Ο εντιμότατος Δημήτρης Νέγρης

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και συγκεκριμένα το 1984, γίνεται η γνωριμία της Αντωνίας Μάρκου με τον Δημήτρη Νέγρη που ήταν προϊστάμενος της στην Ολύμπικ Κάτεριγκ. Αναπτύσσεται ερωτική σχέση. Είχαν κοινά κομματικά ενδιαφέροντα στη ΝΔ. Ο Νέγρης διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α1 και της τοπικής Αγίου Δημητρίου όπου είχε βάλει γραμματέα την Αντωνία Μάρκου. Ήταν επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Ο Νέγρης ήταν παντρεμένος με τη Ζηνοβία Νέγρη και είχαν δύο παιδιά.

Η Ζηνοβία Νέγρη γνώρισε τη Αντωνία Μάρκου σε εκδηλώσεις της ΤΟ Αγίου Δημητρίου και δημιουργήθηκε στενή φιλία μεταξύ των δύο οικογενειών. Ο Νέγρης ήταν συμφοιτητής και πολύ φίλος με τον Ηλία Γεωργίου της Siemens που η Ζηνοβία Νέγρη τον γνώρισε το 1970. Το Μάρτιο του 1993 μετέβησαν όλοι μαζί δηλαδή ο Νέγρης με τη γυναίκα του και την ερωμένη του στην Ελβετία για λόγους αναψυχής, όπως ισχυρίζονται. Όλως τυχαία συνάντησαν τον Ηλία Γεωργίου μαζί με τη γυναίκα του Ειρήνη. Μιας και βρίσκονταν στη Ζυρίχη, άνοιξαν λογαριασμούς στη UBS, τόσο η γυναίκα όσο και η ερωμένη του Δημήτρη Νέγρη και όρισαν τον Ηλία Γεωργίου ως διαχειριστή.
Το 2000 ο Νέγρης χώρισε με τη γυναίκα του Ζηνοβία Το 2002 ο γιος του Νέγρη παντρεύτηκε την κόρη του Γεωργίου. Ο γάμος έγινε στις Σπέτσες και ακολούθησε μεγάλο εντυπωσιακό και πλούσιο με πολλούς προσκεκλημένους συμπεριλαμβανομένων και πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ. Το 2003 ο Νέγρης χώρισε και με την ερωμένη του Αντωνία Μάρκου. Ο Νέγρης ανέλαβε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί διακυβέρνησης Καραμανλή με πρόεδρο τον Παναγιώτη Παπασταύρου!
Το 2006 εξαιτίας του παραδικαστικού σκανδάλου, η Αντωνία Μάρκου θορυβήθηκε. Ο Τρύφων Αποστολόπουλος ήταν γνωστός τόσο του Δημήτρη Νέγρη όσο και του Ηλία Γεωργίου. Επικοινώνησε με τον Γεωργίου που την καθυσύχασε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το Μάρτιο του 2008, η Αντωνία Μάρκου βλέπει το όνομα της και το λογαριασμό της σε άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Αναφερόταν ότι μέσα από αυτόν η εταιρεία Siemens διακινούσε τεράστια ποσά. Πήρε αμέσως τηλέφωνο τον Γεωργίου που τη καθυσύχασε ότι το θέμα είναι πολιτικό, έχει παραγραφεί και ότι θα την κάλυπτε απόλυτα εάν ήταν συνεργάσιμη. Της δήλωσε ότι τα στοιχεία του λογαριασμού δεν πρέπει να βγουν προς τα έξω γιατί θα καεί πολύς κόσμος. Η Μάρκου ανέθεσε στον αδελφό της να χειριστεί την υπόθεση και αυτός επικοινώνησε με τον Γεωργίου. Ο Γεωργίου τον απείλησε ότι εάν δεν φερθούν έξυπνα και συνεργαστούν, θα έχουν σοβαρά προβλήματα καθώς πίσω από το λογαριασμό κρύβονται ισχυροί.
Η Μάρκου παρουσιάστηκε οικοιοθελώς στον εισαγγελέα της υπόθεσης Παναγιώτη Αθανασίου όπου δήλωσε διάφορα. Πάντα σύμφωνα με την Μάρκου, ο Νέγρης την ενέπλεξε στις βρώμικες υποθέσεις του χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Τη κορόιδευε ροκανίζοντας τα καλύτερα της χρόνια με αποτέλεσμα να μην παντρευτεί εάν και είχε πολλές ευκαιρίες. Είχε μεγάλη ψυχική και συναισθηματική εξάρτηση και του είχε τυφλή εμπιστοσύνη. Τον έβλεπε σε καθημερινή βάση στην ΝΟΔΕ Α1 και στη τοπική Αγίου Δημητρίου. Ήταν άτομο με μεγάλη ευφράδεια λόγου, τελείως ανέντιμο και εκμεταλλευτής. Τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλευόταν την κομματική του ιδιότητα για χάρη των συμφερόντων του. Θεωρεί ότι Γεωργίου και Νέγρης την παραπλάνησαν και ενεργούσαν από κοινού προς ίδιον όφελος.
Αντίθετα η Ζηνοβία Νέγρη, για χάρη των παιδιών, απάλλαξε το σύζυγο της από κάθε ευθύνη δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε τους σκοπούς του Γεωργίου. Δήλωσε και αυτή ότι δεν είχε τη παραμικρή ιδέα. Σε δήλωση-ανακοίνωση ο Δημήτρης Νέγρης είχε δηλώσει: «Ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η αποδιδόμενη ανάμειξή μου, η οποία έπληξε βάναυσα την προσωπικότητά μου καθόσον επί σειρά ετών κατείχα σημαντικές θέσεις στο δημόσιο βίο λόγω του ακέραιου και άμεπτου χαρακτήρα μου, οφείλεται καθαρά και μόνο σε ταπεινά κίνητρα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Ολα τα αποδεικτικά στοιχεία που καταρρίπτουν τους ψευδείς σε βάρος μου ισχυρισμούς θα τα καταθέσω, ως οφείλω, πρωτίστως ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Η εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι αμετάθετη και απόλυτη». Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για αναπόδεκτη λάσπη.
Από το λογαρισμό της Αντωνίας μάρκου πέρασαν περισσότερα από 10 εκατ. Μάρκα τη περίοδο ’93-’03. Μεγάλα ποσά χρησιμοποιήθηκαν κατά τη περίοδο του Χρηματιστηριακού σκανδάλου από παίκτες όπως ο Τρύφων Αποστολόπουλος. Ο Τρύφων Αποστολόπουλος ήταν συνεργάτης του Ευγένιου Παπαδόπουλου και του Κωσταντίνου Μίχαλου.  Άλλοι αποδέκτες είναι ο ποινοκολόγος Γιάννης Γιαννίδης, ο περιβόητος Franz, μέλη της οικογενείας Γεωργίου κλπ.
Πολλά χρήματα έχουν πάρει οι εταιρείες Plexus και Vega που σχετίζονται με μετοχές φούσκα και συναλλαγές με το παραδικαστικό κύκλωμα. Μεγάλα ποσά είχαν πάρει και η εταιρείες Caligyla και Onyx, η Α. Ρόκος κλπ. Πολύ μεγάλη δραστηριότητα εμφανίζεται τη περίοδο 1997 -2000, λίγο πριν τη συμφωνία με τον ΟΤΕ και τη εποχή της ξέφρενης κούρσας του Χρηματιστηρίου.    

Μάριος Χ.