Ο ξάδελφος Καραμανλή και τα Ντοράκια

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο Καρούζος,  είχε ξεπλύνει και βγάλει έξω από τη χώρα μίζες 10,2 δις ευρώ για Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη. Η ΝΔ είναι έξι οικογένειες: Καραμανλή, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη – Βαρδινογιάννη, Έβερτ και Σαμαρά – Αβέρωφ. Οι ισχυρότερες είναι οι δύο πρώτες που έβγαλαν 4 αρχηγούς και 3 πρωθυπουργούς. Τα τρία εμπλεκόμενα πρόσωπα στο μεγασκάνδαλο Καρούζου είναι των δύο οικογενειών και πρόσωπα πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας, την εποχή του σκανδάλου, αμέσως μετά τον Καραμανλή και τη Θεοδώρα Μητσοτάκη στη κομματική ιεραρχία.
Ο Λιάπης είναι της οικογενείας Καραμανλή. Τα Ντοράκια, ο Μεϊμαράκης και ο Βουλγαράκης, είναι πνευματικά τέκνα του Μητστοτάκη. Είχαν διαχρονικά   στενότατες σχέσεις με την Θεοδώρα (Ντόρα) Μητσοτάκη, εξ ού και η προέλευση της ονομασίας Ντοράκια.
Ο Μιχάλης Λιάπης, η Μισέλ, είναι γιος της αδελφής του Κωνσταντίνου Καραμανλή Αντιγόνης Λιάπη, απόφοιτος Κολεγίου και αγαπημένος του ανιψιός. Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ ήταν στο πλευρό του πρωθυπουργού θείου του ως σύμβουλος επικοινωνίας - δημοσίων σχέσεων και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του ως προέδρου. Συνόδευε τον θείο του στα επίσημα καλέσματα. Θεωρούνταν αυτός ο επικρατέστερος διάδοχος του θείου του στη προεδρία της ΝΔ αλλά τελικά του έφαγε τη θέση ο μικρότερος Κώστας Καραμανλής. Πέρα από τις κόντρες που υπάρχουν σε όλες τις οικογένειες δεν έπαψε να είναι μέλος της οικογένειας Καραμανλή και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής από το 1985 μέχρι το 2007. Έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης, υφυπουργός Εμπορίου και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ. Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens «ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών παραβίασε το καθήκον ελέγχου που είχε κατά την νομοθεσία». To 2005 είχε ταξιδέψει στην Γερμανία με έξοδα της Siemens. Με ενέργειες του είχε ζημιώσει τον ΟΣΕ και τον ΟΤΕ όπως τις προμήθειες αυτοκινητάμαξων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία,  του συστήματος επικοινωνίας GSM- R με τα οποία σχετίζεται η Siemens. Αποδεδειγμένα πούλησε παλαιό μέταλο του ΟΣΕ σε τιμή πολύ χαμηλότερη της εμπορικής αξίας. Μιά άλλη προμήθεια από τη Siemens ήταν το  έργο φορητών ηλεκτρονικών ξεναγών για τα ελληνικά μουσεία την περίοδο που ήταν υπουργός Πολιτισμού. Στις 14 Μαρτίου 2012 η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κατέθεσε αίτημα διερεύνησης ποινικών ευθυνών του για τα σκάνδαλα του ΟΣΕ την περίοδο 2004 - 2007. 
Κατασκεύασε πολυτελή εξοχική κατοικία στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας με επιδοτήσεις για δήθεν τουριστικό ξενώνα. Είχε φτιάξει πλαστά στοιχεία για τα τετραγωνικά ώστε να γλυτώνει τέλη και φόρους και επίσης «πείραζε» το ρολόι της ΔΕΗ για να πληρώνει χαμηλότερους λογαριασμούς. Συνελήφθη γιατί οδηγούσε ανασφάλιστο Jeep με πλαστές πινακίδες. Δήλωσε χτυπημένος από τη κρίση αλλά είναι ιδιοκτήτης 20 και πλέον ακινήτων. Ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται το πολυτελές σαλέ, πετρόκτιστη βίλα στη Κηφισιά 500 τμ με γήπεδο ποδοσφαίρου, πολυκατοικία στο Χαλάνδρι, διαμέρισμα στο Κολωνάκι, 2 γραφεία 120 τμ, 4 οικόπεδα στο Μεγάλο Χωριό, εξοχικό 223 τμ με πισίνα στη Μύκονο, αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων στη Μύκονο. Το 2008 ελάμβανε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ). Ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει είναι το «Για ένα νέο ήθος».
