Yποβάθμιση Μητσοτάκη από τη Μπίλντερμπεργκ

Χτες ξεκίνησαν οι εργασίες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στη Δρέσδη. Aπό ελληνικής πλευράς θα μετέχουν ο Μητσοτάκης, ο Λογοθέτης της Libra Group και ο Παπαλεξόπουλος της Τιτάν.  Όλοι σπεύδουν να δηλώσουν ότι η Μπίλντερμπερκ ετοιμάζει το Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Σοβαρός, ορατός και άμεσος κίνδυνος να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός υπάρχει επειδή είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι επειδή θα πάει στη Λέσχη Μπίλντενμπεργκ.
Εάν κάνει κάποιος το κόπο να δει ποιοι έχουν συμμετάσχει από ελληνικής πλευράς και πότε δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση ότι προωθείται άμεσα ο Μητσοτάκης για πρωθυπουργός. Πρέπει κανείς να ψάχνει τους συσχετισμούς, το μοτίβο (pattern). Τα διαβάζετε εκεί στην ΕΥΠ για να μαθαίνετε; Να δει δηλαδή πότε πήγαν, τι θέση είχαν και τη θέση απέκτησαν στη συνέχεια. Η ελληνική συμμετοχή πάντως δείχνει ότι ελάχιστοι έγιναν πρωθυπουργοί από τους συμμετέχοντες η άργησαν πολύ να γίνουν. 

Σημίτης, Σαμαράς και Τσίπρας δεν πήγαν ποτέ. Για τον Σαμαρά οι απόψεις διίστανται. Υπάρχει η εκδοχή ότι συμμετείχε το 92 και ίσως το 91. Τότε ήταν υπουργός εξωτερικών. Έγινε πρωθυπουργός μετά από 20 χρόνια. Ο Τσίπρας είχε επισκεφτεί το ιταλικό παράρτημα της Λέσχης, το ίδρυμα European House Ambrosetti. Ο Μητσοτάκης πήγε στο τέλος της πρωθυπουργίας του το 93.  Ο Καραμανλής πήγε το 98, ένα χρόνο μετά που ανέλαβε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Έγινε πρωθυπουργός μετά από 6 ολόκληρα χρόνια δηλαδή το 2004. Ο Παπανδρέου είχε πάει τέσσερις φορές (95, 98, 00, 05). Είχε διάφορες θέσεις στα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών. Έγινε πρωθυπουργός το 09 και ήταν από τους πιο βραχύβιους.
Η Ντόρα Μητσοτάκη συμμετείχε το 03 και το 09. Το 03 ήταν ήδη δήμαρχος Αθηνών και το 06 έγινε υπουργός εξωτερικών. Το 09 απέτυχε στη διεκδίκηση της αρχηγίας και δεν έγινε ποτέ ούτε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ούτε πρωθυπουργός. Ο Ανδριανόπουλος πήγε το 88 και στη συνέχεια έγινε υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου. Ο Μάνος πήγε το 86, το 93 και το 2001. Το 93 βρισκόταν στο τέλος της θητείας του στο υπουργείο οικονομικών. Διεκδίκησε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, έφτιαξε διάφορα κόμματα, συνεργάστηκε με διάφορα κόμματα αλλά δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο.
Ο Αρσένης πήγε το 94 ενώ ήταν ήδη υπουργός αμύνης. Το 96 διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και έχασε. Η γυναίκα του Κατσέλη είχε πάει το 84 ενώ ήταν διευθύντρια στο ΚΕΠΕ. Τοποθετήθηκε σε σημαντικές θέσεις Συμβούλου μετά από 10 χρόνια. Ο Πάγκαλος είχε πάει 88 το 93 και το 96. Είχε διάφορες θέσεις εκείνες τις περιόδους αλλά κυρίως στο υπουργείο εξωτερικών.
Η Διαμαντοπούλου συμμετείχε από το 04 έως το 09 (με εξαίρεση το 06). Το 09 έγινε υπουργός παιδείας και το 12, για λίγο, υπουργός ανάπτυξης. Το ΔΙΚΤΥΟ της δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία όπως και η Κοινωνική Συμφωνία της Κατσέλη. 
Ο Αλογοσκούφης και ο Παπακωνσταντίνου πήγαιναν σχεδόν κάθε χρόνο ενώ ήταν υπουργοί οικονομικών ενώ ο Παπαθανασίου πήγε στο τέλος της θητείας του, το 09.
Ο Γιαννίτσης πήγε το 12. Είχε διατελέσει για ένα μικρό διάστημα πριν υπουργός εσωτερικών στη Κυβέρνηση Παπαδήμου. Το όνομα του έπαιξε μετά για μεγάλες θέσεις όπως αυτή του υπουργού οικονομικών η διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.
          Από αυτά προκύπτει ότι η Λέσχη Bilderberg ενδιαφέρεται περισσότερο για τα υπουργεία και κυρίως τα οικονομικά, της παιδείας, των εξωτερικών. Επίσης ότι είναι μύθος η παντοδυναμία της. Ενδεχομένως προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις. Άλλες φορές επιτυγχάνει και άλλες αποτυγχάνει. Προκύπτει όμως ότι αρκετοί από τους βασικούς παίκτες του ελληνικού πολιτικού σκηνικού διάκεινται φιλικά προς αυτή (τη Λέσχη). Περισσότερο μου φαίνεται ότι προωθούν τον Μητσοτάκη για υπουργό οικονομικών. Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός.

Μ. Β.