Ενημέρωση στο GOP

ο ελληνογερμανικής καταγωγής πρόεδρος
του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ( GOP )
Reince Priebus 
κε Reince,

Με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι η μητέρα σας λέγεται Δήμητρα (Ρούλα) και είναι ελληνικής καταγωγής. Στην Ευρώπη υπάρχει μια διαμάχη σχετικά με την Ελληνική κρίση. Από τη μία είναι η Ελλάδα που έχει το πρόβλημα και από την άλλη η ηγετική δύναμη της Ευρώπης, η Γερμανία. Είναι ευχάριστα περίεργο ότι κατά το άλλο ήμισυ είσαστε γερμανικής καταγωγής. Επίσης μάθαμε ότι έχετε ασχοληθεί με κινήσεις βάσης ( grass roots movements ) και ότι με αυτό το τρόπο αναδειχθήκατε στο Ρεπουμπλικάνικο κόμμα.

Η Νέα Αρχή είναι μια ένωση κινήσεων βάσης. Να κάνω μια παρένθεση και να δώσω κάποιες εξηγήσεις σχετικά με τη Νέα Αρχή. Ενδέχεται κάποιος να «ρίξει μια ματιά» στις θέσεις της Νέας Αρχής και να του φανούν πολύ διαφορετικές σε σχέση με αυτές του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος. Ο μέσος Ευρωπαίος ψηφοφόρος βρίσκεται πιο αριστερά από τον μέσο Αμερικάνο. Ο μέσος Έλληνας ήταν ανέκαθεν πιο αριστερά από τον μέσο Ευρωπαίο και τώρα με τη κρίση κινήθηκε ακόμη πιο αριστερά.
Τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν πρέπει να εκφράζουν τους εαυτούς τους αλλά τους ψηφοφόρους. Έτσι η Νέα Αρχή τοποθετείται αρκετά αριστερότερα από το Ρεπουμπλικάνικο κόμμα γιατί ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή πολύ αριστερότερα από τον μέσο Αμερικάνο. Αυτοπροσδιοριζόμαστε όμως στην κέντρο + δεξιά σύμφωνα με τους συσχετισμούς του ελληνικού πολιτικού σκηνικού.   
Ξέρουμε ότι είναι πιθανή η ένωση ΕΕ και Βόρειας Αμερικής σε μερικές δεκαετίες. Έτσι έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται στενότερες σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο. Το Γαλλικό UMP βιάστηκε να μετονομασθεί σε Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα. Ούτως η άλλως οι ΗΠΑ εμπλέκονται παγκόσμια σε διάφορα ζητήματα. Το Ρεπουμπλικάνικο κόμμα έχει σχέσεις με το EPP που είναι το αντίστοιχο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό. Συναγωνιστές στη Νέα Αρχή έχουν ήδη στείλει αρκετές επιστολές στον πρόεδρο του EPP, κο Joseph Daul. Στην Ευρώπη όλα είναι σε slow motion. Ίσως μπορείτε «να σπρώξετε» λίγο τις εξελίξεις, να γίνουν πιο γρήγορα. Ανέλαβα την πρωτοβουλία να σας στείλω μια επιστολή που είναι η σύνοψη των κύριων σημείων που περιέχονται στις επιστολές που έχουν στείλει συναγωνιστές στο EPP.
Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό είναι το ηγετικό κεντροδεξιό κόμμα της Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία. Είναι αιτία πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα. Αυτό έχει επιπτώσεις στην Ευρώπη. Έτσι που έχουν γίνει όλα αλληλένδετα σε παγκόσμιο επίπεδο, η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, επηρεάζει και τον κόσμο όλο.