Ο Κωνσταντίνος Λιάπης είναι γιος του ετέρου ξαδέλφου του Καραμανλή, Μάρκου Λιάπη που συμμετείχε στο σκάνδαλο του σαλέ της Ευρυτανίας.  Ο Κωνσταντίνος Λιάπης  έχει διατελέσει οικονομικός διευθυντής, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.  Εμπλέκεται σε περίεργες δοσοληψίες της Τράπεζας. Το Reuters έχει δημοσιεύσει για ύποπτες συναλλαγές μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και εταιρειών όπου στο ΔΣ μεταξύ άλλων συμμετείχαν μέλη της οικογενείας Σάλλα, ο Κωνσταντίνος Λιάπης και ο Στυλιανός Νιώτης. Περίεργες συναλλαγές έγιναν και με το Βουλγαράκη όπως αναφέρεται παρακάτω. Περίεργες σχέσεις με τη Τράπεζα Πειραιώς είχε ο Σάχης της Πιερίας Σαχπατζίδης που ήταν το δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου και διαχειριζόταν τις offshore εταιρείες του. Επίσης ύποπτες σχέσεις είχε η Τράπεζα Πειραιώς με τον Όμιλο Καρούζου.
Ο Κωνσταντίνος Λιάπης θα παντρευτεί σύντρομα την Φλορίντα Πετρουτσέλι που είναι συνεργάτιδα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στο «σπίτι μου σπιτάκι μου» του Alpha. Η Σπυροπούλου διατηρούσε μέχρι πρόσφατα ερωτική σχέση με τον καναλάρχη και ιδιοκτήτη του Alpha Κοντομηνά. Η εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε διάφορους χώρους, με ένας από τους βασικούς αυτό των ΜΜΕ.  
 Ο Μεϊμαράκης, εάν και δείχνει λαϊκής καταγωγής, προέρχεται από μεγάλο πολιτικό τζάκι. Ο πατέρας του ήταν βουλευτής της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο πατριάρχης Βασίλης Μεϊμαράκης είναι αδελφός του παππού του Μεϊμαρκάκη. Είχε επιπλήξει τους Κρητικούς για το σθένος που έδειξαν πολεμώντας του Γερμανούς. Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Γενικής Λαϊκής Ριζοσπαστικής Ένωσης μαζί με το Γεώργιο Μερκούρη, αρχηγό του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Ελλάδας και θείο της Μελίνας Μερκούρη. Υποστήριξε τη κυβέρνηση Τσολάκογλου και παρότρυνε τους Κρητικούς να τηρούν κατά γράμμα τις εντολές των αρχών. Μεταπολεμικά δεν ξανά εξελέγη λόγω της φιλογερμανικής στάσης του. Και άλλα μέλη της οικογένειας Μεϊμαράκη είχαν επιλήψιμο ρόλο στη διάρκεια της Κατοχής. Αναφέρονται οι Νικόλαος, Δημήτριος και Ευάγγελος (παππούς του) Μεϊμαράκης. 
Tον Μάρτιο του 1979, στο πρώτο συνέδριο της Ν.Δ. στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, αρκετοί Νεολαίοι είχαν πάει για ψάρια στη Βόλβη και εκεί ιδρύθηκε η Κίνηση της Βόλβης με επικεφαλής τον Μεϊμαράκη. Στη ψαροταβέρνα ο 25χρονος αρχηγός, διάβασε την ιδρυτική διακήρυξη. Στη συνέχεια εξαπάτησε την καθαρίστρια του ξενοδοχείου και της είπε ότι ο Καραμανλής ζητάει να μοιράσει τη διακήρυξη κάτω από τις πόρτες των συνέδρων. Φημολογείται ότι ο Μεϊμαράκης ενεργούσε κάτω από τις οδηγίες του Μητσοτάκη που είχε βάλει σε ενέργεια το σχέδιο του να βγάλει από τη μέση τον Καραμανλή, ένα χρόνο μόλις μετά την ένταξη του στη ΝΔ. Ο Καραμανλής περιποιήθηκε κατάλληλα τον Μεϊμαράκη μαζί με τον Σούρλα και τον Μοσχονά.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ με μονοψήφιο αριθμό μέλους. Γνήσιος Μητσοτακικός, βρισκόταν σε διαρκή διαμάχη με τους λαϊκούς δεξιούς Οννεδίτες του Μιχαλολιάκου που αποτελούσαν τους Ρέιντζερ και τους Κένταυρους. Λέγεται ότι όταν έγινε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τον περίμεναν έξω από τη Νικηταρά με καδρόνια. Δεν ήταν καλός μαθητής και δεν μιλάει καλά αγγλικά αλλά μιλάει άπταιστα «γαλλικά».
