Πρακτικά μόνο δύο επιλογές για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τα πράγματα είναι απλά. Τακτοποίηση του Δημοσίου θα γίνει και έχει ήδη πολύ καθυστερήσει. Πιέζουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, πιέζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, πιέζουν οι υπόλοιποι Έλληνες ψηφοφόροι, πιέζουν οι Αμερικάνοι, πιέζουν οι ομογενείς, πιέζουν οι ξένοι επενδυτές, πιέζει η παγκόσμια κοινότητα. Είναι από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αρχίσει να ανακάμπτει η οικονομία, να έρθουν ξένες επενδύσεις και να αλλάξει το οικονομικό κλίμα.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει κάπου μια μηχανή που το κράτος κόβει όσα χρήματα θέλει. Όλους τους δημόσιους υπαλλήλους τους πληρώνει ο φορολογούμενος. Στη Νέα Αρχή έχουμε ανθρωπιστικές αξίες και κοινωνική ευαισθησία αλλά δεν μπορεί να είναι μονομερής. Δεν μπορεί ο άνεργος, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχους να πληρώνουν κάποιους πολύ περισσότερα από όσα προσφέρουν για να κάνουν πολύ λίγα η τίποτα. Αυτό δεν λέγεται κοινωνική ευαισθησία αλλά κοινωνική αναλγησία. Ευαισθησία πρέπει να υπάρχει και προς τον φτωχό και μικρομεσαίο φορολογούμενο που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του.
Το θέμα είναι πως και πότε θα γίνει η τακτοποίηση. Το πως ουσιαστικά αφορά το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι αιώνια στην εξουσία. Ενδεχομένως να αναγκαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την τακτοποίηση λόγω συνθηκών η πιέσεων. Η θα την κάνει η θα δραπετεύσει για να μην αναγκαστεί να την κάνει και να πετάξει το μπαλάκι (η την καυτή πατάτα κατά ΓΑΠ) στους επόμενους.
Εάν δεν κάνει την τακτοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα την κάνουν οι επόμενοι. Οι επόμενοι η θα είναι η Νέα Δημοκρατία με τους δύο δορυφόρους ΠΑΣΟΚ 1 (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και ΠΑΣΟΚ 2 ( Ποτάμι) η θα είναι ένα νέο κέντρο + δεξιό σχήμα όπου θα συμμετέχουμε και εμείς, η Νέα Αρχή. Στη περίπτωση που έρθει η Νέα Δημοκρατία όπως εξηγήσαμε δεν θα πειραχτούν οι πιο διεφθαρμένοι και ανίκανοι Καθεστωτικοί ενώ θα γίνει σφαγή στους κομματικά ανένταχτους που είναι και οι πιο έντιμοι και ικανοί. Σε δεύτερη φάση κινδυνεύουν κατά σειρά: Άλλων κομμάτων – Κατηγορία Β, Άλλων κομμάτων – Κατηγορία Α και Καθεστωτικοί – Κατηγορία Β. Να το επαναλάβουμε σε μορφή λίστας για να γίνει πιο κατανοητό. Με τη τακτοποίηση της Νέας Δημοκρατίας, οι πιο επίφοβες κατηγορίες είναι κατά σειρά:
  1. Ανένταχτοι κομματικά
  2. Άλλων κομμάτων – Κατηγορία Β
  3. Άλλων κομμάτων – Κατηγορία Α
  4. Καθεστωτικοί – Κατηγορία Β
Η τακτοποίηση της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει με απόλυτη ευνοιοκρατία ενώ η τακτοποίηση της Νέας Αρχής θα γίνει με απόλυτη αξιοκρατία. Οι Καθεστωτικοί της Κατηγορίας Α που είναι έντιμοι και ικανοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Απλά είναι πολύ λίγοι. Οι έντιμοι και ικανοί των υπόλοιπων κατηγοριών θα πρέπει να μας στηρίζουν με κάθε τρόπο ακόμη και εάν βρίσκονται σε μεγάλη ιδεολογική απόσταση από εμάς. Ότι συμβεί θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους. Οι επιλογές που έχουν είναι δύο και δεν υπάρχει άλλη. Η μία είναι η δική μας επιλογή και η άλλη είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και δορυφόρων δηλαδή του Καθεστώτος.
Το Καθεστώς θα τακτοποιήσει με κριτήριο το πόσο γερές διασυνδέσεις έχει ο δημόσιος υπάλληλος με το Καθεστώς. Ακόμη και Καθεστωτικοί χωρίς γερές διασυνδέσεις δηλαδή οι Καθεστωτικοί Β, κινδυνεύουν να θυσιαστούν από το Καθεστώς για να προφυλαχτεί η Κατηγορία Α των εκλεκτών. Στις δική μας επιλογή δεν κινδυνεύει κανείς υπάλληλος που είναι έντιμος και ικανός. Δεν έχουμε τοποθετήσει κομματικούς στρατούς στο Δημόσιο όπως το Καθεστώς αλλά και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.
Έτσι από μια σκοπιά και εφόσον είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η τακτοποίηση είναι αναπόφευκτη, οι έντιμοι και ικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες εκτός αυτής των Καθεστωτικών Α, θα πρέπει να μας προτιμήσουν. Οι έντιμοι και ικανοί Καθεστωτικοί Α θα πρέπει να είναι αδιάφοροι ως προς το θέμα της παραμονής τους. Και με τη Νέα Δημοκρατία και με εμάς θα παραμείνουν στη θέση τους. Δεν θα είναι όμως αδιάφοροι σχετικά με το ποιοι θέλουν να είναι δίπλα τους. Στη μία περίπτωση θα έχουν μαζί τους όλους τους διεθαρμένους και ανίκανους ενώ στη δική μας περίπτωση τους έντιμους και ικανούς.