Υπηρεσία Διαχείρισης Δημόσιων Πληροφοριών

Η σωστή πληροφόρηση είναι εξαιρετικής σημασίας. Όλα τελικά είναι θέμα σωστής πληροφόρησης. Να δώσουμε μερικά παραδείγματα. Δύο από τους βασικούς άξονες που θα στηρίζουμε την οικονομική ανάπτυξη, είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η ανάπτυξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας.
Ξένες επενδύσεις δεν έρχονται. Ο λόγος που δεν έρχονται ξένες επενδύσεις, είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία. Είναι σημαντική γιατί δείχνει τι πρέπει να αλλάξει ώστε να έρθουν οι ξένες επενδύσεις.
Από που μπορούμε να βρούμε αυτή τη πληροφορία; Μα από που αλλού παρά από τους ίδιους τους ξένους επενδυτές. Τους ρωτήσαμε και μας είπαν. Παρομοίως ξέρουμε τους λόγους που δεν πραγματοποιούνται εγχώριες επενδύσεις γιατί ρωτήσαμε τους δυνητικούς εγχώριους επιχειρηματίες και μας είπαν. Κατέχουμε αυτή τη πολύ σημαντική πληροφόρηση που δεν πρόκειται να τη χαρίσουμε στη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα Καθεστωτικά κόμματα. Τους λέμε όμως ότι το πρώτο που ζητάνε είναι να φύγουν αυτοί που κατέστρεψαν οικονομικά τη χώρα δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Οι συνθήκες για την πραγματοποίηση ξένων επενδύσεων και την ανάπτυξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας είναι μια πληροφόρηση που αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και τα κόμματα. Μια πολύ χρήσιμη πληροφόρηση για τους δυνητικούς επιχειρηματίες και επενδυτές είναι τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν. Αυτή η πληροφόρηση θα δίνεται μέσα από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.
Μια άλλη σημαντική πληροφόρηση είναι το τι θέλουν οι πολίτες. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι πολίτες της κέντρο + δεξιάς που είναι δυσαρεστημένοι με τα Καθεστωτικά κόμματα. Τη πληροφόρηση αυτή την αποκτήσαμε με πολύ κόπο από τους ίδιους τους πολίτες. Είμαστε αναγκασμένοι να παρουσιάζουμε μέρος της, στις θέσεις μας. Πάραυτα δεν παρουσιάζουμε όλη τη πληροφόρηση. Μέρος του Διαρκούς Αμφίδρομου Διαλόγου με τους Πολίτες θα είναι έρευνες που θα παρουσιάζουν το τι θέλουν οι πολίτες σε διάφορα ζητήματα. Σημαντική επίσης είναι η πληροφόρηση για τη σωστή διαχείριση Δήμων και Περιφερειών.
Μια πληροφόρηση που χαρίζουμε στη Νέα Δημοκρατία και τα Καθεστωτικά κόμματα είναι τι ζητάνε οι αυτονομιστές για να «καθίσουν ήσυχα», να μη σπάνε και καίνε. Θέλουν να σταματήσει η Καθεστωτική κρατική εκμετάλλευση και καταπίεση και να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν σαν παραγωγοί και καταναλωτές σε ένα οικονομικό μοντέλο που ταιριάζει στην ιδεολογία τους. Που το ξέρουμε; Τους ρωτήσαμε και μας είπαν. 
Τώρα υπάρχουν εκατοντάδες σύμβουλοι πολιτικών, βουλευτών, υπουργών, κομμάτων. Ο βαθμός αλληλοκάλυψης σχετικά με τη πληροφόρηση είναι πολύ μεγάλος δηλαδή γίνεται η ίδια δουλειά από πολλούς. Επιπλέον το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των πληροφοριών δεν κοινοποιείται σε όλους. Το ίδιο συμβαίνει και στα διάφορα υπουργεία και τις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. 
Θα δημιουργήσουμε μια Υπηρεσία Διαχείρισης Δημόσιων Πληροφοριών που θα διαχειρίζεται με το καλύτερο τρόπο όλες αυτές τις πληροφορίες που αναφέραμε ενδεικτικά και πάρα πολλές άλλες. Δεν εννοούμε τη πληροφόρηση που αφορά εγκληματική, τρομοκρατική η κατασκοπική δραστηριότητα. Αυτό είναι αντικείμενο άλλων υπηρεσιών. Εννοούμε τη Δημόσια Πληροφόρηση που αφορά πολιτικά, οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα.
Η Πληροφόρηση θα είναι διαθέσιμη σε βουλευτές, πολιτικούς, κόμματα, υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και πολίτες. Θα δημιουργήσουμε μια κοινή βάση πληροφοριών που θα είναι για όλους διαθέσιμη. Έτσι οι αριθμοί των συμβούλων βουλευτών, πολιτικών, κομμάτων θα μειωθούν κατά πολύ. Μας ενδιαφέρει περισσότερο άμεσα η μείωση του κόστους για τον φορολογούμενο δηλαδή οι μισθοί των συμβούλων βουλευτών και υπουργών και η μείωση του φόρτου εργασίας στα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες.  Έμμεσα όμως τα έξοδα των πολιτικών και των κομμάτων πάλι ο φορολογούμενος τα πληρώνει. Κάποιες πληροφορίες θα έχουν διαβάθμιση και θα είναι διαθέσιμες μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ένα δύσκολο έργο αλλά η τεχνολογία πλέον το επιτρέπει.