Προδοσία και προδότες

           
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Κάποιος είναι καλός άνθρωπος, έχει καλό χαρακτήρα και πιστεύει ότι η κλοπή είναι κακή ενέργεια. Έχει όμως κακές παρέες που τον παρασύρουν. Πάνε και κλέβουν ένα σπίτι η μια τράπεζα. Δεν είναι και αυτός κλέφτης όπως και άλλοι; Μήπως είναι αθώος; Μπορεί να έχει κάποια ελαφρυντικά αλλά είναι και αυτός ένοχος.

            Το σκληρό ευρώ κατέστρεψε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι δασμολογικές πολιτικές της ΕΕ προστάτεψαν τα γερμανικά προϊόντα από τον κινεζικό ανταγωνισμό αλλά δεν προστάτεψαν τα ελληνικά. Άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές είχαν σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση ισχυρών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας. Οι Ευρωπαίοι διέσωσαν πρώτα τις τράπεζες τους. Τα Μνημόνια έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και παραμελούν τελείως σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας όπως η ανεργία και η ύφεση.
            Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν ψηφοφόροι, μέλη, στελέχη, παράγοντες και πολιτικοί της ΝΔ που κατ’ ιδίαν εκφράζουν αυτές τις απόψεις. Δημόσια όμως συντάσσονται με τη κοινή προδοτική και προπαγανδιστική γραμμή του κόμματος. Η ΝΔ είναι κόμμα ημιφασιστικό και απαγορεύει την έκφραση διαφορετικών απόψεων. Υποτίθεται ότι γίνεται διάλογος εσωτερικός αλλά όπως επανειλημένα έχουν ομολογήσει πολλοί πολιτικοί δεν γίνεται κανένας διάλογος. Ένας ψηφοφόρος δεν πρέπει να γνωρίζει τις προσωπικές απόψεις ενός πολιτικού; Με τι κριτήριο τον/ην ψηφίζει, την εξωτερική εμφάνιση;
            Όλοι αυτοί που παρασύρονται είναι αθώοι; Όχι, είναι και αυτοί ένοχοι και είναι και αυτοί προδότες και απατεώνες. Όπως προδότες είναι και όλοι όσοι υποστηρίζουν και ψηφίζουν τη ΝΔ. Δεν μπορεί να γνωρίζουμε τι ψηφίζει καθένας πίσω απο το παραβάν. Θα συμβούλευα όμως όλους τους υποστηρικτές της ΝΔ να είναι πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους γιατί ενδέχεται να τους οδηγήσουν πίσω από το σίδερα της φυλακής, κάποια στιγμή στο κοντινό η μακρινό μέλλον.
            Επικεντρώνομαι στη ΝΔ και αγνοώ το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Κατ’ αρχάς είναι ανάξια λόγου. Το Ποτάμι θα συγχωνευθεί με το ΠΑΣΟΚ που τώρα λέγεται αλλιώς γιατί κόλλησε και το 0,49% της ΔΗΜΑΡ. Όλοι μαζί θα  προσπαθούν να κρατηθούν λίγο πάνω από το 5%. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και υποτίθεται πατριωτικό. Επίσης η ΝΔ είναι το ισχυρό κόμμα της κεντροδεξιάς στην οποία ανήκω.
            Είναι προδότες και απατεώνες, όχι γιατί υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή πορεία αλλά γιατί δεν λένε όλη την αλήθεια και εξαπατούν τους ψηφοφόρους. Θα μπορούσαν αφού πρώτα παραδεχτούν τα παραπάνω για την ΕΕ να συνεχίσουν: «Όμως υπάρχουν αυτά και αυτά τα θετικά και για αυτό υποστηρίζουμε την παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη». Αποσιωπούν εσκεμμένα μεγάλο μέρος της αλήθειας  γιατί βάζουν την επιτυχία του εγχειρήματος της ΕΕ πάνω από τα συμφέροντα της Ελλάδας.  
            Εάν ο Ελληνικός λαός αποφασίσει ότι θέλει η Ελλάδα να γίνει Ευρωπαϊκή πολιτεία, καλώς να το αποφασίσει. Αρκεί να ερωτηθεί αφού ενημερωθεί πρώτα σωστά. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε Ομοσπονδία και η Ελλάδα είναι ανεξάρτητο έθνος-κράτος που συμμετέχει σε μια ένωση. Προδοσία είναι το  έγκλημα της μη αφοσίωσης στο έθνος. Προδότης είναι ένα πρόσωπο που προδίδει το έθνος ή την ιθαγένειά του. Τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Ελληνικού λαού είναι πάνω από όλα. Όποιος βάζει παραπάνω τα συμφέροντα της ΕΕ, των Γερμανών, των Γάλλων κλπ είναι προδότης. 

Άρης