Το τέλος όλων

Το Brexit έφερε την αρχή του τέλους πολλών καταστάσεων. Ένα πιθανό σενάριο είναι η δημιουργία Εναλλακτικής ΕΕ η ΕΕ-2 με ηγέτιδα δύναμη τη Βρετανία. Έχει γίνει εκτεταμένη αναφορά σε προηγούμενα άρθρα. Ακόμη και να μην επαληθευθεί αυτό το ενδεχόμενο, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αρκετές ανακατατάξεις και μπορεί να προκύψουν άλλες Ενώσεις. Επίσης η σημερινή ΕΕ θα αλλάξει δομή και τρόπο λειτουργίας.
Σχεδόν όλο το Βρετανικό κατεστημένο τάχθηκε υπέρ του Remain και έχασε. Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα όπου όλο το κατεστημένο (σύστημα η καθεστώς) τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ και έχασε με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Η αρχή το τέλους του ελληνικού κατεστημένου ήταν το ελληνικό δημοψήφισμα. Το βρετανικό δημοψήφισμα απλά θα επιταχύνει τη διαδικασία. Από το κατεστημένο, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την εκλογική δύναμη του αλλά η ΝΔ εξακολουθεί να παραμένει η πρώτη δύναμη στη κεντροδεξιά.

Το ελληνικό δημοψήφισμα και το βρετανικό δημοψήφισμα σηματοδοτούν την αρχή του τέλους της ΝΔ. Οι Ανώτεροι ΆγνωστοιΦίλοι μας (Α.Α.Φ.Μ.) έχουν αποφασίσει να τους τελειώσουν και μπορούν να το κάνουν αύριο το πρωί εάν θέλουν. Δεν θέλουν όμως να το κάνουν τώρα γιατί θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πάντως η ΝΔ είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Θα διασωθούν λίγα άτομα επιλεκτικά ανάλογα με τη στάση τους μέχρι σήμερα και από εδώ και πέρα. Ας κανονίσουν λοιπόν την πορεία τους!
Έχουμε γράψει ξανά και ξανά ότι με την άθλια συμμορία της Νέας Δημοκρατίας εν δυνάμει κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να πάει μπροστά η Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία θα καταργηθεί από τους Α.Α.Φ.Μ. Θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα στη κέντρο+δεξιά όπου και εμείς (η Νέα Αρχή) θα έχουμε κάποια θέση. Εάν οι Βρετανοί (οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι η οποιοιδήποτε άλλοι) θέλουν να δώσουν ένα καλύτερο deal στη Ελλάδα από αυτό που έχει σήμερα με την ΕΕ δεν πρέπει να λάβουν υπόψη τους το σημερινό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλά το μελλοντικό. Επίσης οι Α.Α.Φ.Μ. θα «καθαρίσουν» (μεταφορικά) όποιον τολμήσει να εναντιωθεί σε κάτι που είναι προς το συμφέρον της χώρας.  
Οι αλλαγές που θα γίνουν τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε ελληνικό, θα φέρουν την αρχή του τέλος των προβλημάτων των Ελλήνων. Δεν θα υπάρξει τεράστια μεταβολή από τη μια μέρα στην άλλη όμως θα αρχίσουν σιγά σιγά να βελτιώνονται τα πράγματα. Θα αρχίσει να φαίνεται ένα φως στην άκρη του τούνελ.

Γ. Μ.