Οι Μητσοτάκηδες χρεοκόπησαν τη χώρα

Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι μπαγαπόντηδες στην Ελλάδα από την οικογένεια Μητσοτάκη. Υποστηρίζουν την μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο τομέα. Δεν είναι δική τους ανακάλυψη. Εγώ το υποστηρίζω περισσότερο από αυτούς. Ενώ από τη μία υποστηρίζουν τη μείωση της σπατάλης, οι ίδιοι κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα. Είναι μια διπρόσωπη συμπεριφορά που γενικά τους χαρακτηρίζει σε όλες τους τις ενέργειες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν γύρισε από την Αμερική, διορίστηκε από το Σημίτη στην Εθνική Τράπεζα με μηνιαίο μισθό έξι εκατομμύρια δραχμές. Οι τράπεζες χρεοκόπησαν από αυτή τη σπατάλη. Τη χρεοκοπία των τραπεζών την πληρώνουμε τώρα εμείς με φορολογούμενοι με την ανακεφαλαιοποίηση. Η κόρη της Ντόρας έπαιρνε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ το χρόνο από το «Ερρίκος Ντυνάν» που χρεοκόπησε. Δεν είναι ακριβώς Δημόσιο αλλά στο τέλος οι πολίτες τα πληρώνουν.

Σίγουρα δεν μιλάμε για κάτι παράνομο. Όμως η κατασπατάληση του χρήματος των πολιτών γίνεται με παράνομους αλλά και με νόμιμους τρόπους. Εκτός από αυτά τα δύο περιστατικά που είναι γνωστά υπάρχουν και ερωτήματα σχετικά με τη Siemens. Πιθανότατα να είναι και άλλα που δεν ξέρουμε και είναι άγνωστα. Οι Μητσοτάκηδες έχουν κάνει μια τεράστια περιουσία που δεν δικαιολογείται από τις απολαβές τους στις θέσεις που βρίσκονταν.
Θέλουν να τρώνε με «χρυσά κουτάλια» από το υστέρημα του φορολογούμενου και του πολίτη αλλά να τρώνε μόνο αυτοί. Εάν κάποιος «ευαγγελίζεται» τη μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο, τότε δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα και δεν κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Τώρα πληρώνουμε τα κλεμένα και τα κερατιάτικα. Κερατιάτικα είναι όλα όσο πληρώνει ο πολίτης επιπλέον των υπηρεσιών που προσφέρονται. Ο γιος του μέσου ψηφοφόρου της ΝΔ δεν μπορούσε να διοριστεί αμέσως στην Εθνική. Το παραλείπω αυτό. Η υπηρεσία που προσέφερε ο Μητσοτάκης έπρεπε να πληρωθεί. Τότε ο μέσος μισθός κάποιου νεοεισερχόμενου ήταν γύρω στις διακόσιες χιλιάδες το μήνα. Τα υπόλοιπα ήταν κερατιάτικα.
Ο Μητσοτάκηδες και κάθε λογής Μητσοτάκηδες είναι αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα. Είναι πολλοί άλλοι σαν τους Μητσοτάκηδες τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού χρεοκόπησε τη χώρα, θέλει να μας σώσει. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Καλά κάνει και θέλει να συνεχίσει το τρελό φαγοπότι. Καλά κάνουν και τον υποστηρίζουν αυτοί που θα συμμετέχουν μαζί του στο φαγοπότι. Η μεγάλη απορία είναι πως υπάρχουν τόσα πολλά ζώα στην Ελλάδα που τον υποστηρίζουν για να τα «τρώει» αυτός μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους του και οι ηλίθιοι να τους κοιτάζουν απέξω από το παράθυρο

Πέτρος