Βηματάκια - Άλμα, Αντίφαση - Συμβιβασμός

Μικρά βήματα η άλμα
Στη πολιτική συγκρούεσαι όπου σε παίρνει, υποχωρείς όπου δεν σε παίρνει και στο τέλος συμβιβάζεσαι. Μας επιρρίπτουν το κατηγορητήριο ότι πέφτουμε διαρκώς σε αντιφάσεις. Κατηγορούμε τη ΝΔ ότι αποτελεί τον ένα πυλώνα του καθεστώτος που λεηλάτησε και εξαθλίωσε την Ελλάδα. Καταφερόμαστε εναντίον της οικογενειοκρατίας και της ευνοιοκρατίας. Από την άλλη δηλώνουμε όμως ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με μια ομάδα βουλευτών της ΝΔ όπου ενδεχομένως να συμμετέχει ακόμη και ο Καραμανλής.

Έχουμε δηλώσει και παλαιότερα ότι οι θέσεις μας και οι στόχοι μας είναι σταθεροί. Πιστεύουμε ότι η ΝΔ έχει μεγάλη αλλά όχι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Πραγματικά πολλοί πολιτικοί της ΝΔ είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι. Είμαστε αντίθετοι στην οικογενειοκρατία, την ευνοιοκρατία και την Κολεγιοκρατία.
Δεν είμαστε όμως απόλυτοι. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έντιμοι και ικανοί πολιτικοί στη ΝΔ. Ούτε θέλουμε να αποκλείσουμε όλους τους γόνους πολιτικών οικογενειών, τα τζάκια και τα Κολεγιόπαιδα από την πολιτκή σκηνή. Είμαστε αντίθετοι στο βαθμό που συμβαίνει ειδικά μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Καραμανλής είναι προϊόν οικογενειοκρατίας. Ο Καραμανλισμός όμως πρεσβεύει ακριβώς τον αντίθετο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν ούτε από τζάκι ούτε από πλούσια οικογένεια και ούτε μαθήτευσε στο Κολέγιο. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ταυτόχρονα προϊόν οικογενειοκρατίας αλλά και συνεχιστής της Καραμανλικής παράδοσης.
Αυτό που μπορεί να φαίνεται αντιφατικό δεν είναι τίποτε άλλο από συμβιβασμός. Απο μια άλλη οπτική οπτική γωνία είναι ένας άλλος τρόπος επίτευξης του τελικού στόχου. Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους μας. Μπορούν να επιτευχθούν με ένα μεγάλο άλμα αλλά και με πολλά μικρά βηματάκια. Σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα τα μικρά βήματα διότι έτσι η μεταβολή είναι πιο ήπια και σταδιακή.  
Δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε ούτε μικρά βηματάκια. Αντίθετα βλέπουμε μικρά βηματάκια προς κατεύθυνση αντίθετη από αυτή των στόχων μας. Στη ΝΔ του Μητσοτάκη επικρατεί ακόμη μεγαλύτερη οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία και είναι ακόμη περισσότερο μνημονιακή και αντιλαϊκή από ότι ήταν πριν. Το θέμα Μνημονίου - ΑντιΜνημονίου το έχουμε αναλύσει εκτεταμένα. Συμφωνούμε με κάποια σημεία του Μνημονίου αλλά διαφωνούμε με την συνολική πορεία στην οποία έχουν βάλει τη χώρα τα Μνημόνια. Πιστεύαμε εξ αρχής ότι οδηγεί σε αδιέξοδο και επιβεβαιωθήκαμε. Εξάλλου και στη Τρόικα παραδέχθηκαν ότι έγιναν λάθη και αυτό μας επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο, σε αντίθεση με τη ΝΔ του Μητσοτάκη που είχαν και έχουν τα Μνημόνια για Ευαγγέλια.
Οι Καραμανλικοί μπορεί να διαφοροποιούνται ελαφρά σε εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και ενίοτε δημόσια αλλά επί της ουσίας κρατάνε την ίδια ακριβώς στάση με όλους τους υπόλοιπους. Όσο παραμένουν στη ΝΔ και δεν διαφοροποιούνται σημαντικά, ουσιαστικά υποστηρίζουν το Μητσοτάκη, την συνέχιση της ευνοιοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της υπερμνημονιακής και αντιλαϊκής στάσης. Έτσι αναγκαστικά η αλλαγή θα γίνει με ένα μεγάλο, απότομο και βίαιο άλμα.  

Τ. Δ.