Σας τη φέρανε τα λαμόγια

Μιχάλη,

Παίρνω αφορμή από το άρθρο του συναγωνιστή που απευθύνεται σε σένα για να σου απευθύνω και εγώ το λόγο. Σίγουρα χαζός δεν είσαι. Διδακτορικό πήρες στη Φυσική και έφτιαξες την εξίσωση Χριστοφοράκος - Φράνκ. Μετά σπούδασες διοίκηση επιχειρήσεων σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Είσαι όμως μπιζνεσμάνης και on the side μιζαδόρος. Δεν ξέρεις πως δουλεύει η προπαγάνδα και η χειραγώγηση του κοινού. Η δουλειά των πολικάντηδων και των άλλων καθαρμάτων, των συνεργών τους στο έγκλημα δημοσιογράφων, είναι η παραπλάνηση του λαού.

Οι μαύρες συναλλαγές της Siemens είχαν δύο πλευρές. Η μία πλευρά ήταν η Siemens που εκπροσωπούνταν από τους διευθυντές της. Η άλλη πλευρά ήταν ο ελληνικός λαός που εκπροσωπούνταν από πολιτικούς και δημόσιους υπάλληλους. Η πλευρά της Siemens έκανε σωστά τη δουλειά της δηλαδή εξυπηρετούσε με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των μετόχων της. Αντίθετα, οι πολιτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι ζημίωναν τον ελληνικό λαό. Αναμφίβολα υπάρχει παρανομία και δεν είναι καλοί και κακοί στη συναλλαγή.
Απλά είναι λίγο κακοί και πολύ κακοί. Τα ανθρώπινα σκουπίδια, οι πολιτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι οι πολύ κακοί και οι διευθυντές της Siemens είναι οι λίγο κακοί. Τι έκαναν τα καθάρματα οι πολιτικοί και οι συνεργοί τους οι δημοσιογράφοι; Φόρτωσαν στους διευθυντές της Siemens επικοινωνιακά όλη την ευθύνη ενώ στη πραγματικότητα έχουν τη μικρότερη ευθύνη. Σας τη φέρανε τα λαμόγια!
Αναγκάστηκες η σε εξανάγκασαν να φύγεις από τη χώρα και να ζείς στη ξενιτιά. Σε «φτύνει» όλη η Ελλάδα και ίσως η μισή Γερμανία. Φαντάζομαι θα έχεις συγγενείς στην Ελλάδα. Πως νομίζεις ότι τους αντιμετωπίζουν; Σίγουρα θα έχεις δημιουργήσει και σε αυτούς προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους διευθυντές της Siemens, τις οικογένειες τους και τους συγγενείς τους.
Σε παρουσίασαν επικοινωνιακά ως το απόλυτο κακό ενώ το απόλυτο κακό είναι αυτά τα καθάρματα και εσείς της Siemens είσαστε μικρό κακό.  Για τους εαυτούς τους «καθάρισαν» όπως καθαρίζουν και σε όλες τις υποθέσεις. Γιατί δεν καθάρισαν και με εσάς τους διευθυντές της Siemens και ταλαιπωρείστε τόσα χρόνια; Ο άλλος ο άνθρωπος, ο Πατεράκης, τελικά αυτοκτόνησε. Τη γραμματέα σου την πλάκωσαν στο ξύλο έξω από το σπίτι της. Ήταν δικές σου επιλογές και έχεις ευθύνη που τους έμπλεξες. Του Σέκερη του έσκασαν τα λάστιχα για εκφοβισμό. Ο Καραβέλας κρύβεται κυνηγημένος σε όλο το κόσμο. Ο Γεωργίου και άλλοι μπαινοβγαίνουν στις φυλακές.
Ποιο από αυτά τα καθάρματα είχε την ίδια τύχη; Αντίθετα είναι κύριοι και ετοιμάζονται να ξαναέρθουν στην εξουσία. Η απάντηση σου μπορεί να είναι: « Ναι αλλά αυτοί είναι πολιτικά ισχυροί ενώ εμείς δεν είμαστε». Και που τη βρήκαν ρε Μιχάλη την ισχύ, ποιος τους την έδωσε; Ο λαός τους την έδωσε την εξουσία και όχι μόνο θα τη πάρει πίσω αλλά θα τους τιμωρήσει πολύ ακριβά για τα εγκλήματα τους.
Για να απαλλαγούμε από το απόλυτο κακό, είμαστε διατεθειμένοι να «τη χαρίσουμε» στο μικρό κακό. Όχι μόνο θα τη γλυτώσεις αλλά θα αποκατασταθεί το όνομα σου και θα μπορούν οι συγγενείς σου να περπατάνε με το κεφάλι ψηλά.  Έκανες ένα μικρό κακό και στη συνέχεια θα κάνεις ένα μεγάλο καλό, άρα ισοζύγιο θετικό. Τα ξέρεις καλά τα ισοζύγια έτσι δεν είναι;
Θα ξαναπάς στη Τήνο να ατενίζεις το απέραντο γαλάζιο και θα ξαναδείς την αγαπημένη σου ομάδα τον Ολυμπιακό. Θα σουλατσάρετε με τους φίλους στη Κηφισιά και θα πηγαίνετε σε εστιατόρια και μπαρ. Η απόφαση είναι δική σου. Δεν πρέπει να σβήσεις το στίγμα που θα μείνει για πάντα στην οικογένεια σου; Ήδη υπάρχει στίγμα από τον πατέρα σου που είχε κατηγορηθεί για συνεργάτης των Γερμανών στη κατοχή. Θέλεις να γραφτεί στην ιστορία ότι υπήρχε ένας Μιχάλης Χριστοφοράκος που ήταν το απόλυτο κακό; Μήπως προτιμάς να γραφτεί στην ιστορία ότι ήταν ένας Μιχάλης Χριστοφοράκος που υπέπεσε σε κάποια σφάλματα αλλά μετανόησε και επανόρθωσε με το καλύτερο τρόπο; Τα ίδια ισχύουν για τον κάθε Χριστοφοράκο.

Πέτρος Δ.