Προκαταρτικό Πόρισμα

Το προκαταρτικό πόρισμα θα αργήσει να ολοκληρωθεί, ενδεχομένως να κάνει και μήνες. Παραθέτουμε τη περίληψη του προσχέδιου. Θα γίνονται συνεχώς διορθώσεις και  συμπληρώσεις στην ιστοσελίδα της Νέας Αρχής. 
Το τελικό πόρισμα επίσης θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το προκαταρτικό.
Δεν τους αποκαλούμε τυχαία συμμορία. Αυτό ακριβώς είναι.
Υπάρχουν διάφορα εσωτερικά επίπεδα πέρα από το επιφανειακό εξωτερικό. Στο πιο εσωτερικό επίπεδο περνάνε με διάφορες δοκιμασίες. Οι εσωτερικοί κύκλοι λειτουργούν όπως οι μυστικές οργανώσεις. Είναι μυστικές οργανώσεις μέσα σε φανερές οργανώσεις. Μέσα στο κόμμα της ΝΔ βρίσκεται ένας εσωτερικός κύκλος που είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι το κάθε μέλος του κόμματος μέλος της συμμορίας. Κατ’ ανάλογο τρόπο έχουν δημιουργηθεί εγκληματικές οργανώσεις μέσα σε: 1) ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα 2) αποφοίτους Κολλεγίου 4) Ισραηλινή κοινότητα της Ελλάδας. Πάλι δεν είναι κάθε απόφοιτος του Κολλεγίου και κάθε Έλληνας Εβραϊκής καταγωγής μέλος της συμμορίας.
Δεν έχει διευκρινιστεί το κέντρο της συμμορίας. Τα πιθανότερα ενδεχόμενα είναι: 1) αόρατο κέντρο που δεν φαίνεται 2) πολλά κέντρα που συνεργάζονται μεταξύ τους. Οι σχέσεις του εγκληματικού κύκλου της ΝΔ με την άλλη εγκληματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ είναι ανταγωνιστικές αλλά και συνεργασίας. Σε ένα εξωτερικό επίπεδο οι σχέσεις των δύο κομμάτων είναι αντιπαλότητας. Ο εσωτερικός κύκλος που είναι η εγκληματική οργάνωση συνεργάζεται με την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων. Διάφορα κέντρα εξουσίας έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στην οργάνωση. Επίσης συνεργάζονται με αντίστοιχες εγκληματικές οργανώσεις του εξωτερικού που βρίσκονται πχ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Σοδιαλδημοκράτες, εβραϊκές οργανώσεις άλλων χωρών κλπ.
Εκτός από τα κόμματα εξουσίας δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να εμπλέκονται και μικρότερα κόμματα. Μέχρι το 2010 η ύπαρξη των μικρών κομμάτων είχε δύο βασικούς λόγους: 1) να κόβουν ψήφους από κόμματα εξουσίας βοηθώντας έτσι το αντίπαλο κόμμα εξουσίας 2) να ελέγχουν χώρους ώστε να βρίσκονται εντός πλαισίων και να μην ξεφεύγουν. Μετά το 2010 προστέθηκαν και άλλοι δύο: 1) να γίνουν κάποτε κόμματα εξουσίας
2) να συμμετέχουν σε συγκυβερνήσεις.
Όπως όλες οι εγκληματικές οργανώσεις είναι μυστικές οργανώσεις που έχουν τους δικούς τους νόμους όπως της σιωπής, της αλληλοκάλυψης, της αλληλοβοήθειας, της εσωτερικής πληροφόρησης κλπ. Στις συμμορίες τα μέλη περνούν από δοκιμασίες. Μπορεί να τους ζητηθεί να σκοτώσουν η να κάνουν μια ληστεία. Το ίδιο συνέβαινε διαχρονικά σε μυστικές οργανώσεις από αρχαιοτάτων χρόνων και το ίδιο συμβαίνει και στις αδελφότητες των Πανεπιστημίων. Τα μέλη της οργάνωσης πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τους άγραφους νόμους. Οι άνθρωποι που θα μπλεχτούν στις βρωμοδουλειές δεν είναι τυχαίοι. Είναι άνθρωποι που έχουν περάσει από δοκιμασίες και θεωρούνται απολύτου εμπιστοσύνης. Θα τηρήσουν τον νόμο της Σιωπής. Βέβαια ο νόμος της Σιωπής πολλές φορές σπάει με κατάλληλους χειρισμούς των διωκτικών και δικαστικών αρχών. Φάνηκε στη περίπτωση Τσοχατζόπουλου και Πελέκη.
