Δεν θα βοηθήσουμε τους ανίκανους

Δεν θα χαρίσουμε τις ιδέες μας στη ΝΔ
Στη προηγούμενη δημοσίευση εξηγήσαμε ότι δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για το σχέδιο που έχουμε σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Αρκετοί καλοπροαίρετοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την άποψη μας. Κάποιοι κακοπροαίρετοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουμε κανένα σχέδιο και ότι απλά μπλοφάρουμε. Αυτή τη φορά και κατ’ εξαίρεση, θα επεκταθούμε ακόμη περισσότερο για να απαντήσουμε και στους καλοπροαίρετους και στους κακοπροαίρετους. Όμως θα κρατήσουμε τη στάση μας να παρουσιάσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας συνολικά, μόνο όταν συμμετέχουμε σε εθνικές εκλογές. Θα εξηγήσουμε παρακάτω πάλι το γιατί.
Πρώτα ας ασχοληθούμε με τις τηλεοπτικές άδειες. Κάναμε σύγκριση στο προηγούμενο άρθρο με τις εφημερίδες και δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Και στις εφημερίδες όπως και στα τηλεοπτικά κανάλια παρουσιάζονται απόψεις που δεν είναι αντικειμενικές αλλά έχουν μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Επειδή το κόστος αρχικής επένδυσης και λειτουργίας των εφημερίδων είναι χαμηλό, στις εφημερίδες παρουσιάζονται όλες οι απόψεις ενώ δεν ισχύει το ίδιο με τα κανάλια. Το πρόβλημα με τα κανάλια είναι ότι δεν παρουσιάζονται όλες οι απόψεις και θα επικεντρωθούμε σε αυτό. Θα το πετύχουμε με δύο τρόπους.
Πρώτα θα κατηγοριοποιήσουμε τα κανάλια. Η μία κατηγορία θα είναι γενικού η ψυχαγωγικού περιεχομένου. Θα μπορούν να παρουσιάζουν ειδησιογραφία αλλά όχι εκπομπές πολιτικού περιεχομένου. Τα κανάλια με πολιτικό περιεχόμενο θα είναι σε άλλη κατηγορία όπου ο έλεγχος θα είναι αυστηρός ώστε να παρουσιάζονται όλες οι απόψεις. Επιπλέον θα δημιουργήσουμε ένα νέο κρατικό κανάλι η θα μετατρέψουμε κάποιο ήδη υπάρχον (Βουλής, ΕΡΤ) ώστε να παρουσιάζει αποκλειστικά πολιτικό περιεχόμενο σε συνεχή βάση. Στο κανάλι αυτό θα παρουσιάζονται όλες οι απόψεις, όχι μόνο των κομμάτων της Βουλής αλλά  όλων των κομμάτων και πιθανότατα πολιτικών οργανώσεων και δικτύων.
Οι Ομάδες Εργασίας εκτελούν πολύ σημαντικό έργο και έχουν πολλές πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις. Θέλουμε να αντικαταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία και το κεντρώο παλαιό ΠΑΣΟΚ με ένα νέο σχήμα. Ο βασικός μας αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι είναι εντελώς ανίκανοι και ότι η ανικανότητα μαζί με τη διαφθορά κατέστρεψε τη χώρα.
Το εντελώς ανίκανοι να το προσδιορίσουμε. Κάποιοι μπορεί να έχουν ικανότητες στο  επαγγελματικό τους αντικείμενο. Σίγουρα έχουν ικανότητες διαχείρισης του λόγου και χειραγώγησης του κοινού. Επίσης μπορούν και ολοκληρώνουν με επιτυχία διάφορα φτηνά πολιτικάντικα κόλπα. Είναι ικανοί στο να εκλέγονται. Στην Ελλάδα έχει επικρατήσει ο τύπος των πολιτικών που έχουν ικανότητες για να εκλέγονται αλλά όχι για να διοικούν. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε.
Είναι εντελώς ανίκανοι στη δουλειά που ξεκινάει μετά την εκλογή και που είναι το βασικό έργο της πολιτικής. Έχουν παρεξηγήσει και θεωρούν ότι το βασικό έργο είναι να εκλεγούν. Αυτό είναι απλά η προϋπόθεση ώστε να εκτελέσουν το βασικό έργο που είναι η εύρεση λύσεων, ο σχεδιασμός, η οργάνωση, ο προσδιορισμός στόχων, η δημιουργία οράματος, η εφαρμογή και υλοποίηση  κλπ. Σε όλα αυτά έχουν μηδενικές ικανότητες.
Εάν παρουσιάσουμε από τώρα όλες τις πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις θα δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία και στα άλλα κόμματα την ευκαιρία να τις αντιγράψουν. Χωρίς κανένα κόπο, απλά θα μπουν στην ιστοσελίδα μας και θα πάρουν ότι τους αρέσει. Έτσι τις ιδέες μας τις κρατάμε κρυφές και θα τις παρουσιάσουμε μόνο όταν συμμετέχουμε σε εθνικές εκλογές. Δεν θα έχουν τα άλλα κόμματα το χρονικό περιθώριο να τις αντιγράψουν. Θα δείξουμε την τεράστια διαφορά ανάμεσα στη Νέα Αρχή και τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία ανέκαθεν περιοριζόταν σε ασάφειες και γενικολογίες διότι δεν είχαν ποτέ κανένα σχέδιο αλλά ούτε και προτάσεις.