Το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ για το Δημόσιο

Καθεστωτικός δημόσιος υπάλληλος εργάζεται και
δεν ανησυχεί καθόλου για την ασφάλεια της θέσης του
Στο Δημόσιο επικρατούσε το 40-30-20-10 δηλαδή 40% από το ΠΑΣΟΚ, 30% από τη ΝΔ, 20% από όλα τα άλλα κόμματα και 10% χωρίς κομματική ένταξη. Οι αριθμοί είναι κάπως αυθαίρετοι και κατά προσέγγιση καθώς δεν μπορεί κανείς να ξέρει με ακρίβεια. Τα άλλα κόμματα, εάν και είχαν συνολικά σημαντικό ποσοστό, ξεχωριστά το καθένα είχε περίπου 5%. Το δημόσιο ήταν κατά 70% οι κομματικοί στρατοί του Καθεστώτος και κατά 90% του πολιτικού συστήματος. Τουλάχιστον οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι μοιράστηκαν σε ΠΑΣΟΚ 1 ( Δημοκρατική Συμπαράταξη) και ΠΑΣΟΚ 2 ( Ποτάμι). Έτσι το νέο σκηνικό έχει διαμορφωθεί περίπου ως εξής:
  1. Νέα Δημοκρατία 30%
  2. ΣΥΡΙΖΑ 25%
  3. Δημοκρατική Συμπαράταξη 12%
  4. Ποτάμι 8%
  5. Λοιπά Κόμματα 15%
  6. Ανένταχτοι κομματικά 10%
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περίπου ένα 5% από πριν και πήρε τους μισούς του ΠΑΣΟΚ δηλαδή το 20%. Η Νέα Δημοκρατία έχει αυτή τη στιγμή τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους και μαζί με τα άλλα δύο Καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ 1 & 2 φτάνει το 50%. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ 1&2 ανήκουν σε EPP και S&D αντίστοιχα που τους πιέζουν από την αρχή της κρίσης να «τακτοποιήσουν» το Δημόσιο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν περίπου 700 χιλ και τώρα υπολογίζονται σε 560 χιλ. Είναι το 5-7 % του εκλογικού σώματος, εάν λάβουμε τον υπερτιμημένο αριθμό των σχεδόν 10 εκ ψηφοφόρων. Μαζί με τις οικογένειες τους όμως το ποσοστό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οικογένειες τους είναι μια μικρή μειοψηφία του συνόλου των ψηφοφόρων. Να πούμε κάπως αυθαίρετα ότι είναι 20-25% των ψηφοφόρων.
Δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι αλλά και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι που θέλουν να τακτοποιηθεί το Δημόσιο. Εάν το είχαν κάνει εξαρχής οι Καθεστωτικοί δεν θα είχαμε τόσο μεγάλη, τόσο μακρόχρονη κρίση αλλά ούτε και τόση μεγάλη ανεργία. Η κρίση είναι κυρίως πρόβλημα πολιτικό και όχι οικονομικό. Το Δημόσιο είναι οι κομματικοί στρατοί του Καθεστώτος και του πολιτικού συστήματος γενικότερα. Όλα τα κόμματα αντιδρούν στην οποιαδήποτε τακτοποίηση του Δημοσίου. Βέβαια αναγκάστηκαν λόγω των συνθηκών αλλά και των πιέσεων των Ευρωπαίων να μειώσουν μισθούς αλλά τακτοποίηση δεν έκαναν. Εδώ και έξι χρόνια κοροϊδεύουν τους ξένους αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες ψηφορόρους που δεν είναι στο Δημόσιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον η δεύτερη δύναμη στους δημοσίους υπαλλήλους και λόγω ιδεολογίας δεν θα κάνει επί της ουσίας τίποτα. Η Νέα Δημοκρατία έχει υποσχεθεί μείωση των φόρων. Δέχεται πιέσεις από το EPP και οι δύο δορυφόροι της ΠΑΣΟΚ 1&2 από το S&D. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρους τους που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι η μέλη των οικογενειών τους. Έτσι η Νέα Δημοκρατία έχει μαζί με ΠΑΣΟΚ 1&2 ένα σχέδιο για μειώσεις στο Δημόσιο. Το πραγματικό σχέδιο έχει ως εξής. Θα χωρίσει τους δημόσιους υπαλλήλους σε τρεις κατηγορίες:
  1. Δικοί μας - Κατηγορία Α
  2. Δικοί μας - Κατηγορία Β
  3. Των άλλων
Δικοί μας εννοούν τους Καθεστωτικούς δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 1&2. Κατηγορία Α είναι αυτοί με γερές διασυνδέσεις ενώ Κατηγορία Β είναι οι υπόλοιοποι. Των άλλων συμπεριλαμβάνει αυτούς που μεταφέρθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και λίγους που πήγαν στους ΑΝΕΛ και σε άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς από τη Νέα Δημοκρατία. Τη λίστα αυτή πρέπει να την έχουν ήδη φτιάξει από τότε που ήταν ο Μητσοτάκης αρμόδιος υπουργός. Πρώτοι θα φύγουν από την κατηγορία του 10% που είναι ανένταχτοι. Αυτοί είναι οι πιο άξιοι και έντιμοι γιατί δεν μπήκαν με διασυνδέσεις η με σκοπό να συμμετέχουν σε κομπίνες και απάτες.
Οι άλλοι έχουν φτιάξει επίσης αντίστοιχες λίστες και χωρίζουν τους δικούς τους σε Κατηγορία Α και Κατηγορία Β. Δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να αγγίξει το Καθεστώς τους δικούς τους που ανήκουν στη Κατηγορία Α. Θα γίνει μια διακομματική συνεννόηση διαπλοκής για το ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν. Μετά τους ανένταχτους θα φύγουν από την κατηγορία Β των άλλων. Τέλος θα δοθεί μια σφοδρή διακομματική παρασκηνιακή μάχη μεταξύ Καθεστωτικών της Κατηγορίας Β και των Άλλων Κατηγορίας Α.
Οι Καθεστωτικοί Κατηγορίας Α που είναι οι πιο διεφθαρμένοι και ανίκανοι δεν θα πειραχτούν καθόλου. Αντίθετα θα γίνει σφαγή στους κομματικά ανένταχτους που είναι οι πιο έντιμοι και ικανοί. Με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά θα μείνουν οι πιο ανίκανοι και διεφθαρμένοι και θα φύγουν οι πιο ικανοί και έντιμοι. Μειώσεις θα γίνουν στο Δημόσιο αλλά με τον λάθος τρόπο. Είναι ακριβώς το αντίθετο από το δικό μας σχέδιο που αποσκοπεί στο να «διώξει με τις κλωτσιές» (μεταφορικά) όλους τους ανίκανους και διεφθαρμένους και να αξιοποιήσει τους ικανούς και έντιμους. 

ΝΕΑ ΑΡΧΗ