Ένας άλλος τρόπος ελέγχου είναι να εμποδίζουν την άνοδο επικίνδυνων κινήσεων η ανθρώπων που θα τους «χαλάσουν» το δημιούργημα τους που με τόσο κόπο έστησαν. Για αυτό έντιμοι και ικανοί άνθρωποι ποτέ δεν αναδεικνύονται στα κόμματα. Όλα το σύστημα που έχουν στήσει στηρίζεται στην εξαπάτηση και την απάτη.
Η εγκληματική οργάνωση έχει σκοπό τη κατάκτηση της εξουσίας με κάθε τρόπο και το οικονομικό και προσωπικό συμφέρον των μελών της. Η εγκληματική οργάνωση έχει παρακλάδια στα ΜΜΕ, το τραπεζικό χώρο, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δικαστικό χώρο, οργανωμένο έγκλημα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, το καλλιτεχνικό χώρο κλπ. Εμπλέκεται άμεσα η έμμεσα στο παραδικαστικό κύκλωμα, στο λαθρεμπόριο καυσίμων και ναρκωτικών.
Εκτός από την τυπική ιεραρχία υπάρχει και η άτυπη ιεραρχία που ξεκινάει από τη κορυφή και φθάνει μέχρι τη βάση. Στηρίζεται σε σχέσεις εμπιστοσύνης. Ο Α έχει σχέση εμπιστοσύνης με τον Β που με τη σειρά του έχει με το Γ. Ο Α μπορεί να μην έχει καμμία επαφή με τον Γ. Με αυτό το τρόπο δημιουργούνται διάφορες εσωτερικές κλίκες. Οι πολιτικοί δεν εμπλέκονται οι ίδιοι σε βρωμοδουλειές αλλά βάζουν ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Εμπλέκονται μόνο αναγκαστικά όταν δεν γίνεται αλλιώς πχ στην υπογραφή μιας προμήθειας. Εάν μπορούσαν να βάλουν κάποιον άλλο θα το έκαναν.
Για τις βρωμοδουλειές χρησιμοποιούνται άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης. Ο Α αναθέτει στον Β που με την σειρά του αναθέτει στον Γ να εκτελέσει την ειδική αποστολή. Εάν τυχόν αποκαλυφθεί ο Γ, σύμφωνα με το νόμο της σιωπής δεν πρέπει να μιλήσει και να αποκαλύψει τι έχει γίνει. Ισχύει η αρχή της Omerta δηλαδή της σιωπής. Το νόμο της σιωπής είναι ο κανόνας για τον οποίο υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις όπως οι περιπτώσεις Ζήγρα και Πελέκη. Συχνά πίσω από αυτούς που κάνουν μια βρωμοδουλειά βρίσκονται άλλοι που τους καθοδηγούν η τους καλύπτουν. Η Omerta ισχύει για όλους αλλά κυρίως προς τους ανώτερους. Εκτός αυτού οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι και για να μιλήσουν σημαίνει ότι παραδέχονται την ενοχή τους.
Εάν δεν μιλήσουν τους υπόσχονται ότι θα τους βοηθήσουν με διάφορους τρόπους που έχουν να ελέγχουν τη δικαιοσύνη. Εάν μιλήσουν αντί για βοήθεια θα έχουν κάποια τιμωρία. Εδώ χρειάζονται σημαντικά κίνητρα για να μιλήσει κανείς. Εάν μπορέσει να τη γλυτώσει με μια ελαφριά ποινή θα έχει κάθε λόγο να ανοίξει το στόμα του.
Παλαιότερα χειραγωγούσαν με το ρουσφέτι περισσότερο και έτσι γέμισαν το δημόσια και τον ιδιωτικό τομέα με τα σκατά τους. Με τα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων χειραγωγούν τους ψηφορόρους και ελέγχουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα ΜΜΕ δεν χειραγωγούν μόνο ψηφοφόρους αλλά και πολιτικούς με τη μέθοδο του μαστίγιου και καρώτου. Εάν δεν συμμορφώνονται τους εξαπολύουν επίθεση η τους θάβουν και εάν συμμορφώνονται τους προβάλλουν. Ενίοτε η επίθεση συνδυάζεται με στοχεία που έχουν για παρανομίες η προσωπικές αδυναμίες. Τους κράτανε με διάφορους τρόπους, όπως αποκάλυψη επιβαρυντικών στοιχείων, απειλές για τη ασφάλεια η τη ζωή τη δική τους η της οικογένειας τους. Οι μεν κρατάνε του δε και επέρχεται ισορροπία.
Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης προσφέρει την ανάλογη προστασία. Το ότι κάποιος δεν καταδικάζεται δεν σημαίνει ότι είναι αθώος. Μπορεί: 1) να μην ξεκινήσει η να εμποδιστεί η έρευνα 2) να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ενώ είναι ένοχος 3) να υπάρχουν αλλά να γίνεται χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης γίνεται σε προσωπικό η σε κλαδικό επίπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο δίνονται οικονομικά ανταλλάγματα, επαγγελματικά ανταλάγματα η ασκείται πίεση. Η πρώτη περίπτωση είναι καθαρά παράνομη ενώ οι άλλες δύο κινούνται σε γκρίζες ζώνες. Σε κλαδικό επίπεδο δίνονται πολιτικά ανταλάγματα. Τα πολιτικά ανταλλάγματα είναι κάτι φανερό και όχι παράνομο αλλά ανήθικο.
Βασικό στην εκλογική διαδικασία είναι η χρηματοδότηση. Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται χρηματοδότηση είναι ψεύτης. Υπάρχει όμως η νόμιμη και φανερή χρηματοδότηση και η παράνομη και κρυφή. Διακινούνται τεράστια ποσά που έχουν πρωταρχικό σκοπό τη χρηματοδότηση κομμάτων και προσώπων για πολιτικούς λόγους. Δευτερεύων αλλά εξίσου σημαντικός σκοπός είναι το προσωπικό οικονομικό συμφέρον. Στο επίκεντρο βρίσκεται η κατάκτηση της εξουσίας και το μαύρο πολιτικό χρήμα. Παρόλο που βασικός σκοπός είναι η κατάκτηση της εξουσίας, βάζουν και στη τσέπη τους πάρα πολλά.
Κεφάλαια από νόμιμες και παράνομες δραστηριότητες διοχετεύονται σε κόμματα και πολιτικούς για τον πολιτικό αγώνα. Δεν τους ενδιαφέρει εάν τα χρήματα προέρχονται από νόμιμες επιχειρηματικές προσπάθειες, τοκογλυφία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών καυσίμων κλπ. Αυτά τα κεφάλαια πρέπει να επιστραφούν και με την ανάλογη απόδοση. Οι σκοποί είναι δύο εξουσία η πολιτικός έλεγχος και κέρδος η αποδόσεις. Οι εμπλεκόμενοι μπορεί να έχουν έναν από τους δύο η και τους δύο. Διάφοροι χειριστές κεφαλαίων έχουν αντιληφθεί ότι η εμπλοκή στο πολιτικό χώρο έχει τεράστιες αποδόσεις.
Επίσης κεφάλαια μετακινούνται ανάμεσα σε διάφορες νόμιμες η παράνομες επενδύσεις για να τα αυγατίζουν. Νόμιμα κέρδη μπορεί να δίνονται σε τοκογλύφους, μίζες να παίζονται σε χειραγώγηση μετοχών κλπ. Πιθανότατα πίσω από τοκογλυφικά κυκλώματα βρίσκονται τραπεζικά και πολιτικά κυκλώματα. Τα χρήματα των τραπεζών με εικονικά δάνεια περνάνε στους τοκογλύφους για πολύ καλυτερες αποδόσεις.  Τα πολιτικά κυκλώματα προσφέρουν τη κάλυψη.
Οι χρηματοδότες περιμένουν να βγάλουν με το παραπάνω τα χρήματα που έδωσαν. Όλα εξετάζονται με όρους απόδοσης επένδυσης. Υπάρχει στα χρηματοοικονομικά η θεωρία Portfolio και αυτό είναι ουσιαστικά που κάνουν δηλαδή διαχείριση Portfolio. Η θεωρία Portfolio αφορά νόμιμες επενδυτικές εναλλακτικές. Αυτοί το έχουν επεκτείνει σε κάθε είδους επενδυτικές εναλλακτιές, νόμιμες η παράνομες. Στις παράνομες χρειάζονται χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και πολιτική κάλυψη. Το έχουν οργανώσει πολύ καλά με όλα τα κομμάτια.
Στη χειραγώγηση μετοχών στο Χρηματιστήριο, είχαμε αποδόσεις 800% μέσα σε λίγους μήνες. Σε ετήσια βάση μπορεί να είναι περισσότερο. Στη τοκογλυφία οι αποδόσεις έχουν πέσει και είναι 60-120%. Παλαιότερα ήταν μεγαλύτερες. Στο λαθρεμπόριο καυσίμων και ναρκωτικών λέγεται ότι είναι μεγαλύτερες. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να έχουν αποδόσεις. Εάν κάποιες εκτάσεις που είναι χορτολιβαδικές χαρακτηριστούν οικοδομήσιμες, οι τιμές τους εκτοξεύονται. Αγοράζονται ως χορτολιβαδικές και αλλάζει η χρήση γης εκτοξεύοντας τις αποδόσεις.
