Παλιό, φθαρμένο και διεφθαρμένο

Έχω μείνει εμβρόντητος από το προηγούμενο άρθρο. Παρόλο που καμία πληροφορία δεν είναι καινούρια, ο τρόπος που τις συνέδεσε μεταξύ τους ο συναγωνιστής δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από το Μητσοτάκη βρίσκεται όλο το σύστημα που εκμεταλλεύεται και καταπιέζει διαχρονικά τον ελληνικό λαό. Οι ρίζες του πάνε πολύ πίσω από την μεταπολίτευση, τουλάχιστον μέχρι τη Κατοχή και ίσως και παλαιότερα. Η οικογένεια Μητσοτάκη ζει σε βάρος του ελληνικού λαού εδώ και 150 χρόνια.
Το σύστημα αυτό είναι υπεύθυνο για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το σκάνδαλο της Siemens, τα εξοπλιστικά σκάνδαλα, τη προδοσία της Πατρίδας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και πολλά άλλα. Μου φαινόταν υπερβολικό που πολλοί τους αποκαλούσαν προδότες και δεν έπαιρνα στα σοβαρά τέτοιους χαρακτηρισμούς. Τελικά όμως μπορεί να μην ήταν λάθος. Σίγουρα οι απόγονοι δεν ευθύνονται για τις πράξεις των προγόνων τους αλλά είναι πολύ πιθανό η προδοσία να κληρονομείται μέσα από το DNA.
 
Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να περάσει επικοινωνιακά ότι αποτελεί κάτι το καινούργιο. Αυτό είναι ένα προσωπείο, μια πλαστή επιφάνεια. Πίσω από την επιφάνεια βρίσκεται το πολύ παλιό, το φθαρμένο και το διεφθαρμένο. Δεν πρέπει να δίνει κανείς σημασία στις πολιτικές θέσεις τους (ΝΔ) και τα προγράμματα τους. Αυτό είναι το παραμύθι στους αφελείς ψηφοφόρους. Θα πουν το οτιδήποτε για να καταλάβουν την εξουσία. Ο σκοπός είναι η νομή της εξουσίας για προσωπικό όφελος και η εκμετάλλευση του ελληνικού λαού.
Όπως έχει γραφτεί και επανειλημμένα ο Μητσοτάκης είναι ένας αχυράνθρωπος του παλιού, φθαρμένου και διεφθαρμένου συστήματος που κατέστρεψε την Ελλάδα. Όλο το σύστημα Σημίτη και το σύστημα Μητσοτάκη έχουν στοιχηθεί πίσω από τον αχυράνθρωπο Μητσοτάκη. Όλη η διαπλοκή και η διαφθορά της μεταπολίτευσης βρίσκεται πίσω από τη Μητσοτάκη. Όλη η προδοσία της Πατρίδας βρίσκεται πίσω από το Μητσοτάκη.
Οι αφελείς ψηφοφόροι, «πιάνονται» από κάποιες δηλώσεις η τοποθετήσεις. Και εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει τακτοποίηση του Δημοσίου και να μειωθεί η φορολογία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ψηφίσω τον Μητσοτάκη για να φέρω στην εξουσία το παλιό, φθαρμένο και διεφθαρμένο σύστημα. Το σύστημα που μου έκλεψε τα χρήματα στο Χρηματιστήριο και με φορολογούσε για να τα βάζει στις τσέπες του. Είναι το σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα και την οδήγησε στη χρεοκοπία.
Είναι το σύστημα που ευθύνεται για την εξαθλίωση τη δική μου και μεγάλου μέρους των συμπατριωτών μου. Ευθύνεται για τις χιλιάδες αυτοκτονίες και για τη δυστυχία και το πόνο που έχει έρθει σε αυτή τη χώρα. Αυτά τα προκάλεσαν για να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες με λεφτά και να κάνουν τεράστιες περιουσίες που δεν εξηγούνται από τις επίσημες νόμιμες απολαβές τους.
Όσοι υποστηρίζουν το Μητσοτάκη είναι πραγματικά ηλίθιοι η πραγματικά διεφθαρμένοι. Είναι η το ένα η το άλλο, τρίτο δεν υπάρχει. Οι ηλίθιοι πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν. Πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν την επικοινωνιακή επιφάνεια και να προχωρήσουν στην ουσία και να δουν τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το Μητσοτάκη. Εάν ξυπνήσουν οι ηλίθιοι, θα πληρώσουν οι διεφθαρμένοι και η χώρα θα μπορέσει να ευημερήσει. 

Η. Μ.