Η τηλεθέαση δεν μετράει το λόγο

Περιττώματα σε κουτιά
Χτες έκανα πάλι ζάπιγκ τις προπαγανδιστικές εκπομπές. Ο υπερσυστημικός, προπαγανδιστής Γιάννης Πολίτης είχε φέρει στο Χ2, ανάμεσα σε άλλους τον «έχοντα πηδήξει τη μισή Αθήνα» (Τατσόπουλο). Δήλωσε ότι η ΕΕ είναι μια άθλια επιλογή αλλά η καλύτερη που υπάρχει. Είναι σίγουρα μια βελτίωση αλλά και αυτό αποτελεί φθηνή προπαγάνδα. Οι προπαγανδιστές προσπαθούν να περάσουν το δίλημμα ΕΕ η χάος δηλαδή άσπρο η μαύρο. Στη πραγματικότητα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές δηλαδή πολλές αποχρώσεις του γκρι. Παραδείγματος χάριν, η προσωρινή έξοδος από το ευρώ αλλά παραμονή στην ΕΕ είναι μία από αυτές.

Η προπαγανδιστική εκπομπή Χ2 έχει σταθερούς καλεσμένους κάποιους που κάθονται στο κοινό και κάνουν ερωτήσεις. Ανάμεσα τους είναι η Δάφνη Καλογεροπούλου που δηλώνει ψυχολόγος - συγγραφέας ενώ ο σωστός τίτλος είναι ψυχολόγος - προπαγανδίστρια. Προσπαθούσε να πείσει τους τηλεθεατές το πόσο καλό θα είναι να πάνε στη συγκέντρωση του ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ και πόσο κακό είναι να κατακρίνουν τη ΝΔ και γενικά το σύστημα γιατί τελικά το δυναμώνουν. Θα έπρεπε να τους αφήνουν να εκτελούν ανεμπόδιστα το σχεδιασμό τους.
Άλλαξα για λίγο το κανάλι και είδα (νομίζω στο Μ) έναν πρώην αξιωματούχο της CIA που έχει γράψει ένα βιβλίο σχετικά με τις μυστικές υπηρεσίες. Κατά την άποψη του, στους τρομοκράτες πρέπει να ασκείται συνεχής πίεση για να μη μπορούν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τη στρατηγική τους. Ανάμεσα στη άποψη της προπαγανδίστριας του Χ2 και του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της CIA θα προτιμήσω την δεύτερη ως πιο έγκυρη. Στη Νέα Δημοκρατία και γενικά στη τρόικα εσωτερικού και το σύστημα πρέπει να ασκείται συνεχής πίεση. Δεν έχουν καμία διαφορά από τους τρομοκράτες.
Μετά το γύρισα για λίγο στο Μπομπολιστάν. Ο υπερσυστημικός προπαγανδιστής και φημολογούμενος πράκτορας Πρετεντέρης είχε όλους τους συστημικούς: Ρουσόπουλος, Παπαδόπουλος-Μητσοτάκης, Περρής κλπ. Ήταν και ένας άσχημος και αντιπαθετικός γέρος που έμοιαζε διεστραμμένος. Αυτός τελικά ήταν ο υπερσυστημικός Δημήτης Χαραλάμπης που το ΠΑΣΟΚ τον είχε τοποθετήσει αντιπρόεδρο του ΕΣΡ και η ΝΔ πολύ σωστά τον απομάκρυνε. Ήταν το μόνο μέλος που απομακρύνθηκε. Είναι γερμανοανατραφής υπερασπιστής της διαπλοκής. Εάν έχει σχέση με την ιστορική οικογένεια των Καλαβρύτων, αποτελεί ντροπή για τους προγόνους του.
