Η επιλογή Καραμανλή - Μεϊμαράκης

Επιλογή του Καραμανλή για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Μεϊμαράκης. Το Δεκέμβριο του 2009 αυτοκτόνησε ο συνεργάτης και κουμπάρος του Μεϊμαράκη, Κοτσαυτάκης. Στο ιδιόχειρο σημείωμα ενέπλεκε τον αδελφό της ιδιατέρας του Μεϊμαράκη και διευθύντριας του γραφείου του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Ε.Χ. σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιαστών. Τον κατονομάζει ως αρχιτοκογλύφο και αυτόν που τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Του είχε δανείσει 68 χιλ ευρώ με επιτόκιο 1000%. Τον εξανάγκασε να κάνει προσημείωση και τον εκβίασε με πλειστηριασμούς.

Ένα πρόσωπο Αλβανικής καταγωγής με το ψευδώνυμο Σπύρος έχει στα χέρια του επιταγή του Κοτσαυτάκη 170 χιλ ευρώ που ο αυτόχειρας την είχε καταγγείλει ως πλαστογραφημένη. Η ιδιατέρα του Μεϊμαράκη είναι εφοριακός στη ΔΟΥ Χαλανδρίου και αποσπασμένη στο γραφείο του Μεϊμαράκη. Φέρεται να έχει δηλώσει «μη βγάλετε τη 5η σελίδα γιατί θα κάψουμε το Μεϊμαράκη». Από το σημείωμα έλειπε η πέμπτη σελίδα.
Ο Ε.Χ. είχε τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδά όπως στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μετά προσελήφθη στο Δήμο Χαλανδρίου και το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στο σκάνδαλο του καθαρισμού του καταυλισμού των τσιγγάνων από όπου λείπουν 335 χιλ ευρώ. Επίσης κατηγορείται από ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ότι υπέγραφε ψευδείς βεβαιώσεις εργασιών. Στον Ε.Χ, για την υπόθεση του αυτόχειρα, έχουν ασκηθει ποινικές διώξεις για Τοκογλυφία, Πλαστογραφία, Απάτη επί του δικαστηρίου και Εκβίαση αλλά η υπόθεση εκκρεμεί. Ο Ε.Χ. έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής και επισπεύδει πληστηριασμό σε βάρος της κόρης του αυτόχειρα Έφη Κοτσαυτάκη.
Σύμφωνα με τη κόρη του αυτόχειρα, η γιαγιά της μεγάλωσε τον πατέρα της και τον Μεϊμαράκη με τον οποίο γνωρίζονται από παιδιά. Ο Μεϊμαράκης πάντρεψε τον Κοτσαυτάκη. Είχε δώσει πολιτικούς αγώνες για τον ΜεΪμαράκη. Ήταν στενός συνεργάτης στο πολιτικό του γραφείο και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Σε επικοινωνία που είχε με το Μεϊμαράκη, αυτός της δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και να ψάξει να βρεί ένα καλό δικηγόρο. Ο Μεϊμαράκης δεν πήγε στη κηδεία του παιδικού του φίλου όπως και κανείς από την οικογένεια του.
Η κόρη του Κοτσαύτη, δέχεται απειλές για τη ζωή της για να σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση. Την παρακολουθούν και την εκφοβίζουν, κρύβονται μέσα στην πολυκατοικία της και αφήνουν απειλητικά σημειώματα πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της. Σε ένα περιστατικό το Φεβρουάριο  του 2010, στη Αγία Παρασκευή, τρεις περίεργοι άνθρωποι με χρυσά δόντια την ακολουθούσαν όταν βγήκε από επίσκεψη σε φιλικό σπίτι. Όταν κατάφερε τρέχοντας να μπει στο αυτοκίνητο της, το περικύκλωσαν και το ταρακουνούσαν για να βγει έξω. Στην συνέχεια την ακολούθησαν με δύο αυτοκίνητα που είχαν καλυμμένες πινακίδες. Τα περιστατικό το κατέθεσε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Όλη της η περιουσία είναι υποθηκευμένη από το αδελφό της ιδιατέρας του Μεϊμαράκη. Η οικογένεια Κοτσαυτάκη, προσπαθεί να επιτύχει άρση τηλεφωνικού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου ώστε να προκύψουν οι διασυνδέσεις.
Η εταιρεία του κατασκευαστή Γ. Καρούζου, κουμπάρου του Μεϊμαράκη, παρουσίαζε περιορισμένη δραστηριότητα μέχρι το 2004 και ανεξήγητη εκτόξευση στη συνέχεια. Εξασφάλιζε με μεγάλη άνεση τεράστια ποσά δανείων από τις τράπεζες. Ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός ήταν συνεργάτης του Καρούζου. Σε μηνυτήρια αναφορά του εξηγεί ότι ο Καρούζος του είχε δηλώσει πως είχε εξάγει σε Λατινοαμερικανικές χώρες μαύρο χρήμα, για τον Μεϊμαράκη, τον  Βουλγαράκη, τον Λιάπη και τον εφοπλιστή Νικόλα Τσάκο.
Το συνολικό ποσό είναι 10.270.000.000 από τα οποία τα 250.000.000 βρίσκονται σε τράπεζες της Αγγλίας. Τα χρήματα του Καρούζου και της γυναίκας του Ρεβέκκας Σκαφτούρα είναι μόνο ένα μικρό μέρος. Μέσω υποκαταστήματος ξένης τράπεζας στην Ελλάδα, τα προωθούσαν σε γειτονική χώρα και στη συνέχεια μέσω offshore σε άλλες χώρες κυρίως Λατινοαμερικανικές. 
Έταιρος συνεργάτης του Καρούζου, ο Γ. Ζωγραφάκης, σε ενημερωτική επιστολή προς το ΣΔΟΕ υποστηρίζει ότι ο πραγματικός σκοπός του ομίλου Καρούζου ήταν να κλέβει το Δημόσιο και να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα υπουργών που τα υπουργεία τους προέβαιναν σε μεγάλες κρατικές προμήθειες. Τα χρήματα που έπαιρναν από τις μίζες οι υπουργοί, τα έφερναν στον Όμιλο που αναλάμβανε το ξέπλυμα και την αποστολή τους στο εξωτερικό με προσωρινό σταθμό ξένη χώρα. Για τις υπηρεσίες τους έπαιρναν προμήθεια κάποιο ποσοστό. Έφευγαν όλα μαζί και η μοιρασιά γινόταν στο εξωτερικό. Έπαιρναν μεγάλα δάνεια με αδιαφανείς διαδικασίες για να αποδεικνύουν στη Τράπεζα της Ελλάδας ότι κατέχουν νόμιμα τα χρήματα αλλά έστελναν τις μίζες. 
Ο εξαπατηθείς κατασκευαστής και συνέταιρος του Ιωάννη Καρούζου, είχε στείλει εξώδικη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο για να καταγγείλει ότι τον εξαπάτησαν. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Πριν από δεκαοχτώ χρόνια περίπου γνωρίστηκαν δύο απατεώνες, ένας άντρας και μια γυναίκα. Επειδή το DNA τους προδιέγραφε να μεγαλουργήσουν σαν απατεώνες αμέσως μετά την γνωριμία τους έγιναν ζευγάρι, αρχικά παράνομο, μεταγενέστερα νόμιμο και αυτό το ζεύγος είναι το ζεύγος Καρούζου.
Αμέσως μετά την γνωριμία τους ίδρυσαν πολλά νυχτερινά καταστήματα στα οποία γινόντουσαν κάθε λογής όργια. Δεν θα σας αναφέρω τα όργια που διέπρατταν σαν άνθρωποι της νύχτας γιατί αφορούν μόνο την Ελληνική Αστυνομία. Θα σας αναφέρω μόνο τα οικονομικά εγκλήματα (που έχουν και πολιτικές προεκτάσεις) που διέπραττε το ζεύγος Καρούζου σε όλα τα νυχτερινά καταστήματα τα οποία είχε δημιουργήσει»...
Ενα από τα δίδυμα παιδιά του ζεύγους βάπτισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το όνομα του οποίου ανέμειξε στο Καρούζος-gate ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός. Οπως έγινε γνωστό η σύζυγος του κ. Μεϊμαράκη Ιωάννα Κολοκοτά συνδέετο με φιλική σχέση με την Ρεββέκα Σκαφτούρα και ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε να είναι κουμπάρος μαζί με τον εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη, ο οποίος έχει αναλάβει κορυφαίες υποθέσεις διαφθοράς ενώ στο παρελθόν ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης τον είχε κατηγορήσει για «παρασκηνιακές επαφές και διασυνδέσεις με τη ΝΔ».
Σύμφωνα με άλλους μάρτυρες οι αγοραπωλησίες ακινήτων κατά την περίοδο 2005 – 2008 σε περιοχές φιλέτα της Αττικής ήταν βιτρίνα για να καλυφθεί το μαύρο χρήμα. Όταν οι εταιρείες έπαψαν να είναι χρήσιμες τις οδήγησαν σε πτώχευση για να σβηστούν οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος.
Στη διακίνηση φέρεται να διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο η Ρεβέκκα Σκαφτούρα και οι δύο οδηγοί της εταιρείας. Σκαφτούρα και Καρούζος είχαν στο παρελθόν μεταξύ άλλων Jackson Hall Filothei, New York New York Glyfada, Avenue, Baseball Applebee's κλπ. Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα ήταν αριστούχος του Αμερικάνικου Κολέγιου, Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνεία και είχε εργαστεί στο project του Eurofighter. Ο όμιλος απαρτίζεται από σειρά εταιρειών:
  • Karouzos Construction Α.Ε.
  • Karouzos Development
  • Karouzos Investment
  • Karouzos Kalamakiou
  • Karouzos Kampraki Orfeos
  • Karouzos Marathonos
  • karouzos Plakedias και
  • Karouzos Properties

