Δεν ήξεραν – δεν μας ρώταγαν;

Ερώτηση
Λέτε ότι έχετε επαφές με τις ΗΠΑ. Οι φίλοι σας οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι του αμερικανικού κύκλου είναι η τελείως αντιπαθητικοί η τελείως βλάκες η τελείως λαμόγια; Πήγαν και έβγαλαν τον Μητσοτάκη. Καταλαβαίνουν τι εστί οικογένεια Μητσοτάκη; Δεν αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ έχει οριστικά τελειώσει για τον ελληνικό λαό και είναι θέμα χρόνου η κηδεία της; Υπάρχει περίπτωση να επενδύσουν ομογενείς με κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Απάντηση
Λέμε ότι έχουμε επαφές με την ελληνική ομογένεια και ιδιαίτερα αυτή των ΗΠΑ. Είναι κάτι διαφορετικό από τις ΗΠΑ. Βέβαια πολλοί Έλληνες ομογενείς έχουν μεγάλες θέσεις και στα δύο κόμματα, το Δημοκρατικό και τους Ρεπουμπλικάνους. Ο Ντουκάκης ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Τζώρτ Στεφανόπουλος στενός συνεργάτης του Κλίντον. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είναι ελληνογερμανικής καταγωγής. Η λίστα ελληνοαμερικανών πολιτικών είναι πολύ μεγάλη. Οι επαφές μας είναι απευθείας με τις ΗΠΑ και δεν έχουμε πολλά – πολλά με τον αμερικανικό κύκλο στην Ελλάδα, ειδικά Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες που φέρονται να ανήκουν στην αμερικανική σφαίρα επιρροής.
Υπάρχει διαφορά κουλτούρας που εμποδίζει τους Αμερικάνους αλλά και άλλους ξένους να αντιληφθούν τι ακριβώς είναι οι φιλικά προσκείμενοι σε αυτούς. Για τους Ευρωπαίους είναι λίγο πιο εύκολο λόγω ΕΕ και γεωγραφικής εγγύτητας. Δυστυχώς η ευτυχώς, όλες οι ξένες δυνάμεις βασίζονται πολύ στις πληροφορίες που τους δίνουν οι φιλικά προσκείμενοι σε αυτούς. Κάποιες φορές είναι σωστές αλλά πολλές φορές είναι εκ προμελέτης η εξ αμελείας λάθος.  
Το Μητσοτάκη ενδεχομένως να τον υποστήριξαν και αμερικανικοί παράγοντες. Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στις ΗΠΑ, υπάρχουν οι δυνάμεις του Φωτός και του Σκότους. Οι δυνάμεις τους Σκότους υποστηρίζουν τη ΝΔ και το Μητσοτάκη. Μερικοί που υποστηρίζουν ΝΔ και Μητσοτάκη δεν είναι τόσο κακοί αλλά έχουν εξαπατηθεί η έχουν άγνοια. Δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει ΝΔ και οικογένεια Μητσοτάκη.
Η πλειοψηφία της αμερικανικής κοινής γνώμης έχει δημοκρατικά, φιλελεύθερα (αριστερά η δεξιά) και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Πέρα από τον πατριωτισμό τους, αντιτίθενται σε πολλές πολιτικές των κυβερνήσεων τους καθώς έχουν αίσθημα δικαιοσύνης. Επίσης τα ΜΜΕ ασκούν κριτική στους πολιτικούς και πραγματικά «κυνηγάνε» και προσπαθούν να αποκαλύψουν τα πολιτικά σκάνδαλα αντί να τα κουκουλώνουν όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.
Οι πολιτικοί των ΗΠΑ και άλλων χωρών, ενδεχομένως να βλέπουν με καλό μάτι τη τοποθέτηση Ελλήνων πολιτικών που έχουν φιλική στάση προς αυτούς. Οι επενδυτές όμως δεν το αντιμετωπίζουν με αυτό το τρόπο. Οι ομογενείς και άλλοι επιχειρηματίες δεν θα πάρουν άδεια ούτε εντολή από την Αμερικανική κυβέρνηση για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Μια θετική η αρνητική προτροπή θα παίξει σίγουρα ρόλο αλλά θα το ερευνήσουν μόνοι τους. Το ίδιο ισχύει και για όσα γράφονται στον τύπο όπως στη Wall Street Journal η στους Financial times. Μπορεί να επηρεάσουν λίγο αλλά οι επενδυτές θα είναι πολύ προσεκτικοί που θα τοποθετήσουν τα χρήματα τους. Οι επενδυτές έχουν άλλο τρόπο σκέψης από τους πολιτικούς.
Για τους επενδυτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι δύο κόμματα που κατέστρεψαν οικονομικά και χρεοκόπησαν τη χώρα. Είναι τα κόμματα που από κοινού δημιούργησαν το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Σοβαροί Έλληνες και ξένοι επενδυτές έχασαν τα χρήματα τους και τους τα έκλεψαν τα γαλαζοπράσινα λαμόγια, μαζί με ύποπτα διεθνή κέντρα. Έτσι δεν μπορούν να έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ξένοι επενδυτές και Έλληνες πολίτες κινούνται κατά κάποιο παράξενο τρόπο στο ίδιο μήκος κύματος και διαφορετικό από τους πολιτικούς, Έλληνες και ξένους.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολιτικό πτώμα και έχει τελειώσει για τον ελληνικό λαό. Υπάρχει βέβαια περίπτωση να καταφέρει να γίνει κυβέρνηση λόγω μεγάλης αποχής, έλλειψης εναλλακτικής και απογοήτευσης με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο ότι με κυβέρνηση Μητσοτάκη και οποιαδήποτε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα έχουμε ταραχές. Η οργή του ελληνικού λαού απέναντι στα δύο κόμματα που λεηλατούσαν και στο στο τέλος κατέστρεψαν τη χώρα είναι πολύ μεγάλη. Για το ΠΑΣΟΚ έχει μετριαστεί λίγο επειδή έχει πέσει η εκλογική του δύναμη.
Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ αποτελεί μεγάλη πρόκληση, κάτι σαν κόκκινο πανί. Σίγουρα θα υπάρξει μεγάλη πολιτική αστάθεια. Επίσης είναι πιθανό να έχουμε τρομοκρατικά χτυπήματα. Η αιτία είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι τόσο παλιάνθρωποι και στενόμυαλοι που προκαλούν με τη στάση τους και τις πολιτικές τους. Μια πιο ήπια κέντρο+δεξιά θα ήταν πολύ καλύτερη εναλλακτική και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα.
Εάν οι επενδυτές αντιληφθούν ότι με τη ΝΔ θα υπάρξει μεγάλη πολιτική αναταραχή και πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα, είναι βέβαιο ότι δεν θα επενδύσουν στην Ελλάδα. Η ΝΔ αποτελεί ένα τεράστιο φρένο στις ξένες επενδύσεις που είναι ο μόνος ουσιαστικά τρόπος να έρθει ανάπτυξη. Η ΝΔ είναι σε γενικές γραμμές μεγάλο εμπόδιο για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας. 

Ν. Σ.