Για τη Μεγάλη Εθνική Καταστροφή της Ελλάδας και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού ευθύνονται αποκλειστικά αυτοί που μας κυβερνούσαν. Η χρεοκοπία προήλθε απο δύο λόγους, κλέψιμο και κακοδιαχείριση. Μεγάλο μέρος του Ελληνικού χρέους βρίσκεται στις τσέπες κάθε λογής Πασόκων και Νεοδημοκρατών. Δεν τα φάγαμε μαζί αλλά μαζί τα έφαγαν Πασόκοι και Νεοδημοκράτες. Δεν εννοώ τους ψηφοφόρους που ήταν το 80+% των Ελλήνων αλλά τους πολιτικούς, οκογένειες και φίλους πολιτικών, μεγαλοστελέχη, κομματάρχες κλπ.
Οι Νεοδημοκράτες μαζί με τους Πασόκους έκλεβαν από παντού. Έκλεβαν από τους φόρους που πλήρωνε ο Ελληνικός λαός από το υστέρημα του. Έκλεβαν από το Χρηματιστήριο όπου Έλληνες και ξένοι επενδυτές τοποθέτησαν τις οικονομίες τους. Έκλεβαν από τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και από τα Ταμεία. Έκλεβαν από όπου μπορούσαν. Έκαναν κάκιστη διαχείριση αποβλέποντας σε βραχυχρόνια πολιτικά οφέλη και οδηγώντας τη χώρα στη καταστροφή μακροχρόνια. Δημιούργησαν με αυτό το τρόπο μια μεγάλη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κρίση. Προκάλεσαν κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξακολουθεί να υφίσταται. Έκαναν την Ελλάδα διεθνώς ρεζίλι. Δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, είχαν τεράστια οικονομικά οφέλη και εξακολουθούν να διεκδικούν την εξουσία.
Η κακοδιαχείριση οφείλεται σε ανικανότητα και επιδίωξη προσωπικών και κομματικών πολιτικών οφελών. Έκαναν κακοδιαχείριση είτε γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο λόγω μειωμένων ικανοτήτων είτε εσκεμμένα. Κατέστρεφαν μακροχρόνια τη χώρα για να αποκομίσουν βραχυχρόνια πολιτικά οφέλη. Και αυτό μιας μορφής διαφθορά είναι. Όταν ο πολιτικός που έχει εμπιστευτεί ο Ελληνικός λαός τις τύχες του, εσκεμμένα οδηγεί τη χώρα στη καταστροφή μακροχρόνια για να κερδίσει βραχυχρόνια τι είναι; Δεν είναι διεφθαρμένος;
Μέχρι το 2009, περνάγαμε σχετικά καλά. Έτσι βγάζαμε το συμπέρασμα ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν σχετικά καλή δουλειά στη διακυβέρνηση της χώρας. Οι κεντροδεξιοί ψηφίζαμε Νέα Δημοκρατία και οι κεντροαριστεροί ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Το 2009 αποδείχθηκε ότι η ευημερία ήταν πλαστή και ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έκαναν καλή δουλειά αλλά κατέστρεψαν τη χώρα.
Ο πατέρας σας ήταν ηλεκτρολόγος Συνδικαλιστικής Ένωσης και η μητέρα σας μεσίτρια. Στο GOP κατορθώσατε να γίνετε πρόεδρος. Στη Νέα Δημοκρατία δεν θα κατορθώνατε να γίνετε ούτε καφετζής. Βασιλεύει η οικογενειοκρατία και η ευνοιοκρατία δηλαδή  η απόλυτη αναξιοκρατία. Είδαμε στο βιογραφικό σας ότι αρχίσατε να δουλεύετε από τα φοιτητικά σας χρόνια σε θέση κατώτερου υπαλλήλου ( clerk ). Τον χαραμοφάη τον Μητσοτάκη τον έβαλε ο Σημίτης σε κρατική τράπεζα και έπαιρνε 30 φορές μεγαλύτερο μισθό από ότι οι συνομήλικοι του με ανάλογα προσόντα. Τόσο πολύ είναι αντίθετος στο κρατισμό. Τους άλλους στην Νέα Δημοκρατία τους έβαλαν κατ' ευθείαν βουλευτές και υπουργούς ενώ είχαν δουλέψει ελάχιστα η και καθόλου.   