Ο όμιλος είχε έντονη δραστηριότητα στη Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο από όπου κατάγεται ο Μεϊμαράκης. Τα ακίνητα τα αγόραζε σε τιμές ψηλότερες της εμπορικής αξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αγοράσει μεταξύ άλλων:
  • 50 στρέμματα στα Δύο Αοράκια όπου θα γίνει το εμπορικό κέντρο
  • 70 στρέμματα στην Αμμουδάρα δίπλα στο Καρφούρ για να γίνει επίσης εμπορικό κέντρο
  • 25 στρέμματα από το δήμο Αλικαρνασσού προχθές στο διαγωνισμό
  • 42 στρέμματα στην ίδια περιοχή από ιδιώτες και το οικόπεδο συνολικά 67 στρεμμάτων είναι πλέον ενιαίο!
  • 300 περίπου στρέμματα στον Καρτερό δίπλα στα παλιά στρατόπεδα. Μια έκταση που αγοράστηκε πολύ ακριβά αν και λέγεται ότι έχει δασικά προβλήματα.
  • σπίτια στην Αχλάδα
  • οικόπεδο στην παραλιακή
  • οικόπεδο 1600 στρέμματα στον Μασταμπά
  • έκταση στο Γάζι
  • το οικόπεδο της πρώην ΕΒΓΗ 
Απόστολος Κ.