Μάριε τι δεν καταλαβαίνεις; 2

...συνέχεια προηγούμενου
Οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι κατάλαβαν καλύτερα το στίγμα των υποψηφίων από τους ίδιους τους υποψηφίους. Ο Μεϊμαράκης  πήγε καλύτερα σε περιοχές με χαμηλότερο οικονομικό επίπεδο ενώ ο Μητσοτάκης σε περιοχές με ψηλότερο οικονομικό επίπεδο. Εάν κρίνουμε από αυτό, ο Μεϊμαράκης δείχνει να συγκλίνει προς τις θέσεις μας (της Νέας Αρχής) αλλά το τοπίο είναι πολύ θολό. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί αυτός «έθαψε» τον εσωκομματικό διάλογο. Που θέλω να καταλήξω; Το να υπάρξει ταύτιση απόψεων σε μεγάλο βαθμό δεν είναι αρκετό. Είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη. 
Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικού προσδιορισμού και πολιτικών θέσεων. Είναι και αυτό ένα ζήτημα αλλά όχι το μοναδικό. Είναι και η ανικανότητα, η αναξιοκρατία, ο φαβοριτισμός, η οικογενειοκρατία, η παρακμή, η σήψη, η διαφθορά, η οπισθοδρομική αντίληψη. Δεν είναι μόνο στη κορυφή αλλά διατρέχουν όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού. Είναι σε όλο τον ιστό της αράχνης.
Τι θα πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία; Να τοποθετεί σε διάφορες θέσεις ανθρώπους από άλλα κόμματα; Κι αυτό προς συζήτηση είναι αλλά δεν ζητάμε αυτό.  Να τοποθετεί τους εντιμότερους και ικανότερους ανθρώπους από την ΝΔ ζητάμε. Εάν βρεθεί ένας αρχηγός που θα καθαρίσει όλο αυτό το σάπιο σύστημα, τότε αλλάζει και η τακτική μας. Να συζητήσουμε και να επανέλθουμε πάλι στη ΝΔ. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε και έχουμε πόλεμο! Ο πόλεμος θα εντατικοποιείται όσο περνάει ο χρόνος. Εάν είναι να κάνετε κάτι βιαστείτε!

Τα πρώτα δείγματα του Μεϊμαράκη δεν είναι ενθαρρυντικά. Έχει εξ απορρήτων του τον Καραχάλιο που ερευνάται για υπεξαίρεση κακουργηματικού χαρακτήρα στον ΕΟΤ. Θα πει κάποιος ότι δεν έχει καταδικαστεί. Και πότε καταδικάστηκε πολιτικός στην Ελλάδα για κλεψιές και απατεωνιές; Από τη στιγμή που αυτό έχει γίνει ελάχιστες φορές, τότε και οι πολίτες είναι δικαιολογημένα καχύποπτοι. Τον Σαμαρά τον κατηγορούσαν ( και εμείς ανάμεσα τους ) για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μέσα στο κόμμα. Ο Μεϊμαράκης υποτίθεται ότι θα τα αλλάξει αυτά. Από τους τέσσερις υποψηφίους, αυτός μόνο εναντιώθηκε στο δημόσιο διάλογο. Δηλαδή είναι υπερ του εσωκομματικού διαλόγου αλλά θέλει να γίνεται στα κρυφά; Αντιλαμβάνομαι ότι είναι θέματα που δεν μπορούν να συζητηθούν δημόσια. Ωραία, αυτά ας παραλειφθούν. Ο Μεϊμαράκης εκφράζει το βαθύ σύστημα της ΝΔ. Πως θα μπορέσει να το καθαρίσει αφού αυτός είναι ο εκφραστής του;

συνέχεια στο επόμενο...