Πάλη και συνεννόηση

             
Σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό. Έχετε δύο ιστότοπους, έναν που παρουσιάζονται οι απόψεις πολιτών και έναν άλλο που παρουσιάζονται οι θέσεις της κίνησης. Στο Βήμα πολιτών βρίσκω πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις με τις οποίες συμφωνώ, ειδικά όσες αναφέρονται σε κάποιας μορφής αντίσταση. Στις θέσεις της κίνησης βλέπω ότι προάγετε τις ιδέες του συμβιβασμού και της ισορροπίας ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις και αντικρουόμενα συμφέροντα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Δεν λέω ότι είναι κακές οι απόψεις αλλά τις βρίσκω ρομαντικές και σε κάποιο βαθμό ουτοπικές.  Ορίζετε κάποιους στόχους αλλά όχι τον τρόπο που θα φθάσουμε εκεί. Αναφέρετε το μακροχρόνιο αλλά παραλείπετε το βραχυχρόνιο.

            Καλός ο συμβιβασμός και η συνεννόηση αλλά πως μπορεί να το πετύχει κανείς; Πρώτα πόλεμος και μετά συνθηκολόγηση. Ο Μάρξ μίλησε για πάλη των τάξεων. Δεν είμαι μαρξιστής, τοποθετώ τον ευατό μου στο κέντρο αλλά θα συμφωνήσω και θα το επεκτείνω. Υπάρχει όχι μόνο πάλη τάξεων αλλά και κοινωνικών ομάδων. Ο ισχυρός δεν θα δεχτεί συμβιβασμό με τον αδύναμο. Για να τον οδηγήσει σε συμβιβασμό, ο αδύναμος πρέπει να απειλήσει ότι θα του προξενήσει μεγάλη ζημιά.  Η απειλή για να πιάσει πρέπει να μην είναι μόνο λόγια δηλαδή εάν δεν συμμορφωθεί με την απειλή ο ισχυρός τότε ο αδύναμος να προχωρήσει στην ζημιά.
            Πρόσφατα υπογράφτηκε το τρίτο Μνημόνιο που θα προκαλέσει την περαιτέρω εξόντωση ενός μεγάλου μέρους του Ελληνικού λαού. Από τη μία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέλαβε πρόσφατα αλλά από την άλλη πηγαίνουμε στον έκτο χρόνο μιας φοβερής κρίσης. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Όσο δεν υπάρχει αντίδραση τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση.
            Μόνο με πόλεμο θα καταφέρουμε κάτι. Καταλάβετε το. Ο πόλεμος πρέπει να διεξαχθεί σε πολλά μέτωπα. Πρώτο και κυριότερο μέτωπο είναι η κυβέρνηση που είναι αυτή που εφαρμόζει τα καταστροφικά μέτρα. Ο Τσίπρας επέλεξε από μόνος του να γίνει εχθρός του λαού, δεν τον ανάγκασε κανένας. Μπορούσε να παραιτηθεί. Αυτή τη στιγμή είναι ο υπ’ αριθμό 1 εχθρός του λαού. 
            Δεύτερο μέτωπο είναι τα κόμματα και τρίτο όλες οι κοινωνικές ομάδες που υποστηρίζουν τη συνέχιση των ίδιων πολιτικών. Αυτοί που υποστηρίζουν τη συνέχιση της κατάστασης είναι όλοι που τα έτρωγαν τα τελευταία 15-20 χρόνια και συνεχίζουν να τα τρώνε. Είναι όλοι όσοι ήταν βολεμένοι και εξακολουθούν να είναι βολεμένοι. Όλοι αυτοί έχουν δημιουργήσει μια ενιαία συμμαχία. Έχουν τις διαφορές τους και τις εσωτερικές διαμάχες εξουσίας αλλά κοινή γραμμή απέναντι στο λαό. 
        Το 62% καταγράφηκε. Κάθε μέρα αυτό το ποσοστό θα αυξάνει γιατί κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες θα πετιούνται στη τάξη των εξοντωμένων. Τους εχθρούς του λαού πρέπει να τους πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Εμείς η αυτοί. Η θα τους διώξουμε η θα μας πεθάνουν.  

Απόστολος