Πλησιάζει η ώρα της Χρυσής Αυγής

            Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και οι πιθανές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι εξαιρετικά σημαντικές για την Ελλάδα. Ειλικρινά εύχομαι να είναι τέτοιες που να αλλάξει σημαντικά το τοπίο στη κεντροδεξιά. Η ΝΔ χρειάζεται αυτοκάθαρση, διάσπαση και κοσμογονικές αλλαγές. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν. Η ΝΔ με τον ένα η τον άλλο αρχηγό θα κάνει ένα «ψιλοστοκάρισμα» και ένα «βάψιμο» και θα παρουσιαστεί ως κάτι καινούργιο. Στην ουσία θα είναι το ίδιο πάντα παρακμιακό κόμμα.

            Σε αυτή τη περίπτωση, νομίζω ότι η μόνη λύση και η τελευταία ελπίδα είναι η Χρυσή Αυγή. Ρεαλιστικά, βραχυχρόνια δεν υπάρχει άλλο κόμμα να «κτυπήσει» την ΝΔ. Χρειάζεται να βλέπουμε μακροχρόνια αλλά και βραχυχρόνια. Καλώς η κακώς, η Χρυσή Αυγή είναι το δεύτερο κόμμα στη κεντροδεξιά και το τρίτο κόμμα σε όλο το πολιτικό φάσμα. Έξι χρόνια κρίσης και δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί κάτι άλλο. Όλες οι προσπάθειες στη κεντροδεξιά, εκτός των ΑΝΕΛ, απέτυχαν. Οι ΑΝΕΛ δεν είναι άξιοι λόγου. Ουσιαστικά είναι η πατριωτική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και κάποια στιγμή θα απορροφηθούν. Συμμετέχω στη προσπάθεια της Νέας Αρχής. Όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε, συμφωνούμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε ιδιαίτερες αξιώσεις για τη πορεία της κίνησης στο εγγύς μέλλον. Τώρα τι γίνεται;
            Είναι εθνικό συμφέρον να καθαρίσει η κεντροδεξιά και να καταρρεύσει η ΝΔ, το κόμμα που μαζί με το ΠΑΣΟΚ έφερε τόσο δεινά στο τόπο. Έτσι μακροχρόνια θα μπορέσει να προκύψει κάτι καλύτερο στη κεντροδεξιά. Η ΧΑ είναι το μόνο  μέσο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Παρόμοιο σκεπτικό έχουν και πολλοί άλλοι κεντροδεξιοί με τους οποίους συζητάω.
            Είμαι σε επαφή με ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων. Έχουμε ιδεολογικές διαφορές με τη Χρυσή Αυγή. Οι απόψεις μας σε αρκετά ζητήματα δεν είναι τόσο ακραίες. Εάν όμως όπως αναμένουμε δεν αλλάξει τίποτα, θα αναζητήσουμε μια φόρμουλα συνεργασίας με τη ΧΑ. Αποτελεί κίνηση στρατηγικής και όχι ιδεολογικής σύγκλισης. Οι Έλληνες συμμάχησαν με τους Σέρβους ενάντια στους Τούρκους αλλά δεν έγιναν οι Έλληνες Σέρβοι και ούτε οι Σέρβοι Έλληνες.
            Κρατάμε στάση αναμονής. Ελπίζουμε πραγματικά σε σημαντικές αλλαγές στη ΝΔ και γενικότερα στη κεντροδεξιά αλλά δίνουμε ελάχιστες πιθανότητες. Εάν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις μας, θα βοηθήσουμε τη ΧΑ για να μας βοηθήσουν. Δεν έχουμε κάνει μαζί τους καμιά απολύτως συζήτηση αλλά κάποιοι από εμάς έχουν επαφές.  Θα τους βοηθήσουμε να «ανέβουν» και να εξοντώσουν αυτούς που μας εξόντωσαν, τη ΝΔ. Θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τις απαιτούμενες αλλαγές στη κεντροδεξιά ώστε μακροχρόνια να δημιουργηθούν καλύτερα σχήματα  από τη ΝΔ. Ας λένε τους Χρυσαυγίτες φασίστες και ότι άλλο θέλουν. Ας μας πουν και εμάς φασίστες και ότι άλλο θέλουν.

Ηρακλής Π