Το τέλος της προδοσίας

           
Εντός η εκτός Ευρωζώνης; Εντός η εκτός ευρώ; Είναι δύσκολες ερωτήσεις που δεν μπορεί κανείς να τις απαντήσει επιπόλαια. Καθένας έχει την άποψη του. Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει την Α η τη Β άποψη ότι είναι πατριώτης η προδότης. Πατριώτες και προδότες υπήρχαν πάντοτε σε όλο το πολιτικό φάσμα. Η κεντροδεξιά είχε συνήθως έντονο το πατριωτικό στοιχείο. Τελευταία είναι πολύ έντονο το προδοτικό στοιχείο, ειδικά στο μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς, τη ΝΔ.
            Η ΝΔ είναι πλέον κόμμα προδοτών! Όχι ότι δεν υπάρχουν μέσα και πολλοί πατριώτες αλλά οι προδότες ελέγχουν πλήρως τη κατάσταση. Έχουν για τα καλά το πάνω χέρι. Προδότης δεν είναι όποιος τοποθετείται υπερ της ΕΕ. Τη διαφορά προδότη και πατριώτη τη  θέτει πολύ σωστά και με χιούμορ συναγωνιστής στο προ-προηγούμενο άρθρο (Κερατάδες και δαρμένοι)Θα το επεκτείνω ακόμη περισσότερο με ένα παράδειγμα.                  
           Προδότης: Οι Ευρωπαίοι είναι φίλοι μας και ενδιαφέρονται για το καλό μας. Μας διέσωσαν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα ορθοποδήσει η Ελληνική οικονομία. Οι πολιτικές της ΕΕ σκοπό έχουν να βοηθήσουν την Ελληνική οικονομία. Το ευρώ είχε θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα...κλπ.
            Πατριώτης: Οι Ευρωπαίοι είναι εταίροι μας στην ΕΕ. Κάθε χώρα ενδιαφέρεται για το δικό της καλό. Διέσωσαν τις τράπεζες τους και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Οι δυνατές χώρες προωθούν πολιτικές στην ΕΕ που ευνοούν τα συμφέροντα τους και είναι εις βάρος των δικών μας συμφερόντων. Το ευρώ είχε καταστροφική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα...κλπ.
            Ενδεχομένως να είναι και οι δύο υπέρ της ΕΕ αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά στην προσέγγιση. Με το παράδειγμα μπορεί να βγάλει καθένας εύκολα συμπεράσματα του. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι προδότες αλλά είναι δύσκολο να τους κατηγορήσει κανείς ανοικτά και ονομαστικά. Θα πέσουν βροχή οι μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και άντε μετά να βγάλεις άκρη στο δικαστήριο.
            Η Μεγάλη Προδοσία της Πατρίδας έχει στοιχίσει πολύ ακριβά στον Ελληνικό λαό σωματικά, ψυχολογικά και οικονομικά. Πολλοί συμπατριώτες μας έφυγαν από τη ζωή ενώ άλλοι πέρασαν βαριές σωματικές και ψυχολογικές αρρώστιες. Άνθρωποι καταστράφηκαν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να ανακάμψουν. Έλληνες πολίτες έφθασαν στο επίπεδο της εξαθλίωσης και θα παραμείνουν εκεί για πολλά χρόνια και ίσως για πάντα. Για όλα αυτά δεν πρέπει να πληρώσουν οι προδότες;  Τους χρειάζεται παραδειγματική τιμωρία ούτως ώστε να μην διανοηθεί κανείς στο μέλλον να ξαναπροδώσει τη Πατρίδα και τον Ελληνικό λαό. Το αίμα ξεπλένεται μόνο με αίμα!  

Άγγελος