Ποιες 400 χιλιάδες;

Γράφετε συνέχεια για τις 400 χιλιάδες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και αποτελούν την ενημερωμένη λίστα των μελών. Το πιστέψατε και εσείς; Ζώα είστε σαν και αυτούς; Γιατί πήγατε και τους μετρήσατε; Μήπως τους μέτρησε κανείς; Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει! Ότι νούμερο θέλουν βάζουν. Αποφάσισαν να δηλώσουν ένα νούμερο και αυτό των 400 χιλιάδων τους φάνηκε για τους δικούς τους λόγους καλό. Ίσως ήταν σε σχέση με το πραγματικό. Μπορεί να είχαν αποφασίσει να διπλασιάσουν η να τετραπλασιάσουν το πραγματικό.

Τώρα ενδέχεται πολλά παππούδια από τη μια μεριά και νέοι από την άλλη να το είδαν σαν κοινωνικό γεγονός, κάτι σαν Happening. Τα 2 $ δεν είναι και υπερβολικό ποσό. Τόσο κάνει ένας ελληνικός καφές στο καφενείο. Αντί να πάνε στο καφενείο πήγαν στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Μερικοί νέοι μπορεί να το είδαν σαν ευκαιρία για καμάκι. Αντί να πάνε στη καφετέρια για καμάκι, πήγαν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο καπουτσίνο στη καφετέρια έχει 4-5 € και μάλλον δεν θα κατάφερναν τίποτα. Με 2 € έκαναν κάποιες γνωριμίες. Κάτι μπορεί να βγει από αυτές. Όλοι όσοι πήγαν αντί για το καφενείο η την καφετέρια δεν μπορούν να θεωρηθούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας.
Οι μισοί που πήγαν να ψηφίσουν ήταν Πασόκοι και Ποταμίσιοι. Και πάλι υπερβολικό μου φαίνεται το νούμερο που δηλώνουν. Η ΝΔ είχε τις καλές εποχές περίπου 200 χιλιάδες μέλη. Ανάμεσα τους ήταν και άνθρωποι που γράφτηκαν μια φορά σε μία Τοπική Οργάνωση και δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους. Μπορεί μετά να ψήφιζαν και άλλα κόμματα. Αυτά τα έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο άρθρο όπως τα έχουν γράψει και συναγωνιστές σε άλλα άρθρα. Με αναγκάζετε να τα επαναλάβω γιατί έχετε και εσείς πιστέψει ότι η ΝΔ έχει 400 χιλιάδες μέλη. Παίζετε το παιχνίδι τους και αναπαράγετε το ψεύτικο νούμερο που τους εξυπηρετεί.
          Από τις 200 χιλιάδες, σε καλές εποχές ενεργοί ήταν περίπου 50 χιλιάδες. Αυτή την πληροφόρηση είχα από έγκυρες πηγές. Οι περισσότεροι από αυτούς τους 50 χιλιάδες ήταν τα κορόιδα που «έτρεχαν τζάμπα». Όταν λέμε Νέα Δημοκρατία εννοούμε μερικές χιλιάδες πονηρούς που βάζουν 50 χιλιάδες βλάκες να τρέχουν και υφαρπάζουν την ψήφο των κεντροδεξιών ψηφοφόρων.
Η Νέα Δημοκρατία είναι μια συμμορία μερικών χιλιάδων. Τώρα εάν είναι 2-3 χιλιάδες η 5 χιλιάδες δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Δεν νομίζω να το ξέρει και κανένας. Σε αυτή περιλαμβάνονται πολιτικοί, κομματάρχες, μεγαλοστελέχη καθώς και οι φίλοι τους και οι συγγενείς τους. Αυτοί είναι που τα άρπαζαν με νόμιμους και παράνομους τρόπους. Αυτοί είναι «βολεμένοι» μέχρι και τα δισέγγονα τους.
Το 2004 η ΝΔ είχε πάρει σχεδόν 3,5 (3,35) εκατομμύρια ψήφους. Στις τελευταίες εκλογές τους ψήφισαν 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Όλοι αυτοί δεν έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουν περάσει ούτε απέξω από Τοπική Οργάνωση. Απλά είναι κεντροδεξιάς ιδεολογίας και από άγνοια, απερισκεψία, αφέλεια η οποιοδήποτε άλλο λόγο εξακολουθούν να ψηφίζουν το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς. Μεγάλο μέρος από τους 1,5 εκατομμύριο μπορεί εύκολα να πάει σε ένα άλλο κόμμα μαζί με μεγάλο μέρος των 3 εκατομμυρίων κεντροδεξιών που δεν ψηφίζουν πια Νέα Δημοκρατία.

Σ. Π.