Απευθυνόμαστε στα αφεντικά του πλανητάρχη

Έχουμε εξηγήσει ότι προσπαθούμε να αναπτύξουμε σχέσεις με την ομογένεια και κυρίως αυτή των ΗΠΑ. Επικεντρωνόμαστε στις ΗΠΑ γιατί: α) είναι η υπερδύναμη β) μας είναι πιο εύκολο λόγω διασυνδέσεων. Πάραυτα, μας ενδιαφέρει η ομογένεια και στη πιο μικρή και απόμακρη χώρα του κόσμου. Πολλοί εξακολουθούν να μας συγχέουν με τον αμερικανικό κύκλο επιρροής στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πολύ λιανά για να λυθεί οριστικά η παρεξήγηση.
Το μόνο πού έχουμε κοινό με τον αμερικανικό κύκλο επιρροής είναι η φιλική στάση προς τις ΗΠΑ. Κατά τα άλλα κινούμαστε σε αντίθετες κατευθύνσεις και βρισκόμαστε σε παράλληλα διαστήματα. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχουμε κάποιες σχέσεις αλλά πρακτικά οι σχέσεις είναι ανύπαρκτες και αδιάφορες. Ξέρουμε βέβαια όλοι ποιοι είναι αλλά δεν διατηρούμε κανενός είδους σχέσεις. Θεωρούμε πολλές από τις επιλογές προσώπων εξαιρετικά ατυχείς.
Ο αμερικανικός κύκλος επιρροής προωθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι γιατί η ΗΠΑ είναι φίλη και σύμμαχη χώρα. Αρκεί να κινούνται μέσα σε πλαίσια. Εμείς (ΝΑ) προωθούμε, μέσω τις ομογένειας, τα ελληνικά συμφέροντα στις ΗΠΑ. Και αυτοί είναι αναγκασμένοι να κινούνται μέσα σε ορισμένα πλαίσια καθώς είναι Αμερικανοί πολίτες η μόνιμοι κάτοικοι. Οι επαφές μας με την ομογένεια των ΗΠΑ είναι κυρίως μέσα από προσωπικές διασυνδέσεις. Ως πολιτική οργάνωση δεν μας δίνουν μεγάλη σημασία. Όσο πιο ψηλά μας ανεβάσει ο ελληνικός λαός τόσο πιο μεγάλη σημασία θα μας δώσουν. Εάν γίνουμε κόμμα της Βουλής θα μας πάρουν πιο σοβαρά. Εάν γίνουμε κόμμα εξουσίας (η τμήμα του) θα είναι ακόμη καλύτερα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σωστά αποκαλείται πλανητάρχης γιατί είναι ο ισχυρότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει και αυτός τα αφεντικά του. Δεν αναφέρομαι σε θεωρίες συνωμοσίας που μπορεί να είναι σωστές η λάθος. Τα αφεντικά του πλανητάρχη είναι ο αμερικανικός λαός. Επαναλαμβάνουμε συνέχεια δύο πράγματα και δεν το λέμε τυχαία: α) ο αμερικανικός λαός έχει στη πλειοψηφία του δημοκρατικά, φιλελεύθερα (αριστερά και δεξιά) ιδεώδη, αίσθημα δικαιοσύνης και παρόλο το πατριωτισμό, αντιτίθεται σε πολιτικές της κυβέρνησης στο εξωτερικό που τις θεωρεί λανθασμένες β) τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ (όπως και άλλες αναπτυγμένες χώρες) κυνηγούν και δημοσιεύουν πολιτικά σκάνδαλα αντί να τα κουκουλώνουν όπως στην Ελλάδα.
Εάν οι ΗΠΑ (η το εγχώριο κλιμάκιο) παρεκτραπούν στην εξωτερική πολιτική τους στην Ελλάδα, ενδέχεται με τη βοήθεια της ομογένειας και μέσω των ΜΜΕ η/και του Διαδικτύου να απευθυνθούμε στον αμερικανικό λαό. Εάν τους καταγγείλουμε ότι προωθούν τα αμερικανικά συμφέροντα, ο αμερικανικός λαός θα πει μπράβο. Επίσης δεν θα δώσει σημασία σε ένα πταίσμα. Εάν είναι ένα σοβαρό παράπτωμα που έχει ξεφύγει από τα όρια, πιθανότατα θα ενδιαφερθεί και θα το καταδικάσει, με αρνητικές συνέπειες για την όποια κυβέρνηση έχει υποπέσει στο παράπτωμα. Βέβαια κάποια τέτοια ενέργεια δεν θα θεωρηθεί φιλική από την οποιαδήποτε κυβέρνηση και επομένως θα συνεκτιμηθούν άλλοι παράγοντες. Ποιο εύκολο είναι για περιπτώσεις παρελθόντος που αφορούν προηγούμενες κυβερνήσεις.
Επανερχόμαστε στον αμερικανικό κύκλο της Ελλάδας. Τους παρακολουθούμε! Δεν εννοώ ότι τους έχουμε υπό διαρκή παρακολούθηση αλλά ελέγχουμε τις ενέργειες τους και τις κινήσεις τους. Εάν ξεφύγουν, θα πούμε στις ΗΠΑ (μέσω της ομογένειας) να τους τραβήξουν το αυτί η να τους αποκεφαλίσουν. Το εάν θα το κάνουν η όχι είναι δικό τους θέμα.
Να τονίσω κάτι σημαντικό. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, έχουμε πολλούς ομογενείς που είναι έτοιμοι να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Και αυτό εξαρτάται από το πόσο ψηλά θα μας ανεβάσει ο ελληνικός λαός. Εάν μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, τότε όλες αυτές οι επενδύσεις θα έρθουν. Με την υπάρχουσα κατάσταση και τις επικρατούσες συνθήκες, μόνο παλαβοί επενδύουν στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει κυρίως από ξένες επενδύσεις. Η ανάπτυξη θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα όπως ανεργία, φορολόγηση, συντάξεις κλπ. Όλα είναι αλληλένδετα και έχουν αναλυθεί σε προηγούμενα άρθρα. Εάν και πόσο καταφέρουν να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας, εξαρτάται από το πόσο ψηλά θα μας ανεβάσει ο λαός. Εάν μας ανεβάσει ψηλά ο ελληνικός λαός, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα στο εξωτερικό και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να φέρουμε τις επενδύσεις για τις οποίες έχουμε κάνει προεργασία. 

Μ. Ν.