Κερατάδες και δαρμένοι

              
Να κάνω μια ερώτηση κρίσης. Ποια είναι τα μεγαλύτερα κορόιδα της Ευρώπης; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη, λίγο να του «κόβει» κανενός. ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τώρα εάν μετά από εμάς είναι οι Ισπανοί η οι Πορτογάλοι έχει σημασία; Σημασία έχει ότι κατέχουμε τη πρωτιά στα μεγαλύτερα κορόιδα της ΕΕ.
            Είναι τελείως διαφορετικό να είναι κανείς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ιδέας και άλλο να κάθεται να τον πιάνουν κορόιδο. Υποτίθεται ότι συμμετέχουμε στην ΕΕ και την Ευρωζώνη για να έχουμε κάποια οφέλη. Μαζί με το οφέλη υπάρχουν και κόστη η θυσίες. Το ξέραμε ότι θα χάναμε μέρος την εθνικής κυριαρχίας και τμήμα του ελέγχου στη οικονομική πολιτική. Αυτές τις θυσίες ελπίζαμε να τις ισοσκελίσουμε με οικονομική ευημερία και σταθερότητα.
            Όπως διαπιστώνουμε όμως είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι. Όχι μόνο χάσαμε την εθνική κυριαρχία και το έλεγχο στην οικονομική πολιτική αλλά βιώνουμε την οικονομική καταστροφή, την αθρόα είσοδο μεταναστών και άλλα πολλά κακά που είναι απόρροια της συμμετοχής μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Δηλαδή έχουμε πολλά αρνητικά και ελάχιστα θετικά.

            Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα σε αυτό το Βήμα πολιτών σχετικά με το ζήτημα και δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Πολύ περιληπτικά δύο σημεία: α) οι ισχυρές χώρες «περνάνε» πολιτικές στην ΕΕ που είναι υπέρ τους και εναντίον της Ελλάδας β) το σκληρό ευρώ κατέστρεψε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.
            Εξακολουθώ να είμαι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ιδέας αλλά δεν δέχομαι να με πιάνουν κορόϊδο όπως τους περισσότερους συμπατριώτες μου. Πως τους πιάνουν κορόιδο; Με «πουλημένους» πολιτικούς, μιντιάρχες και δημοσιογράφους που ρίχνουν το «δούλεμα της αρκούδας» στους αγαθούς Έλληνες πολίτες. Όλοι αυτοί έχουν τοποθετηθεί από τους εταίρους μας με αυτό το σκοπό δηλαδή να «δουλεύουν» το κοσμάκη.
            Εάν δεν υπήρχαν αυτοί, το πιθανότερο είναι να εξακολουθήσαμε να είμαστε στην ΕΕ και την Ευρωζώνη αλλά σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Οι εταίροι μας θα αναγκαζόντουσαν να κάνουν υποχωρήσεις. Γιατί όμως να κάνουν υποχωρήσεις αφού τα καταφέρνουν μια χαρά με το δίκτυο πορδοτών που έχουν εγκαταστήσει;
            Πως ξεχωρίζονται οι πορδότες; Από αυτά που λένε και το τρόπο που τα λένε. Πορδότης δεν είναι όποιος είναι υπερ της ΕΕ. Τότε και εγώ πορδότης θα ήμουνα. Πορδότης είναι ο προπαγανδιστής που προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να ωραιοποιήσει κάποια πράγματα ενώ άλλα να τα παρουσιάσει χειρότερα από  ότι είναι. Ο πορδότης ποτέ δε θα πει ότι το σκληρό ευρώ κατέστρεψε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και ότι οι ισχυρές χώρες και ιδιαίτερα η πιο ισχυρή, η Γερμανία, προωθούν πολιτικές που είναι προς όφελος τους και εις βάρος των πιο αδύναμων χωρών

Αντώνης