Κόμμα Ντροπή

Έχετε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση για το τι φταίει. Πραγματικά πολλά από αυτά που λέτε ισχύουν αλλά θα μπορούσαν να προστεθούν περισσότερα. Είναι πάντως θέμα υποκειμενικό. Το βλέπετε όμως από λάθος οπτική γωνία. Το θέμα δεν είναι τι φταίει αλλά ποιος φταίει. Ο ελληνικός λαός εμπιστευόταν κόμματα και πολιτικούς για να βρουν τι φταίει. Ήταν δική τους δουλειά να βρουν το τι φταίει και να προλάβουν την Μεγάλη Εθνική Καταστροφή. Δεν έχει σημασία εάν φταίει το ευρώ, η στάση των Ευρωπαίων, ο κρατισμός κλπ. Εδώ οι απόψεις μπορεί να διίστανται. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ποιος φταίει για την Μεγάλη Εθνική Καταστροφή. Φταίνε τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Φταίνε όλοι όσοι είχαν κυβερνητικές θέσεις και περισσότερο οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί των οικονομικών υπουργείων.
            Λέγεται ότι ο Λαλιώτης έχει σημαντικό παρασκηνιακό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλοι κύκλοι του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Ακούγεται ότι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ είναι πίσω από το Ποτάμι. Επίσης φημολογείται ότι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ στήριξαν τον Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός. Αυτά όμως είναι εικασίες και φήμες χωρίς αποδείξεις. Είναι πιθανό να ισχύουν αλλά δεν είναι σίγουρο. Πάντα θα υπάρχει κάποια αμφιβολία.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στη κεντροδεξιά. Δεν είναι κάποιοι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας που εικάζεται ότι βρίσκονται πίσω από άλλα κόμματα. Είναι τόσο ξεδιάντροποι και «θρασίμια του κερατά» που δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν βιτρίνα. Και είναι τόσο ζώα οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι που εξακoλουθούν να τους ψηφίζουν, παρόλο που προκάλεσαν (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) τη Μεγάλη Εθνική Καταστροφή.
Πέρα από κάθε αμφιβολία, η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται 100% για την Μεγάλη Εθνική Καταστροφή. Ευθύνονται επίσης για τη κάκιστη διαχείριση της κρίσης. Με δεδομένες τις τεράστιες ευθύνες τους, είναι Μεγάλη Εθνική Ντροπή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να διεκδικεί την εξουσία. Είναι ντροπή πρόσωπα της ΝΔ που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεγάλη Εθνική Καταστροφή, όπως η Μπακογιάννη και ο Χατζηδάκης, να έχουν σημαντικό ρόλο στη σημερινή ΝΔ. Είναι ντροπή πρόσωπα που είχαν σημαντικό ρόλο στη Κυβέρνηση του Σαμαρά και διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, όπως ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης, να είναι στην ηγεσία της ΝΔ. Είναι Μεγάλη Ντροπή για την Ελλάδα να εξακολουθούν να βρίσκονται στη Βουλή αντί να βρίσκονται στη φυλακή.
Είναι Μεγάλη Εθνική Ντροπή να είναι αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να διεκδικεί τη θέση του πρωθυπουργού, ένας γιος πρωθυπουργού. Ήταν Μεγάλη Εθνική Ντροπή να γίνει αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός, ανιψιός του ιδρυτή, πρώην πρωθυπουργού και προέδρου. Είναι Μεγάλη Εθνική Ντροπή το κόμμα της ΝΔ να είναι γεμάτο τζάκια και κολεγιόπαιδα.
Εκτός από Μεγάλη Εθνική Ντροπή είναι και Μεγάλη Ευρωπαϊκή Ντροπή για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) να έχει ένα τέτοιο κόμμα στις τάξεις του. Δεν τον καταλαβαίνουν; Γιατί εξακολουθούν να στηρίζουν το κόμμα Ντροπή για την Ελλάδα, την ελληνική κεντροδεξιά και την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Θεωρώ ότι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα άλλο κόμμα που δεν θα είναι Ντροπή. Τόσα και τόσα μπορούν και κάνουν δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο; Κάποιος πρέπει να απευθύνει επιστολή στο ΕΛΚ και να διαμαρτυρηθεί που έχει στις τάξεις του και υποστηρίζει ένα κόμμα Ντροπή σαν τη Νέα Δημοκρατία.  

Μανώλης