Ανακύκλωση από μπούρδες

   
           
Σας θεωρούσα κάπως σοβαρούς στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ αλλά ανακυκλώνετε συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες μπούρδες. Πάλι συζητάτε για συνασπισμό κεντρώων και δεξιών μικρών κομμάτων και κινήσεων. Θεωρητικά είναι μια σωστή και λογική ιδέα αλλά στη πράξη είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί. Είναι τόσο μεγάλα τα ΕΓΩ που δεν θα το επιτρέψουν. Εξάλλου κάποιοι είναι προς Μνημόνιο μεριά ενώ άλλοι προς Αντιμνημόνιο. Το ξέρω ότι σε μεγάλο βαθμό ο διαχωρισμός είναι πλασματικός και επικοινωνιακό τρύκ των ΣΥΡΙΑΖΑΝΕΛ. Όμως υπάρχουν και πραγματικές διαφορές στις στάσεις.

            Μετά λέτε για συμπόρευση με τη ΝΔ. Σε ιδεολογική βάση στέκει. Με ποια ΝΔ όμως; Της  Ντόρας και του Άδωνι που πανηγύριζαν για τα Μνημόνια όταν ο Ελληνικός λαός υπέφερε, έτρωγε από τα συσσίτια και αυτοκτονούσε. Του Μεϊμαράκη για τον οποίο πάρα πολλά ακούγονται αλλά τίποτα δεν αποδεικνύεται; Του Τζιτζικώστα με τα εξηντατόσα ακίνητα; Του Βαρβιτσιώτη που θέλει να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να μας τα παίρνουν αυτός και οι φίλοι του; Του Κυριάκου που δυστυχώς λέγεται Μητσοτάκης; Για να εξαντλήσω όλες τις περιπτώσεις θα χρειαστώ πολλές σελίδες.
            Στο ίδιο κόμμα με όλους αυτούς τους ανθρώπους εγώ δεν μπορώ να βρεθώ. Ναι, πραγματικά είμαι κεντροδεξιός όπως και αυτοί. Εκεί σταματούν οι ομοιότητες μας και αρχίζουν οι διαφορές μας. Μπορεί να έκανα το λάθος να συμπορευτώ μαζί τους για κάποιο διάστημα. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Το θέμα είναι να μην κάνει κάποιος ξανά το ίδιο λάθος. Θα ήθελα να ξαναγυρίσω στη ΝΔ αλλά είναι ένα άπιαστο όνειρο, μια ουτοπία. Για να το κάνω θα πρέπει να φύγει το μισό κόμμα και να γίνουν τεράστιες αλλαγές.
            Εάν τελικά εσείς με τον ένα η το άλλο τρόπο καταλήξετε στη χαβούζα της ΝΔ, εγώ και πολλοί άλλοι δεν θα ακολουθήσουμε. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να ανήκουμε σε ένα πολιτικό χώρο. Εάν δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στη κεντροδεξιά, απλά θα καθίσουμε στο σπίτι μας. Ούτε είναι απαραίτητο να ψηφίζουμε κάποιο κόμμα. Υπάρχει η ΑΠΟΧΗ, το ΛΕΥΚΟ και ακόμη καλύτερα το ΑΚΥΡΟ. Προτιμώ το ΑΚΥΡΟ γιατί είναι πιο δημιουργικό. Μπορώ να γράφω η να ζωγραφίζω ότι θέλω πάνω στο ψηφοδέλτιο.   
            Τώρα είμαι 46 χρονών. Υπολογίζω να ζήσω ακόμη καμιά σαρανταριά χρόνια. Πιστεύω ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχει παρουσιστεί κάτι αξιόλογο στη κεντροδεξιά. 

Πάνος