Ενεπλάκη στο Forum 2020, τη δεξαμενή σκέψης του Καραχάλιου μαζί με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο Καραχάλιος είναι μια άλλη «μεγάλη ιστορία» και θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα. Κολεγιόπαιδο, κολλητός του Βαρβιτσιώτη και στη συνέχεια Golden Boy του Καραμανλή εμπλέκεται σε σκάνδαλο του ΕΟΤ επί Σπηλιωτόπουλου. Ανήκε στη παρέα των μπον βιβέρ της Μυκόνου με Βαρβιτσιώτη, Σπηλιωτόπουλο, Λιάπη κλπ. Ο Σπηλιωτόπουλος παρουσίασε «8 αρχές και 18 θέσεις» και ο Μεϊμαράκης του έπλεκε το εγκώμιο για φωνή πρωτοπορίας. Τότε το όνομα του Σπηλιωτόπουλο «έπαιζε» για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Όταν φάνηκε ότι τελικά δεν τραβάει, ο Μεϊμαράκης αποστασιοποιήθηκε.
Είναι μεγάλο όνομα της Νέας Δημοκρατίας και διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής, υπουργός Εθνικής Άμυνας, υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού. Το 1986 είχε εκλεγεί πρώτος στη Κεντρική Επιτροπή και το 2001 έγινε γραμματέας της. Από το 2010 έως το 2012 ήταν πρόεδρος ΔΣ το Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Εκλέγεται βουλευτής από το 1989. Είχε διάφορες θέσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Το 2012 ήταν επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα και το 2015 ορίστηκε προσωρινός αρχηγός. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2016, εάν και αδιαμφισβήτητο φαβορί, τελικά έχασε την προεδρία από το Μητσοτάκη.
Η πρόεδρος της Βουλής  Κωνσταντοπούλου δεν έπραξε τα δέοντα όταν η Εισαγγελέας είχε στείλει τη δικογραφία για Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και Μεϊμαράκη από τον Φεβρουάριο του 2015. Ο ένας μπήκε μέσα αλλά οι άλλοι τρεις κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ο ΛΑΟΣ είχε ταχθεί υπερ της προανακριτικής σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων, για τους πάντες και τα πάντα. Βέβαια ο Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι ο Καρατζαφέρης σε επίσκεψη του στο Πεντάγωνο του είχε ζητήσει να παραλάβει τις τορπίλες και τα υποβρύχια. Μετά από έντονη διαμάχη μέσω των ΜΜΕ, ο Μεϊμαράκης είχε ζητήσει να παραιτηθούν και οι δύο από την βουλευτική τους ιδιότητα και να πάνε στα δικαστήρια. Στη Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας είχε γίνει ο εξής διάλογος μεταξύ του Μεϊμαράκη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κοραντή.
Κ:  Καλημέρα
M:  Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;
K:    ………..
M:  Σκα..  μαλ…   καραγκιόζη έλα έξω, βγες έξω να σε  γ…
Στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens είχε έντονη λογομαχία με την Κωνσταντοπούλου. Άλλη Εξεταστική του έχει αποδώσει ευθύνες για το σκάνδαλο των ομολόγων. Ο Πρινιωτάκης που πέθανε με περίεργο τρόπο, τον είχε υποδείξει ως ένας από τους εμπλεκόμενους και είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα τα πήραν πολιτικά πρόσωπα. Στενός συνεργάτης του Μεϊμαράκη αυτοκτόνησε και υπέδειξε ως υπεύθυνο και αρχιτοκογλύφο τον αδελφό της ιδιαιτέρας του Μεϊμαράκη. Από το 5σέλιδο σημείωμα έλειπε μια σελίδα που σύμφωνα με δήλωση της ιδιατέρας του έκαιγε τον Μεϊμαράκη.
