True masters of deception

      
           
True Masters of Deception
Τα παρακάτω μου τα είπε ένας γνωστός μου, πολύ σοβαρός άνθρωπος που έχει στενές σχέσεις με το  χώρο της πολιτικής:


           « Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ήταν βλάκες. Ήξεραν πολύ καλά ότι μπορεί να έρθει χρεοκοπία. Δεν έκαναν τίποτα απολύτως για να αποφύγουν το σίγουρο πολιτικό κόστος. Δεν είπαν τίποτα για να το τραβήξουν όσο πάει. Δηλαδή με απλά λόγια χρεοκόπησαν μια χώρα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους.
            Στις διάφορες Ευρωπαϊκές συναντήσεις, έχει συζητηθεί η εναλλακτική της επίσπευσης της Ομοσπονδίας σαν λύση στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας ειδικότερα και του Νότου γενικότερα. Αντιδρούν οι Έλληνες βουλευτές και ειδικά αυτοί της ΝΔ. Εξάλλου μόνο στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ  έχουν δυνατότητα να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Τα άλλα κόμματα είναι μικρά και απλώς ακολουθούν. Στη ΝΔ φοβούνται ότι εάν υποστηρίξουν την Ομοσπονδοποίση θα χάσουν ψήφους από τη λαϊκή δεξιά. Δηλαδή πάλι το πολιτικό κόστος.

            Επίσης είναι και κάτι άλλο. Εάν γίνει η Ομοσπονδία, η θέση του προέδρου και του πρωθυπουργού θα συγχωνευθεί στη θέση του κυβερνήτη (Governor) της πολιτείας. Oι βουλευτές της χώρας θα γίνουν πολιτειακοί βουλευτές και οι Εκτελεστικοί Σύμβουλοι (Executive Officers) θα πάρουν τη θέση των υπουργών. Ο αριθμός τους θα είναι πολύ μικρότερος. Μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων τους θα μετατεθεί στα ευρωπαϊκά όργανα. Η ονομασία των θέσεων μπορεί να είναι διαφορετική. Σαν παράδειγμα αναφέρω την πιο πολυπληθή αμερικανική πολιτεία. H California με 38 εκατομμύρια κατοίκους έχει 7 Executive Officers και 120 πολιτειακούς βουλευτές (State Assembly & State Senate).
            Κάποιοι βουλευτές πιθανώς να καταφέρουν να γίνουν ευρωβουλευτές. Ο αριθμός όμως των Ελλήνων ευρωβουλευτών είναι 21 και προβλέπεται να μειωθεί. Ο λόγος είναι ότι ο συνολικός αριθμός των ευρωβουλευτών δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 751. Έτσι κάθε φορά που εισέρχεται μια καινούργια χώρα στην Ένωση, οι βουλευτές κάθε χώρας μειώνονται για να διατηρηθεί το max των 751 ευρωβουλευτών.  Με όλα αυτά τα δεδομένα, οι Έλληνες βουλευτές και ειδικά αυτοί της ΝΔ καθυστερούν την Ομοσπονδοποίηση μέχρι να τελειώσει οι βουλευτική τους σταδιοδρομία».

            Ότι στη ΝΔ «έκαναν τη πάπια» για την επερχόμενη χρεοκοπία το είχα ξανακούσει και δεν εξεπλάγην. Πίστευα όμως ότι η αντίδραση στην Ομοσπονδία θα ήταν από τη μεριά των βουλευτών των ισχυρών χωρών και ειδικά της Γερμανίας. Είναι εξάλλου μια λογική αντίδραση να μην θέλουν οι ισχυρές χώρες να σχηματίσουν Ομοσπονδία με προβληματικές οικονομίες.
            Ειλικρινά, η έκπληξη μου ήταν τόσο μεγάλη με όσα άκουσα που άγγιξε τα όρια του σοκ. Όμως όταν το καλοσκέφτηκα το βρήκα πολύ πιθανό. Οι Έλληνες πολιτικοί  μόνο για την παρτη τους και για την καρέκλα ενδιαφέρονται. Εάν ισχύουν όλα όσα μου ανέφερε ο γνωστός μου τότε τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι χρεoκόπησε μια χώρα, εξοντώθηκαν εκατομμύρια Έλληνες, δημιουργήθηκε και συντηρείται παγκόσμια κρίση, έγινε η Ευρώπη άνω-κάτω, ταλαιπωρούνται έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι για να κρατήσουν το πολύ 100 άνθρωποι τις καρέκλες τους. Λέω μόνο τόσους, γιατί όλοι ξέρουμε ότι στα κόμματα μέσα, λίγοι μεγαλοβουλευτές συναποφασίζουν και όλοι οι άλλοι ακολουθούν.
            Σε προηγούμενα άρθρα φάνηκε ότι στη ΝΔ δουλεύουν κανονικά τους Αλαφουζοοικολόγους αλλά και τους οικιστές, τους θρησκευόμενους αλλά και τους free. Τώρα φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι true masters of deception (αληθινοί masters εξαπάτησης), κάτι σαν πενταπλοί πράκτορες. Δουλεύουν όλη την Υφήλιο στη κυριολεξία για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Δουλεύουν τη λαϊκή δεξιά, τη φιλελεύθερη δεξιά, τους πατριώτες, τους υποστηρικτές της Ομοσπονδίας, όλους τους Έλληνες, τους ευρωπαίους  εταίρους, το ΔΝΤ, τους Αμερικάνους, τους φίλους τους της Παγκόσμιας Ένωσης…. 

Παναγιώτης Ε