τη χώρα μας έχουν καταστρέψει οι καθηγητάδες. Το θέμα είναι ότι τα λάθη τους τα πληρώνουμε εμείς οι πολίτες και όχι αυτοί οι πολιτικοί.
Η χώρα οδεύει αργά αργά στο χάος. Έχει περιγραφεί σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Οι πολίτες με δυσκολία αυτοσυγκρατούνται και ετοιμάζουν μαζικές κινητοποιήσεις που μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες. Χρειάζεται επειγόντως συγκυβέρνηση για πάρα πολλούς λόγους. Είναι αρκετοί που θέλουν συγκυβέρνηση για να εφαρμοστεί πιο εύκολα η ίδια πολιτική. Η συγκυβέρνηση χρειάζεται για να:
  • επιτύχει ελάφρυνση του χρέους
  • διαπραγματευτεί αλλαγές στο Μνημόνιο
  • εξετάσει προσεκτικά όλες τις εναλλακτικές για τη χώρα
  • κάνει αλλαγές όπου το Μνημόνιο αφήνει περιθώρια
  • δώσει την εικόνα της σταθερότητας
  • προσελκύσει ξένες επενδύσεις
  • φέρει καλύτερη ισορροπία σε αντικρουόμενα συμφέροντα
  • επιλύσει προβλήματα που διαιωνίζονται λόγω πολιτικού κόστους
Η συγκυβέρνηση πρέπει να αποτελείται από πολιτικούς, τεχνοκράτες και εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων. Περίπου δύο χρόνια νομίζω ότι είναι αρκετά για να μπει η χώρα και η οικονομία στο σωστό δρόμο και να λυθούν αρκετά προβλήματα. Μετά μπορούν να γίνουν εκλογές.
Ο Καραμανλής δεν αντιλαμβάνεται ότι η χώρα οδεύει στο χάος. Μήπως περιμένει να φθάσουμε στο χάος για να επέμβει; Εάν είναι έτσι να μας το πεί να το προκαλέσουμε ( οι πολίτες ) άμεσα! Είναι υποχρέωση του να επανορθώσει καθώς έχει και αυτός μεγάλο μέρος της ευθύνης.
Χρειάζεται κάποιος η κάποιοι να παίξουν το διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα σε όλες τις πλευρές: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ( Καραμανλικοί ), ΕΕ, άλλα κέντρα κλπ. Ίσως να μπορεί να το κάνει ο Πάκης ( Παυλόπουλος ). Ενδεχομένως να χρειάζεται βοήθεια. 

Βοηθήστε λίγο τον Πάκη να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία! 

Θόδωρος