Δομή και πρόσωπα ΝΑ

Η παραδοσιακή δομή κομμάτων είναι της πυραμίδας. Στα αρχικά στάδια της κίνησης έχουμε δομή δικτυακή γιατί εξυπηρετεί καλύτερα τη λειτουργία της κίνησης. 
Το δίκτυο αποτελείται από άτομα, ομάδες, οργανώσεις. Υπάρχουν διάφορες ανεξάρτητες ομάδες εργασίας: επικοινωνίας, πολιτικού σχεδιασμού, οικονομικών θεμάτων, εξωτερικής πολιτικής, επίλυσης οικιστικών προβλημάτων, αντιμετώπισης ανεργίας κλπ. Στο κέντρο βρίσκεται μια συντονιστική ομάδα. Οι θέσεις των προσώπων μέσα στην οργανωτική δομή είναι προσωρινές.
Σταδιακά εξελίσσεται σε υβριδική μορφή, πυραμίδας matrix και δικτυακής. Έχουμε δημιουργήσει 33 τομείς που αντιστοιχούν σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο ώστε να υπάρχει καταμερισμός αρμοδιοτήτων. Κάποιες θέσεις έχουν καλυφθεί προσωρινά ενώ μερικές είναι ακόμη κενές.
Επιθυμία μας είναι ο επικεφαλής του κόμματος να είναι πρόσωπο με ευρεία αναγνωρισιμότητα. Επίσης επιδιώκουμε να συνυπάρχουν στην ηγετική ομάδα στελέχη της κίνησης μαζί με αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Κάνουμε συνεχώς επαφές για τη συμπλήρωση των θέσεων και βρίσκουμε θετική ανταπόκριση.
Αρκετές θέσεις έχουν καλυφθεί προσωρινά και επιδιώκουμε να βρούμε τα κατάλληλα πρόσωπα για μόνιμη κάλυψη. Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν έχουν βλέψεις να αλλάξουν καριέρα και να μπουν στο στίβο της πολιτικής και δεν επιθυμούν προβολή. Προτιμούν να προσφέρουν από το παρασκήνιο και να εργαστούν για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους ίδιους και την ελληνική κοινωνία. 
Βασικός μας στόχος είναι η ανάδειξη νέων ικανών προσώπων από τη κοινωνία. Θέλουμε να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των: ηλικιακών, μορφωτικών, οικονομικών επιπέδων. Θέλουμε και τον 20χρονο και τον 70χρονο...τον απόφοιτο Δημοτικού και τον κάτοχο Διδακτορικού..τον φτωχό και τον πλούσιο.

περισσότερα...

ΝΕΑ ΑΡΧΗ