Κόμμα Τζιτζικώστα

Τον έχει λέει ήδη πλακώσει ο Τζιτζικώστας το Μητσοτάκη. Κατάλαβε το χουνέρι που του έστησαν μαζί με το Σταύρο και τη Φώφη και του τις έβρεξε γερά. Πήγε να μπει στη μέση το πουλέν του Κούλη ( Κυριακούλη ) ο Adony και τις έφαγε και αυτός. Άκουσε ο Μεϊμαράκης τη φασαρία και έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ο Τζιτζικώστας τον πέτυχε στο διάδρομο και του έριξε κάτι ψιλές.
Είχε πλακώσει από πριν το Βορίδη που του είπε να στηρίξει Μητσοτάκη.  Έχει βάλει ανθρώπους του στη Σεβαστουπόλεως 22 και στη Χαριλάου Τρικούπη 50 και παρακολουθούν την είσοδο των γραφείων. Με το που θα δουν το Σταύρο και τη Φώφη να μπαίνουν μέσα θα τον πάρουν τηλέφωνο και θα του το σφυρίξουν. Αυτός θα φύγει καρφί από τη Συγγρού για να πάει να τους δείρει. Τα έχει πάρει στο κρανίο με το κάζο που του έφτιαξαν. Λέει ότι θα πλακώσει και τον Καραμανλή και θα φύγει από το κόμμα.

Το παραπάνω είναι μια φανταστική ιστορία με μια δόση χιούμορ. Δεν αποκλείεται όμως να μην απέχει πολύ από τη πραγματικότητα. Βέβαια δεν θα τους έχει πλακώσει στις μπουνιές αλλά στα μπινελίκια. Πάντως η πληροφόρηση μου είναι ότι έχουν γίνει κάποιες φασαρίες  αλλά δεν ξέρω τίποτα συγκεκριμένο ακόμη.
Έχει ήδη κυκλοφορήσει η πρόταση Βορίδη για στήριξη Μητσοτάκη από Τζιτζικώστα στο δεύτερο γύρο. Οι πληροφορίες μου μου λένε και για μια άλλη πρόταση που έχει δεχτεί. Αυτή τη στιγμή είναι ανεπιβεβαίωτη αλλά τη καταθέτω. Ας υποθέσουμε πως τελικά θα γίνει οφθαλμοφανές ότι ο Μητσοτάκης του έκλεψε τη δεύτερη θέση με τη βοήθεια της Φώφης και του Σταύρου. Επίσημα δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα ο Τζιτζικώστας. Άντε να αποδείξει ότι ο Χ ψηφοφόρος των εσωκομματικών εκλογών δεν είναι ψηφοφόρος της ΝΔ αλλά του Ποτομιού η της Πασοκοδημάρας.
Του πρότειναν λοιπόν να μην κάνει απότομες κινήσεις. Να παραμείνει στο κόμμα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Να διερευνήσει τη πιθανότητα δημιουργίας νέου σχηματισμού με ησυχία και ηρεμία. Εάν δει ότι κάτι τέτοιο έχει προοπτική, πιθανώς να το προχωρήσει. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει πριν τον δεύτερο γύρο. Θα περιμένει να δει τι ανταλλάγματα θα του δώσει ο νέος αρχηγός για τη ζημιά που του έκαναν. Μπορεί πχ να του προτείνουν την Αντιπροεδρία του κόμματος. Στο τέλος θα σταθμίσει από τη μία τη προοπτική νέου σχήματος και από την άλλη τα ανταλλάγματα που θα του δώσουν και θα αποφασίσει.  

Διαμαντής