Και αυτός είναι ένα λόγος που δεν τακτοποιούν το θέμα των χρήσεων γής. Δεν θα έχουν τη δυνατότητα για τέτοια παιχνίδια. Τώρα παίρνουν μίζες Πολεοδομίες και Δασαρχεία και γεμίζουν τα κρατικά ταμεία. Πίσω από όλα βρίσκονται πολιτικά κυκλώματα που τους παρέχουν κάλυψη. Επίσης κρατάμε ομήρους χιλιάδες ψηφοφόρους στην αιωνιότητα. Σε περίπτωση που αποκαλυφθούν «δεν ξέρουν τίποτα, δεν είδαν τίποτα, δεν άκουσαν τίποτα». Με τις προμήθειες του Δημοσίου σε πολύ ψηλότερες τιμές παίρνουν πίσω τα χρήματα του οι χρηματοδότες με πολύ καλές αποδόσεις, χρηματοδοτούνται κόμματα και πολιτικοί και βάζουν και κάτι στη τσέπη τους όλοι οι εμπλεκόμενοι. Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε είδους κομπίνα στο Δημόσιο. Μέρος πηγαίνει για τη χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών και μέρος πηγαίνει στη τσέπη τους. Κομματικοί τοποθετούνται σε διάφορες θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όχι μόνο ως ρουσφέτι αλλά και για να κάνουν τις βρωμοδουλειές. Οι μίζες και οι κομπίνες συνήθως έχουν από τη μία μια δημόσια υπηρεσία και από την άλλη εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.
Τα χρήματα του φορολογούμενου και του πολίτη τα έκλεβαν με κάθε δυνατό τρόπο. Η λίστα είναι ατέλειωτη. Μερικά παραδείγματα είναι : μίζες, υπερτιμολογήσεις, μυστικά κονδύλια, ΔΕΚΟ, Δήμοι, Εφορίες, ΙΚΑ, Πολεοδομίες, Δασαρχεία, Χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, Siemens, κλπ.  
Εάν υπάρχει κομπίνα και απάτη, την έχουν ανακαλύψει. Εάν δει κανείς συνολικά όλες τις υποθέσεις, αντιλαμβάνεται ότι εμπλέκονται σε όλες άμμεσα η έμμεσα μερικές δεκάδες άτομα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πολιτικό σύστημα, δημόσιος τομέας, ιδιωτικός τομέας, ΜΜΕ, τραπεζικό σύστημα, τοκογλυφία, λαθρεμπόριο, παραδικστικό κύκλωμα, κλπ συνδέονται, αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοτροφοδοτούνται.
Είναι τόσο ξεκάθαρο το τι συμβαίνει που ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να το καταλάβει, πόσο μάλλον έμπειροι δικαστές και διώκτες του εγκλήματος. Το θέμα είναι ότι υπάρχει χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και επίσης έχουν δημουργήσει έται το νομικό πλαίσιο ώστε να δυσχεραίνουν το έργο της Δικαιοσύνης. Αυτοί φτιάχνουν τους νόμους όπως θέλουν, τοποθετούν δικαστές και τους χειραγωγούν. Χειραγωγούν τους ψηφοφόρους μέσω των ΜΜΕ και συνεχίζουν να βρίσκονται στην εξουσία. Πρέπει με κάποιο τρόπο να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος.
Πολλοί επιχειρηματίες φτιάχνονται από τα κόμματα η από άλλα κέντρα με σκοπό να συμμετέχουν στο πολιτικό παιχνίδι. Ενδέχεται να έχουν μια μικρή επιχείρηση η να φτιάξουν μια επιχείρηση με αυτό το σκοπό. Πίσω από διάφορους επιχειρηματίες βρίσκονται κόμματα και εγχώρια η ξένα κέντρα. Μπορεί τα κεφάλαια που θα διοχετευτούν να είναι μεγάλα και η επιχείρηση να αποκτήσει εξ αρχής πολύ μεγάλο μέγεθος. Υπάρχει μεγάλη αλληλοβοήθεια ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας με κάθε τρόπο.
Τους είναι αδιάφορο από τι είδους δραστηριότητα προέρχεται το χρήμα. Το χρήμα είναι χρήμα είτε προέρχεται από νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα είτε από τοκογλυφία, διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο καυσίμων κλπ. Το λαθρεμπόριο καυσίμων σε μεγάλο μέρος του γίνεται από τους ίδιους που ασχολούνται με το νόμιμο εμπόριο καυσίμων. Όπως κόμματα και κέντρα εξουσίας φτιάχνουν νόμιμες επιχειρήσεις, έτσι φτιάχνουν και εγκληματικές οργανώσεις. Πάλι μπορεί να πάρουν μια μικρή συμμορία και να την γιγαντώσουν η να φτιάξουν μία για αυτό το σκοπό. Πίσω απο διάφορα κυκλώματα που δρουν σε Εφορίες, ΙΚΑ, Πολεοδομίες, Δασαρχεία κλπ βρίσκονται πολιτικοί που παρέχουν πολιτική κάλυψη. Όπως υπάρχουν αρμόδιοι για θέματα Εξωτερικών, Οικονομικών, Αμύνης κλπ έτσι υπάρχουν και αρμόδιοι για τις παράνομες δραστηριότητες. Συνήθως τα κυκλώματα δρουν σε τοπικό επίπεδο και αρμόδιοι είναι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες η βουλευτές.