Ο έτερος Ντοράκης είναι ο Βουλγαράκης. Μάλιστα αυτός είναι Ο ΝΤΟΡΑΚΗΣ. Ο Βουλγαράκης ήταν αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ όταν ο Μεϊμαράκης ήταν πρόεδρος και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος. Είναι ανιψιός του βουλευτή Γιώργου Βουλγαράκη και γεννήθηκε στο Ηράκλειο αλλά η καταγωγή του είναι από Ρέθυμνο. Εκλέγεται από το 1989. Έχει διατελέσει υφυπουργός Περιβάλλοντος, υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας.
Εάν και Μητσοτακικός, έκανε στενή παρέα με το ζεύγος Καραμανλή και ήταν κουμπάρος του Ρουσόπουλου. Όταν αποκαλύφθηκε για τις offshore εταιρείες τα 50 και πλέον ακίνητα και τα κότερα, δήλωσε ότι το «έκανε για τα παιδιά του» και επίσης «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Τα περιουσιακά του στοιχεία τα είχε αποκρύψει από το «πόθεν έσχες». Η σύζυγος του εξετάζεται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και σε περίεργες αγοραπωλησίες αρχαιολογικών εκτάσεων.
Ο Στυλιανός Νιώτης ήταν σύμβουλος διοίκησης στη Τράπεζα Πειραιώς για την Ναυτιλιακή Τραπεζική. Ο Βουλγαράκης διετέλεσε μεταξύ άλλων και υπουργός Ναυτιλίας. Πούλησε σε εταιρεία του Μεϊμαράκη επαγγελματικό ακίνητο 700 τμ στο Πύργο των Αθηνών.  Ο ίδιος άνθρωπος είναι στο ΔΣ δύο εταιρειών που πούλησαν σε εταιρείες του Βουλγαράκη 16 στρέμματα παραθαλάσσιας έκτασης στη Κέα.
Σε διάφορες θέσεις στις εταιρείες του Βουλγαράκη βρισκόταν ο επί πολλά χρόνια στενός του συνεργάτης Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος. Ο Βουλγαράκης τον διόρισε πρόεδρο του ΝΑΤ για να ασχοληθεί με τη διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον υπουργό Ναυτιλίας.
Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens αναφέρει: «Αν και καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός παρακολούθησε πλημμελώς την εξέλιξη της σύμβασης C4I. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Γιώργου Βουλγαράκη ήταν αντικειμενικά σε θέση να βλάψει το Κράτος επειδή η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και η μη έκπτωση της SAIC οδήγησε σε ζημιά του Δημοσίου».
Στις 13 Δεκεμβρίου 2013, ο Γιάννης Κουράκος είχε καταγγείλει ότι οι ΑΝΕΛ χρηματοδοτούνται από τον Βουλγαράκη και μετά παραιτήθηκε.  Ισχυρίστηκε ότι έλαβε τηλεφώνημα από τον Βουλγαράκη που τον επέπληξε λέγοντας του  «τώρα που σας βρήκαμε λεφτά, εσείς πάτε να το διαλύσετε». Καμένος και Βουλγαράκης είχαν αναπτύξει στενή σχέση από τότε που βρίσκονταν επί Καραμανλή στο υπουργείο Ναυτιλίας. Είχε γίνει μυστική συνάντηση Βουλγαράκη και Καμένου σε καφέ της Βουλιαγμένης η οποία συνδέεται με τις δηλώσεις Κουράκου και πιθανολογείται ότι ο Βουλγαράκης κινείται στο παρασκήνιο των ΑΝΕΛ. Εάν ένας Ντοράκης βρίσκεται πίσω από τους ΑΝΕΛ, τότε η Ντόρα βρίσκεται πίσω από όλα.  Ο Βουλγαράκης διατηρεί σχέση on - off με την βουλευτή της ΝΔ Έλενα Ράπτη. Ο μπαμπάς της Ράπτη έχει καλή σχέση με τον Καραμανλή. 

Γιώργος Δ.