Καταρρέει η ΝΔ με το Μητσοτάκη 2

συνέχεια από το προηγούμενο...

Η οικονομική ελίτ έχει την οικονομική δύναμη αλλά η μεσαία και χαμηλή τάξη έχει την αριθμητική δύναμη. Η ελίτ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει αυτά τα στρώματα και να τα εξαπατήσει στο να ψηφίσουν ενάντια στα συμφέροντα τους. Εάν το καταφέρει, τότε είναι πιθανό η ΝΔ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Οι βασικές μέθοδοι είναι μέσω των ΜΜΕ και των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Σύντομα θα δούμε τις πρώτες πλαστές δημοσκοπήσεις που θα φέρνουν πρώτη τη ΝΔ. Η μάχη πάντως θα δοθεί στη χειραγώγηση των μεσαίων και χαμηλών κεντροδεξιών στρωμάτων.

Ο Σκυλακάκης ανακοίνωσε συνεργασία της Δράσης με τη ΝΔ. Η Δράση είναι ξεκάθαρα και ανοιχτά νεοφιλελεύθερο κόμμα που συνεργάζεται με το ALDE. Γιατί τόσο καιρό δεν συνεργαζόταν με τη ΝΔ και το έκανε τώρα; Γιατί τώρα διαισθάνεται ότι η ΝΔ θα πλησιάσει ιδεολογικά τη Δράση και το νεοφιλελευθερισμό. Η ιδεολογία Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Δένδια, Χατζηδάκη είναι ακριβώς ίδια με της Δράσης και του ALDE.
Βέβαια είναι και οι δηλώσεις Γρηγοράκου που είπε ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστούν με το Μητσοτάκη. Γιατρός είναι, ανάθεμα εάν ξέρει του τι γίνεται! Δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και τον νεοφιλελευθερισμό! Νομίζει όπως πολλοί άλλοι άσχετοι ότι ο Μητσοτάκης είναι κεντρώος. Ενδέχεται η συνεργασία να μην είναι στη βάση της ιδεολογικής προσέγγισης αλλά πιο υπόγειων διαδρομών.
Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν παραδέχεται ότι είναι νεοφιλελεύθερος για λόγους σκοπιμότητας. Ξέρει ότι είναι σε λάθος κόμμα και ότι η ΝΔ δεν είναι νεοφιλελεύθερο κόμμα. Εδώ δεν παραδέχεται ότι λέγεται ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Με αυτό το τρόπο κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές, σαν Κυριάκος όχι σαν Μητσοτάκης. Είναι ένα δείγμα της ειλικρίνειας που τον διέπει. Θα μας φλομώσει στο παραμύθι.
Να κάνω μια ερώτηση σε όλους τους άσχετους που ακόμη δεν το καταλαβαίνουν. Η πλουτοκρατία είναι χαζοί που στήριξαν Μητσοτάκη και όχι Μεϊμαράκη; Ξέρουν πολύ καλά ότι ο Μητσοτάκης ήταν καλύτερος υπερασπιστής των συμφερόντων τους. Από την άλλη τα μεσαία και λαϊκά στρώματα έχουν καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι με το μέρος τους. Το έχουμε γράψει ξανά και ξανά σε αυτό το blog αλλά ακόμη οι περισσότεροι δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΣ 
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΥ


Κώστας