Μέσα στα κόμματα όλοι ξέρουν τι γίνεται. Δεν είναι μόνο βουλευτές αλλά και στελέχη και υπάλληλοι. Δεν εμπλέκονται όλοι οι πολιτικοί σε βρωμοδουλειές αλλά όλοι ξέρουν τι γίνεται, άλλοι έχουν μια γενική ιδέα και άλλοι γνωρίζουν λεπτομέρεις. Το έχουν αποδεχθεί όμως ως αναγκαίο κακό η ως το τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα. Ξέρουν ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης τους προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες.
Σε μας της Νέα Αρχή έχουν έρθει άνθρωποι από τη ΝΔ κυρίως αλλά και το ΠΑΣΟΚ και έχουν «κελαϊδήσει». Το έχουν κάνει για διάφορους λόγους. Άλλοι τους έχουν άχτι που τους πετάνε ένα ξεροκόματο ενώ αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια. Άλλοι τους σιχάθηκαν τελείως με αυτά που κάνουν. Άλλοι ανήκουν στη σπάνια κατηγορία των έντιμων ανθρώπων.
Μερικοί ανήκαν σε πολύ εσωτερικούς κύκλους. Επειδή όμως εάν κάτι το ξέρει ένας, τότε το ξέρουν όλοι δεν χρειάζεται να είναι κανείς σε πολύ εσωτερικούς κύκλους για να ξέρει πράγματα. Ο θυρωρός της ΝΔ η του ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε εσωτερικούς κύκλους αλλά όμως ξέρει πολλά πράγματα. Κοροϊδεύουν τους αδαείς με Εξεταστικές Επιτροπές που δεν είναι τίποτε άλλο από Επιτροπές Συγκάλυψης. Εάν τους ενδιαφέρει πραγματικά να μάθουν τι συμβαίνει, ας ρωτήσουν το θυρωρό στη ΝΔ  η το ΠΑΣΟΚ. Θα τους τα πουν όλα.
Οι πληροφορίες που παρουσιάζουμε είναι δημόσιες και συμπληρώνονται με εμπιστευτικές που δεν παρουσιάζουμε ακόμη. Οι εμπιστευτικές βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τι συμβαίνει. Επικεντρωνόμαστε στη ΝΔ γιατί ανήκουμε στη κέντρο + δεξιά και αυτό το χώρο θέλουμε να καθαρίσουμε. Αντίστοιχα και ίσως χειρότερα ισχύουν για το ΠΑΣΟΚ και για άλλα κόμματα. Κάνουμε αναφορές στο ΠΑΣΟΚ όταν σχετίζεται με κάποιο θέμα που εξετάζουμε. Ας ασχοληθούν άλλοι με το ΠΑΣΟΚ και θα τους δώσουμε στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει.



Ο Ρουσφετογιάννης Barbie και ο Κεφαλογιάννης τοποθέτησαν τον Καρανανλή στην αρχηγία της ΝΔ για να συγκυβερνήσουν. Ο Κεφαλογιάννης ήταν συμφερόντων Βαρδινογιάννη και έχει καταδικαστεί για υπόθαλψη εγκληματία και προτροπή αστυνομικών σε ψευδορκία σε υπόθεση ναρκωτικών. Ο Καραμανλής ήταν η βιτρίνα και πίσω από τον Καραμανλή κυβερνούσαν διάφορα πρόσωπα και κέντρα. Φαίνεται να είχαν πλήρη γνώση όλων των σκανδάλων στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι οι οικογένειες Καραμανλή, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη – Βαρδινογιάννη. Από κάτω έχουν τους ανθρώπους τους. Με ερωτηματικό είναι η στάση της πλευράς Έβερτ. Φαίνεται ότι διαχώρησε τη στάση του και για αυτό σιγά σιγά απομακρύνθηκε. Πάντως ο γαμπρός του Πέτρος Δούκας εμπλέκεται στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Η πλευρά Αβέρωφ-Σαμαρά δεν διαδραμάτησε σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση Καραμανλή αλλά όμως σημαντικότατο σε προηγούμενες και επόμενες περιόδους.