Αυτός λοιπόν έκανε το άσπρο μαύρο και ισχυρίστηκε ότι στο Ίντερνετ είναι σκουπίδια. Η πραγματικότητα είναι η αντίθετη. Εκπομπές σαν του Πρετεντέρη και το Χ2 είναι περιττώματα σε ένα ωραίο κουτί ενώ στο Ιντερνετ μπορεί να βρει κανείς διαμάντια τυλιγμένα σε λαδόκολλα. Ήθελε ο διαπλεκόμενος προπαγανδιστής να αποτρέψει τους τηλεθεατές να ενημερώνονται  από το Ίντερνετ και να ενημερώνονται μόνο από την εκπομπή του Πρετεντέρη και άλλες προπαγανδιστικές εκπομπές. Έτσι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σωστά το σχέδιο πλύσης εγκεφάλου των ψηφοφόρων ώστε να ψηφίσουν Μητσοτάκη και να τον βάλει πρόεδρο του ΕΣΡ η σε κάποια ακόμη καλύτερη θέση.
Έβαλα για λίγο το Αλαφουζιστάν. Η μπατζανάκισσα (συνυφάδα) του Παπαδόπουλου-Μητσοτάκη, Σία Κοσιώνη-Μητσοτάκη, έκανε την αστροναύτισσα. Καλύτερα να κάνει την αστροναύτισσα παρά να κάνει πλύση εγκεφάλου. Να ανοίξω μια παρένθεση και να πω ότι παρ όλο που δεν είναι τελείως κακάσχημη, είναι τελείως αντιερωτική. Έχει όπως και η Στεφανίδου αυτή τη ψυχρότητα των πρακτόρων. Αυτή είναι μάλλον “God save the Queen” παρά Deutschland über alles” που είναι η Στεφανίδου.
Για όλους αυτούς νοιώθω έντονο, βαθύ και ανελέητο μίσος. Πάραυτα συμμετείχα στη τηλεθέαση των εκπομπών τους. Η τηλεθέαση δεν μετράει το λόγο. Εγώ το κάνω για αντιπροπαγανδιστικούς λόγους. Ένας γνωστός μου το κάνει για ψυχική εκτόνωση. Είχε έρθει τις προάλλες στο σπίτι μου και επέμενε να δούμε τον Πρετεντέρη. Μου φάνηκε πολύ περίεργο, γνωρίζοντας ότι είναι αντιμνημονιακός και ότι τρέφει βαθιά αντιπάθεια για τον Πρετεντέρη. Δεν μου εξήγησε τους λόγους αλλά μετά από λίγο κατάλαβα. Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της εκπομπής άρχισε: « Άντε μου και στο διάολο παλιομα&%κα, μη σου γα%&σω ότι έχεις και δεν έχεις ξεφτιλισμένε, γα%$#σαι εσύ, το σπίτι σου και όλο σου το σόι».  Δύο ώρες πέρασαν έτσι!
Έχω ένα άλλο γνωστό που παρακολουθεί ανελλιπώς όλες τις προπαγανδιστικές εκπομπές για λόγους intelligence*.  Προσπαθεί να καταλάβει πως απαρτίζονται τα δίκτυα των διαφόρων πρακτόρων. Είναι τελείως πορωμένος με αυτό και ενημερώνεται συνεχώς από το Ιντερνετ σχετικά με το θέμα. Πρέπει να έχει και κάποιες περίεργες διασυνδέσεις (ελληνικές μυστικές υπηρεσίες). Είναι πολύ ενημερωμένος.
Η αδυναμία των προδοτών είναι ότι την προδοσία δεν την κάνουν μόνο πίσω από κλειστές πόρτες. Είναι αναγκασμένοι να την κάνουν και δημόσια μπροστά σε εκατομμύρια Έλληνες. Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να εκφράζει τη γνώμη του. Εάν όμως κανείς παρακολουθήσει τη συνολική στάση και όλες τις απόψεις κάποιων ατόμων, μπορεί να καταλάβει ποια είναι τα δίκτυα των προδοτών και πως συνδέονται μεταξύ τους. 

* υπηρεσίες πληροφοριών

Ν. Ν.