Από την αρχή η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ


Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ πιο σοβαρό και δεν είναι προσωπικό του Τζιτζικώστα. Ας πούμε ότι τον κάνουν Αντιπρόεδρο η του δίνουν μερικά ακίνητα για να το «βουλώσει». Αυτή τη στιγμή προκύπτει ότι έχουμε άμεση εμπλοκή δύο κομμάτων στα εσωτερικά του κόμματος της ΝΔ για τη επιρροή του αποτελέσματος της εκλογής αρχηγού. Δημιουργεί ένα τεράστιο θέμα στις σχέσεις της ΝΔ με το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Ένα άλλο επίσης πολύ σοβαρό θέμα είναι η καταλληλότητα της Νέας Δημοκρατίας να διακυβερνήσει τη χώρα. Εδώ βλέπουμε ότι τους είναι αδύνατον να οργανώσουν και να διεξάγουν εσωκομματικές εκλογές. Πως μπορούν μετά να κυβερνήσουν μια ολόκληρη χώρα;

Επίσης θέτει σε αμφισβήτηση την όλη διαδικασία εκλογής αρχηγού. Ας υποθέσουμε ότι με κάποιο τρόπο ξεχωρίζουν τους μη Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους και δεν τους επιτρέπουν να πάνε στο δεύτερο γύρο. Εάν βγει ο Μητσοτάκης θα μπορεί να τον αμφισβητήσει ο οποιοσδήποτε, όχι μόνο οι Τζιτζικωστικοί. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης πέρασε στο δεύτερο γύρο με ένα είδος νοθείας, τότε μπορεί να αμφισβητηθεί ανά πάσα στιγμή η εκλογή του από το καθένα.
Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομονώσουν τους ψηφοφόρους του Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να τους απαγορέψουν να συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο. Αυτοί που ψήφισαν στο πρώτο γύρο θα πάνε και στο δεύτερο. Δεν δημιουργεί μόνο αμφισβήτηση για τον Μητσοτάκη αλλά και για τον Μεϊμαράκη. Πως ξέρουμε ότι Θεοδωράκης και Γεννηματά δεν διαπραγματεύθηκαν και με αυτόν και έδωσαν γραμμή στους δικούς τους να ψηφίσουν Μεϊμαράκη στο δεύτερο γύρο;
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι άμεσα νέες εκλογές με τη συμμετοχή εξακριβωμένων μελών μόνο. Αυτό είναι το σωστό αλλά βέβαια όχι εφικτό. Φαντάζεστε να γινόταν κάτι τέτοιο; Θα έμενε στη παγκόσμια ιστορία. Θα το διδάσκονταν στα σχολεία σε μακρινές χώρες μετά από αιώνες. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί το απόλυτο αδιέξοδο. Αναγκαστικά θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου. Όποιος και να βγει θα αμφισβητείται η εγκυρότητα της εκλογής του, περισσότερο δε εάν είναι ο Μητσοτάκης.
Μία μόνο λύση υπάρχει στο αδιέξοδο. Διεξαγωγή νέων εκλογών για την αρχηγία σύντομα αλλά όχι άμεσα. Το σύντομα βέβαια δεν μπορεί να είναι σε 1-2 μήνες αλλά όμως σε λιγότερο από ένα χρόνο. Εάν το συνέδριο του κόμματος γίνει την άνοιξη, οι εκλογές μπορούν να γίνουν μετά το συνέδριο η εναλλακτικά αρχές φθινοπώρου δηλαδή Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Αυτή τη φορά πρέπει να γίνουν από τη βάση των ενεργών μελών ακόμη και εάν είναι μερικές χιλιάδες μόνο.
Η διαδικασία μπορεί να είναι απλή, χωρίς Vodafone και Info Solutions. Κάνουν οι Τοπικές Οργανώσεις τη καταμέτρηση με τη παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων. Δεν ξέρω πόσες Τ.Ο. έχει αυτό το ρημάδι το κόμμα. Κανονικά θα έπρεπε να είναι όσοι οι Δήμοι. Εάν οι Τοπικές είναι περισσότερες, μπορούν να κάνουν μια πρώτη άθροιση ανά Δήμο και να στείλουν με email  αμέσως τα αποτελέσματα στα κεντρικά. Επιβεβαίωση μπορεί να πάει αργότερα με φαξ.  
Οι Δήμοι είναι μόνο τριακόσιοι είκοσι πέντε ( 325 ). Μέσα σε μισή ώρα το πολύ, από τη στιγμή που θα πάρουν τα αποτελέσματα των Δήμων, μπορούν να έχουν βγάλει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Ο έλεγχος για τη τελική επιβεβαίωση μπορεί να πάρει και μια μέρα. Με αυτή τη διαδικασία δεν θα προκύψει σημαντική απόκλιση κατά τον έλεγχο. Μας δουλεύουν; Σιγά το δύσκολο. Εάν διώξουν τους ψεύτες, τους κλέφτες, τους απατεώνες και τους προδότες θα τους κάνουμε ένα δώρο. Θα αναλάβουμε δωρεάν τη διεξαγωγή των εκλογών της ΝΔ! 

Λάμπρος