Ο Καραμανλής μίλαγε για νέο ήθος και για διελεύκανση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου. Τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά τον Φιλιππίδη, Παπαδόπουλο, Παπασταύρου που είχαν άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Είναι απορίας άξιο πως τόσοι πολλοί άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του, με τους οποίους είχε μακροχρόνια σχέση, είχαν μπλεχτεί σε τόσα σκάνδαλα και δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε. Πολλές υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους: Siemens, Χρηματιστήριο, παραδικαστικό, δομημένα ομόλογα, Βατοπέδι, εξοπλιστικά, λίστα Λαγκάρντ κλπ. Φαίνεται σαν να υπάρχει ένα αόρατο κέντρο που τις κατευθύνει. Εάν το ψάξει κανείς καταλήγει στα ίδια πρόσωπα.
Η ομάδα συγκυβέρνησης ήταν απόλυτα ενήμερη όπως αποκάλυψε η Πελέκη στη περίπτωση του Βατοπεδίου. Η ομάδα συγκυβέρνησης όμως δεν ήταν τα τρία πρόσωπα που κατονόμασε η Πελέκη αλλά πολλά άλλα.  Ίσχυε όχι μόνο για το Βατοπέδι αλλά και για όλα τα σκάνδαλα. Ο Ρουσόπουλος είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Εφραίμ. Η Κατερίνα Πελέκη είναι κουμπάρος του Ρουσόπουλου και μαζί με τον Βουλγαράκη είχαν στενές προσωπικές σχέσεις με το ζεύγος Καραμανλή. Ο Βουλγαράκης η Ντοράκης είναι άνθρωπος της Ντόρας. Πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους ήταν ο Γιώργος Δαλακούρας, βουλευτής και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, του περιβάλλοντος Μητστοτάκη. Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν ο Μαρκογιαννάκης, άνθρωπος του Μητσοτάκη.
Στη υπόθεση εμπλέκεται και ο Σπύρος Πολέμης, διαχειριστής της Mayo μέσω της οποίας έκανε η Siemens τα εμβάσματα στο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Ο Πάπιστας είναι κουμπάρος του Εφραίμ. Ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζάκι και έκανε ένα τεράστιο όμιλο μέσα σε μια δεκαετία με ανεξήγητο τρόπο. Διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος οικονομικά εγκλήματα. Είχε στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ανήκει στο κύκλο Παπανδρέου. Αλλά ο θείος του Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ανήκε στο κύκλο Μητσοτάκη. Άπαντες προέρχοναι από την Ένωση Κέντρου.
Ο Πάπιστας είναι κουμπάρος του Μάρκου Καραμπέρη που διώκεται για τοκογλυφία. Καραμπέρης συνδέεται με Ψωμιάδη, Βελόπουλο, Σαξώνη, Παπαγεωργόπουλο. Σαξώνης και Παπαγεωργόπουλος εμπλέκονται στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης μαμούθ απο το Δήμο της Θεσσαλονίκης. Ο Ψωμιάδης εμπλέκεται σε διάφορα άλλα σκάνδαλα. Η ομάδα των Βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας που είναι άνθρωποι του Καραμανλής έχουν αναμειχθεί σε πολλά σκάνδαλα.
Ένα άλλο όνομα που σχετίζεται με τη υπόθεση του Βατοπεδίου είναι ο Σαχπατζίδης, ανιψιός του Ακριτίδη. Διαχειριζόταν τις offshore του Τσοχατζόπουλου. Βρέθηκε μέσα σε λίγα χρόνια με τεράστια περιουσία. Ο Σαχπατζίδης ήταν συνεταίρος με τους επενδυτές Τζων Ρήγα και Ντόναλντ Ζίλκα. Οι τρείς τους έχουν σημαντική σχέση με τη τράπεζα Πειραιώς και φαίνεται πως είχε αφανώς και ο Τσοχατζόπουλος καθώς ο Σαχπατζίδης  ενεργούσε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου. Οι τρεις τους ήταν συνεργάτες με την οικογένεια Αλαφούζου στο κόσμο του Επενδυτή.
Τα εξοπλιστικά συνδέονται με την υπόθεση Λαγκάρντ και Panama Papers. Ο Κάντας είχε έρθει σε επαφή με την ομάδα Μιωνή - Παπασταύρου για να ξεπλύνει το βρώμικο χρήμα από τις μίζες.  
Η ομάδα των διαχειριστών κεφαλαίων (Παπασταύρου, Μιώνης, Μεταξάς Σπ., Μεταξάς Άγγ, Λαναράς, Ματαθίας κλπ) φαίνεται να έχει κεντρικό ρόλο στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers. Ουσιαστικά γινόταν το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος από μίζες, χρηματιστήριο κλπ. Τα χρήματα που βρίσκονται εκεί προέρχονται από τα σκάνδαλα Χρηματιστηρίου, εξοπλιστικών, δομημένων ομολόγων κλπ. Ο Μιωνής διώκεται  από τις Αμερικανικές αρχές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Μιωνής είναι σημαντικός οικονομικός και πολιτικός παράγοντας στο Ισραήλ.
