Καταρρέει η ΝΔ με το Μητσοτάκη 1

Η ΝΔ είναι πρώτη και με διαφορά! Σε λίγο καιρό το σύστημα θα μας παρουσιάσει τέτοιες πλαστές δημοσκοπήσεις. Το σύστημα θα προσπαθήσει με αυτό το τρόπο να χειραγωγήσει τη κοινή γνώμη και να δημιουργήσει αέρα νίκης για το Μητσοτάκη.
Η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη. Δεν έχουμε κάνει δημοσκοπήσεις αλλά πιάνουμε τον παλμό της κοινωνίας. Μάλιστα, η μέθοδος που ακολουθούμε είναι ακόμη καλύτερη από τις δημοσκοπήσεις. Μιλάμε με πάρα πολύ κόσμο και μας εξηγούν τη γνώμη τους. Έτσι αποκτούμε μια καλύτερη εικόνα από αυτή που θα έδινε ένα περιορισμένο δημοσκοπικό ερωτηματολόγιο.

Έχουν περάσει τρεις μέρες και η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής. Στα ανώτερα οικονομικά στρώματα και στις πλούσιες περιοχές εξυμνούν τον Μητσοτάκη. Στα μεσαία και χαμηλά στρώματα και στις υπόλοιπες περιοχές τον βρίζουν και τον κατηγορούν: εκπρόσωπο της οικογενειοκρατίας, πλουσιόπαιδο, Κολεγιόπαιδο, βουτυρόπαιδο, εκλεκτό της διαπλοκής, άνθρωπο των ξένων κλπ.
Ο Μητσοτάκης κέρδισε με μια μικρή διαφορά σε ένα κοινό τριακοσίων χιλιάδων. Πολλοί από αυτούς δεν ήταν καν ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά προέρχονταν από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Την επόμενη του πρώτου γύρου, σωστά γράφτηκε σε αυτό το blog,  ότι τη δεύτερη θέση την έδωσαν στο Μητσοτάκη Ποταμίσιοι και Πασοκοδημάροι. Δεν ξέρω όμως εάν σωστά κατηγορήσατε τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά. Στο μεν ΠΑΣΟΚ, ήταν μάλλον κύκλοι σημιτικών εκσυγχρονιστών που έδωσαν γραμμή για Μητσοτάκη. Επίσης ήταν σίγουρα άνθρωποι από τη Δράση που συνεργάζεται με το Ποτάμι. Ο ρόλος του Θεοδωράκη και τη Γεννηματά είναι με ερωτηματικό. Μπορεί να συμμετείχαν στο σχέδιο αλλά ίσως και να μην συμμετείχαν.
 Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τις τριακόσιες χιλιάδες του δεύτερου γύρου, πόσοι ήταν οι  Ποταμίσιοι και οι Πασοκοδημάροι και πόσοι οι Νεοδημοκράτες. Οι ψηφοφόροι της Δράσης θα ψηφίσουν ΝΔ (ανακοινώθηκε συνεργασία) αλλά οι άλλοι θα ψηφίσουν τα κόμματα τους. Ουσιαστικά τον Μητσοτάκη τον εξέλεξαν εκατό χιλιάδες Νεοδημοκράτες. Αυτοί ανήκουν στα ανώτερα οικονομικά στρώματα. Εικάζω ότι από τις τριακόσιες χιλιάδες, το 1/3 δεν ήταν Νεοδημοκράτες. Το άλλο 1/3, οι μισοί από τα υπόλοιπα 2/3 ψήφισαν Μεϊμαράκη. 
Στις εκλογές όμως ο Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο 2 και πλέον εκατομμυρίων. Θα προσπαθήσει να κρατήσει το 1,5 εκατομμύριο που πήρε η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές και να το αυξήσει. Τι ανταπόκριση θα έχει σε αυτό το ακροατήριο; Οι περισσότεροι ανήκουν σε μεσαία και χαμηλά στρώματα.

συνεχίζεται στο επόμενο...