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα ντροπή για την Ελλάδα, την ελληνική κεντροδεξιά και την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Είναι γεμάτο από τζάκια και Κολλεγιόπαιδα. Επικρατεί ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία. Πηγαίνει απο Καραμανλήδες σε Μητσοτάκηδες και απο Μητστοτάκηδες σε Καραμανλήδες. Που αλλού στην ΕΕ η στον αναπτυγμένο κόσμο υπάρχει τέτοιο κόμμα;
Δεν είναι μόνο πρόβλημα ανικανότητας και διαφθοράς στη ΝΔ. Εκεί μέσα υπάρχει «κάθε καρυδιάς καρύδι» από ιδεολογική άποψη. Ο νέος αρχηγός Μητσοτάκης βρίσκεται ιδεολογικά πιο κοντά στο ALDE παρά στο EPP. Το ίδιο και η αδελφή του και ο ένας από τους αντιπροέδρους, ο Χατζηδάκης. Το ALDE είναι το  αντίστοιχο του Libertarian Party των ΗΠΑ. Ο άλλος αντιπρόεδρος, ο Γεωργιάδης, βρίσκεται πιο κοντά ιδεολογικά στη Λεπέν παρά στο EPP.
Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια κεντροδεξιοί ψηφοφόροι. Από αυτούς ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία μόνο το 1/3 δηλαδή 1,5 εκατομμύριο. Οι υπόλοιποι όχι μόνο δεν τους ψηφίζουν αλλά θέλουν και να τους δείρουν. Άλλοι τόσοι και περισσότεροι είναι οι κεντροαριστεροί που θέλουν να τους δείρουν. Από αυτούς που εξακολουθούν να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, σχεδόν οι μισοί θα ψήφιζαν μια άλλη αξιόλογη εναλλακτική, εάν υπήρχε.
Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία έχει σίγουρους 0,5 με 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους και 6-8 εκατομμύρια που θέλουν να τους δείρουν. Η αναλογία είναι 1 προς δέκα. Σε κάθε ψηφοφόρο που είναι βέβαιος και σταθερός, αντιστοιχούν 10 που είναι βέβαιο ότι θέλουν να τους δείρουν. Μπορεί ποτέ ένα τέτοιο κόμμα να κυβερνήσει; Δεν είναι μόνο η στάση τους στη περίοδο της κρίσης που δημιουργεί τέτοια συναισθήματα. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι όλα όσα έκαναν μαζί με το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια.
Η Νέα Δημοκρατία είναι πηγή μεγάλης αστάθειας στο πολιτικό σκηνικό. Έχει χάσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του κόσμου της κέντρο + δεξιάς. Αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει τις εκλογές. Μπορεί να το καταφέρει, όχι λόγω της εμπιστοσύνης των πολιτών αλλά της αποστροφής κα αντίδρασης για τους άλλους. Όμως μια τέτοια διακυβέρνηση, με 6-8 εκατομμύρια φανατικά εναντίον τους, θα είναι ασταθής και πρόσκαιρη.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα τελειωμένο κόμμα, ένα ληγμένο προϊόν. Ότι και να κάνετε, όσο και να τους βοηθάτε (κυρίως οι Ευρωπαίοι του EPP) δεν θα καταφέρετε σπουδαία πράγματα. Τους έχουν μείνει μόνο 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι και οι περισσότεροι τους ψηφίζουν «με το ζόρι» επειδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Με το που θα παρουσιαστεί άλλη επιλογή στη κεντροδεξιά, στον πολιτικό χώρο του EPP, θα «σαρώσει» στην κυριολεξία. Όσο πιο γρήγορα τα καταλάβετε όλα αυτά, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. 

Α. Σ. 

Η επιστολή στάλθηκε ηλεκτρονικά στο GOP υπ' όψη του Προέδρου ( Chairman ) Reince Priebus