Η οικογένεια Λεβή της μητέρας Παπασταύρου έχει σημαντικές διασυνδέσεις στη Παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα. Η μητέρα Παπασταύρου και ο γιός έχουν σχέσεις με το ΔΟΛ όπως και ο  Σπηλιωτόπουλος που είχε κεντρικό ρόλο στη κυβέρνηση Καραμανλή. Η μητέρα Παπασταύρου εξαφάνισε ευρωπαϊκά κονδύλια μέσα από τις εταιρείες του υπουργείου Τουρισμού όταν ήταν υπουργός ο Σπηλιωτόπουλος και αθωώθηκε από τον Παπούλια. Η γυναίκα του Μητσοτάκη είναι εβραϊκής καταγωγής και μαζί με τον Παπασταύρου έχει ιδρύσει παρόμοια εταιρεία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όπως αυτή που είχε ο Παπασταύρου με το Μιωνή. Η οικογένεια Μητσοτάκη συνδέεται με διάφορους τρόπους με την υπόθεση Siemens. Τόσο στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου όσο και στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama papers αναμειγνύονται Έλληνες Εβραϊκής καταγωγής.
Η εταιρεία Μιωνή – Παπασταύρου σχετίζεται με την Telesis Χρηματιστηριακή και τη Eurobank. Παπασταύρου και Telesis εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου όπως Φιλιππίδης και Ευγένιος Παπαδόπουλος. Ο Φιλιππίδης είναι συμφερόντων Βαρδινογιάννη. Ο ταλαντούχος Ευγένιος Παπαδόπουλος είναι συμφερόντων Βαρβιτσιώτη clan. Κλαδάς και Αγγέλου είναι άνθρωποι του Καραμανλή. Ο Σπηλιωτόπουλος είναι άνθρωπος του ΔΟΛ όπως πιθανώς και ο Ρουσόπουλος αλλά και του Καραμανλή.
Η TELESIS είχε ως διεθυντές δύο πρόσωπα εβραϊκής καταγωγής και τη πρώτη ξαδέλφη του Βαρβιτσιώτη Μαρίνα Εφραίμογλου. Έτερος ξάδελφος του Βαρβιτσιώτη, ο Θωμάς Λαναράς έχει επίσης εμπλακεί στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με εταιρείες του. Εξετάζεται εάν ο διαχειριστής κεφαλαίων Λαναράς είναι της οικογενείας. Άλλο μέλος της οικογένειας, ο Σπύρος Καπράλος, ανέλαβε επι Καραμανλή στο Χρηματιστήριο Αθηνών για να βοηθήσει στη διελεύκαση της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου. Ο Καπράλος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Καραμανλή.
Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος φέρεται να είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας Βαρβιτσιώτη. Από το 1996 μέχρι το 2004 υπηρετούσε στα γραφεία πρώτα του πατέρα και μετά του υιού Βαρβιτσιώτη.  Ο Παπαδόπουλος εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, των ομολόγων, της ΜΕΒΓΑΛ και στην αγοροπωλησία οικοπέδου στην Μύκονο από τον Βαρβιτσιώτη. Το αγόρασε από το Βαρβιτσιώτη και το πούλησε στον Αλλαμανή που είναι του περιβάλλοντος Μητσοτάκη.
Στο σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ, ο Κωνσταντινίδης είχε επικοινωνήσει μαζί του λίγο πριν τη συνδιαλλαγή που κατέληξε στη σύλληψη του με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο Κωνσταντινίδης είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του Τσιτουρίδη που με τη σειρά του είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του Καραμανλή. Ο Αναγνωστόπουλος, ο δεύτερος από τους τρεις κουμπάρους, είναι το alter ego του Ψωμιάδη και με στενές σχέσεις με το Καραμανλικό περιβάλλον.
Στο σκάνδαλο των ομολόγων εμπλέκεται πάλι ο Παπαδόπουλος και ο Τσιτουρίδης με τη γαλάζια οικογένεια Πρινιωτάκη που φέρεται να έχει σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Εμπλέκονται επίσης γαλάζιοι χρηματιστές που είχαν ρόλο στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο των μετοχών του Ομίλου ΑΤΤΙΚΑΤ του Σιγάλα, μαζί με το Τρύφωνα Αποστολόπουλο.
