Ψεύτες, απατεώνες, προπαγανδιστές, άσχετοι, ηλίθιοι, θεωρητικοί, τριτοκοσμικοί, φασίστες

Το κόμμα της ΝΔ μας έβαλε στην ΕΕ, χωρίς να μας ρωτήσει. Αντίθετα στη Βρετανία που είναι μια δημοκρατική και αναπτυγμένη χώρα, οι πολίτες ρωτήθηκαν δύο φορές. Στο πρώτο δημοψήφισμα που έγινε το 1975, εγκρίθηκε η συμμετοχή με μεγάλη πλειοψηφία 67%. Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ. Αργότερα ως πρωθυπουργός άλλαξε την στάση της. Η Βρετανία δεν συμμετείχε στην Ευρωζώνη και ούτε στη συνθήκη Σένγκεν. Το δεύτερο δημοψήφισμα έγινε την περασμένη εβδομάδα και οι Βρετανοί πολίτες αποφάσισαν να φύγουν από την ΕΕ με ποσοστό 52%.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μας έβαλε στην ΕΕ χωρίς ποτέ να μας ρωτήσει εάν θέλουμε. Κάτι θυμίζει αυτό. Μήπως το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»; Στη συνέχεια ο ανεκδιήγητος Σημίτης μας έβαλε στην Ευρωζώνη για να αποκομίσει προσωπικά και κομματικά οφέλη.

Η Ευρωπαϊκή ιδέα ήταν ένα ωραίο όνειρο που κατάληξε να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης. Η συμμετοχή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε τώρα, είναι απόρροια αυτών των δύο καθώς και της συνολικής κακοδιαχείρισης των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και οι δορυφόροι του (σημιτικό ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) αρνείται να πει την αλήθεια στου πολίτες. Αντί για αυτό έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία προπαγάνδας και εξαπάτησης των πολιτών. Η παραμονή στην Ευρωζώνη παρουσιάζεται σαν σωτηρία και η έξοδος από την Ευρωζώνη η την ΕΕ σαν καταστροφή. Στο σχέδιο εξαπάτησης των πολιτών, βοηθούνται από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και τα συστημικά ΜΜΕ. Ο δεξιός και ο μισός αριστερός πόλος τους παλιού συστήματος έχουν ενωθεί και έχουν γίνει ένα.
Βοηθούνται επίσης από διάφορους δήθεν ειδικούς επαγγελματίες που δεν είναι τίποτε άλλο από ελεεινοί προπαγανδιστές. Παρουσιάζονται διάφοροι οικονομολόγοι κλπ που η άποψη τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω επαγγελματικών γνώσεων. Αυτοί όλοι έχουν ευνοηθεί από το σύστημα και δεν είναι τίποτα άλλο από παπαγαλάκια του συστήματος. Έχουν υπογράψει ανοιχτές επιταγές όταν τοποθετήθηκαν σε διάφορες θέσεις και πρέπει να τις πληρώσουν.
Συμπαραστάτες ΝΔ και δορυφόρων είναι διάφοροι χρήσιμοι ηλίθιοι που «έχουν φάει» το παραμύθι του ευρωπαϊκού ονείρου και αρνούνται να παραδεχτούν ότι το όνειρο έγινε εφιάλτης. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τους άσχετους και τους θεωρητικούς. Οι άσχετοι δεν ξέρουν τις τους γίνεται. Ακούνε τι λένε οι άλλοι και το επαναλαμβάνουν. Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία. Δεν εξαπατούν συνειδητά το κόσμο αλλά απλά δεν «ξέρουν ούτε τη τύφλα τους». Οι θεωρητικοί έχουν καλές θεωρητικές γνώσεις αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ηλίθιοι, άσχετοι και θεωρητικοί είναι όλοι εκτός πραγματικότητας για διαφορετικούς λόγους και εξαπατούν ασυναίσθητα τους πολίτες.
Στη Βρετανία σχεδόν όλο το κατεστημένο τάχθηκε υπέρ του Remain. Πάραυτα, η άποψη του Leave είχε μικρότερη αλλά επίσης σημαντική προβολή. Εδώ η άλλη  άποψη έχει εξαφανιστεί. Η σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών είναι η μέρα με τη νύχτα. Στη Βρετανία ρωτήθηκαν δύο φορές. Η άλλη άποψη από αυτή του συστήματος είχε σχεδόν ίση δημοσιότητα. Στην Ελλάδα δεν ρωτηθήκαμε ποτέ. Η άλλη άποψη από αυτή του συστήματος έχει εξαφανιστεί. Η Βρετανία είναι μια αναπτυγμένη δημοκρατική χώρα.
Η Ελλάδα είναι μια υποανάπτυκτη  ψευδοδημοκρατική χώρα. Δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δημοκρατικοφανή δικτατορία. Είναι ένα απολυταρχικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο ναζιστής Σημίτης. (Ο πατέρας του ήταν συνεργάτης των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής). Αντί να χρησιμοποιεί τη βία, χρησιμοποιεί την προπαγάνδα, τη πλύση εγκεφάλου, την χειραγώγηση και την εξαπάτηση. Αυτοί που παρουσιάζονται ως οι πιο ευρωπαϊστές και δημοκράτες είναι στη πραγματικότητα ακριβώς το αντίθετο.
Το ερώτημα μέσα η έξω από την Ευρωζώνη η την ΕΕ δεν έχει εύκολη απάντηση. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από το να δούμε τη πραγματικότητα και να πούμε την αλήθεια στους πολίτες. Εάν δούμε τα προβλήματα, θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις. Η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας αποκρύπτει την πραγματικότητα και τα προβλήματα. Παρουσιάζει μια στρεβλή πραγματικότητα που μοναδικό σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες. Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η χώρα μπροστά είναι να διαλυθεί η άθλια συμμορία της Νέας Δημοκρατίας. Νέα Δημοκρατία και ευημερία του λαού είναι δύο έννοιες αντιφατικές. Νέα Δημοκρατία και ευημερία λίγων είναι δύο έννοιες που συνάδουν.  

Φ. Ν.