Πρόδρομος Μαυρίδης και Ηλίας Γεωργίου διοχέτευαν τεράστια κεφάλαια από τη Siemens στις Plexus και Vega που διαχειριζόταν ο Αποστολόπουλος. Η Plexus είναι συμφερόντων Γεωργίου. Ο Γεωργίου είναι συμπέθερος με τον Νέγρη. Τον λογαριασμό της ερωμένης του Νέγρη, εφοριακού Αντωνίας Μάρκου, χρησιμοποιούσε η Siemens για διακίνηση εκατομμυρίων. Μάλιστα είχαν μεταβεί στην Ελβετία για αυτό το σκοπό.
Ο Νέγρης είναι μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, πρόεδρος της Α1 ΝΟΔΕ και της τοπικής του Αγίου Δημητρίου.  Η Αντωνία Μάρκου ήταν στέλεχος της ΔΑΚΕ και γραμματέας του Δημήτρη Νέγρη στην Α1 ΝΟΔΕ και στην ΤΟ Αγίου Δημητρίου. Ο Αποστολόπουλος ήταν συνεταίρος του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου που ανήκει στο καραμανλικό περιβάλλον και έχει σχέσεις με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Αλογοσκούφη.
Η εταιρεία Siemens είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της Πολιτικής Άνοιξης όπως και η οικογένεια Αλαφούζου. Ανώτερο στέλεχος της Siemens ήταν ο Βαγγέλης Σέκερης, στενός συγγενής του Σαμαρά. Γνωρίζει πολλά μυστικά και λέγεται ότι διατηρεί ακόμη επαφές με Χριστοφοράκο, Καραβέλα και Γεωργίου. Άλλο πρόσωπο εμπιστοσύνης του Καραμανλή είναι ο ξάδελφος του Μιχάλης Λιάπης που εμπλέκεται επίσης σε διάφορα σκάνδαλα με τη Siemens και όχι μόνο. 
Η οικογένεια Αλαφούζου ξεκίνησε έχοντας περισσότερο από  άριστες σχέσεις με τον Μητσοτάκη που κατέληξαν σε κάκιστες στο τέλος της διακυβέρνησης με αιτία τις τηλεοπιτκές άδειες. Συνεγάστηκε με τον Λαμπράκη για το τελικό χτύπημα στο Μητσοτάκη. Με τη πάροδο των χρόνων οι σχέσεις των Μητσοτάκηδων με Αλαφούζους και Σαμαρά αποκαταστάθηκαν. O Αλαφούζος είναι καταζητούμενος στην Ρουμανία όπου ενεπλάκη σε οικονομικά σκάνδαλα που σχετίζεται με πολιτικό έλεγχο. Ο Γρυλλάκης που ήταν στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη αναφέρει λεπτομέρειες στο βιβλίο του. Συνεργάτες του Γρυλλάκη στην υπόθεση των υποκλοπών ήταν ο Βασαλάκης και ο Μαυρίδης. Ο Βασαλάκης ρευστοποίησε την επιταγή που είχε δώσει ο Αλαφούζος στο Μητσοτάκη. Στη αποκάλυψη για τη Mayo, λέγεται ότι είχε λόγο ο Αλαφούζος.Ο Γεωργιάδης Νίκος που είναι του περιβάλλοντος Μητσοτάκη συνελήφθη για παιδεραστία στη Ρουμανία (Μολδαβία) .
Πολλά από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στα σκάνδαλα είναι απόφοιτοι Κολλεγίου. Στο Κολλέγιο μαθήτευσαν και είχαν άμεσες η έμμεσες επαφές οι : Αλογοσκούφης, Λιάπης, Μίχαλος, Παπακωνσταντίνου, Βαρδινογιάννηδες, Φιλιππίδης, Χατζηεμμανουήλ, Μιωνής, Παπασταύρου, Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Σαμαράς, Παπανδρέου κλπ/
Η βασική ομάδα που στήριξε τον Μητσοτάκη είναι Βαρβιτσιώτης, Γεωργιάδης Νίκος, Γεωργιάδης Άδωνις, Μαντούβαλος. Ο Γεωργιάδης είχε διωχθεί για παιδεραστία στη Ρουμανία (Μολδαβία) και η υπόθεση έκλεισε με περίεργο τρόπο.  Ο Μαντούβαλος είχε καταδικαστεί για το παραδικαστικό κύκλωμα.

Άνθρωποι του Βαρβιτσιώτη έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου όπως επίσης και ο Παπασταύρου που είναι συνεταίρος με την γυναίκα του Μητσοτάκη. Στο σκάνδαλο των Εσκομπάρ της Μυκόνου λέγεται ότι εμπλέκονται ο Σπηλιωτόπουλος με τον Βαρβιτσιώτη. Ο Παπασταύρου εκτός από το Χρηματιστήριο εμπλέκεται στη Λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers. Ήταν έμπιστος σύμβουλος του Σαμαρά και προοριζόταν για υπουργός οικονομικών. 

Γιάννης Β.