Γαλάζια προπαγανδιστική συνωμοσία

            
Από τα πρώτα άρθρα που είχαμε δημοσιεύσει ήταν Το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό χρειάζεται περισσότερο «φως» - και αφορούσε μια επιστολή που είχαμε στείλει σε όλα τα κόμματα. Από την αρχή έχουμε σαν προτεραιότητες:
  • την ανάδειξη της αλήθειας και
  • την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.
Η διαφορά μας με τη ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ) δεν είναι πολύ μεγάλη σε ιδεολογικό επίπεδο. Υπάρχουν σημαντικότερες διαφορές ως προς τις θέσεις. Είναι όμως τεράστια η διαφορά νοοτροπίας. Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα που θα εντοπίζουν αυτές τις διαφορές.

           Από την αρχή της κρίσης παρακολουθούμε μια προπαγανδιστική συνωμοσία των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Ηγέτης αυτής της συνωμοσίας (αρχί-συνωμότες) είναι  το μεγαλύτερο κόμμα του μπλοκ δηλαδή η ΝΔ. Είναι εξάλλου το κόμμα που έβαλε τη χώρα στην ΕΕ χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό. Η ΝΔ συστηματικά αποκρύπτει της αλήθεια και προσπαθεί να συσκοτίσει τα πράγματα ούτως ώστε να δημιουργηθεί σύγχυση. Δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ας απαντήσουν δύο μόνο από τα πολλά ερωτήματα:
  • Το σκληρό ευρώ μείωσε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών με αποτέλεσμα την σταδιακή εξαέρωση της ελληνικής παραγωγικής βάσης;
  • Η ΕΕ προστάτεψε δασμολογικά τα γερμανικά προϊόντα απέναντι στην κινεζική εισβολή ενώ δεν έκανε το ίδιο με τα ελληνικά;
Φοβούνται ότι εάν μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, το 80% υπέρ του ευρώ θα γίνει 80% υπέρ της δραχμής. Η τακτική τους είναι πάγια σε όλα τα ζητήματα, δασικό, φορολογικό, ανεργία κλπ. Έχουν μάθει να λειτουργούν καλύτερα στο ημίφως και στη ομίχλη. Προσπαθούν διαρκώς να δημιουργήσουν αυτές τις συνθήκες και να συσκοτίζουν τα πράγματα.
            Δεν είμαστε αντιευρωπαϊστές η ευρωσκεπτικιστές. Το αντίθετο μάλιστα είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Δίνουμε όμως μεγαλύτερη σημασία στην αναζήτηση της αλήθειας και στην ευημερία του Ελληνικού λαού. Η άποψη μας είναι ότι οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική είναι καλύτερη από την σημερινή κατάσταση:
  • Ομοσπονδοποίηση
  • Τμηματοποίηση ΕΕ
  • Εθνικό νόμισμα
Στερούμαστε τις μελέτες για να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε επιστημονικά την άποψη μας αλλά προσπαθούμε να τις αποκτήσουμε. Χρειάζονται μελέτες για όλες τις εναλλακτικές ούτως ώστε να μπορέσει να γίνει η σύγκριση. Δεν είμαστε κατά της Ομοσπονδοποίησης. Μάλιστα θεωρούμε ότι από οικονομικής άποψης θα είναι καλύτερη από την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Όμως από εθνικής άποψης έχει αρνητικά γιατί θα χαθεί η εθνική ταυτότητα. Θα πρέπει να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
            Δεν υπάρχει όμως κανένα χρονοδιάγραμμα για την Ομοσπονδοποίηση. Μπορεί να γίνει σε 5, 10, 50, 100, 200 χρόνια η και ποτέ. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πότε και εάν η ΕΕ και η Ευρωζώνη αποφασίσουν να λύσουν τα προβλήματα τους. Έτσι σε περίπτωση που δεν προβλέπεται άμεση δημιουργία Ομοσπονδίας, είναι επιβεβλημένη η έξοδος. Παράλληλα η Ελλάδα θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και μπορεί να συνεχίζει τη σύγκλιση όντας εκτός ευρωζώνης η ΕΕ.  Εάν κάποτε λυθούν τα προβλήματα μπορεί να εξετασθεί η περίπτωση της επανένταξης.
            Ο κεντροδεξιός ψηφοφόρος και ο Έλληνας πολίτης  χρειάζεται ένα κόμμα που θα του λέει όλη την αλήθεια και δεν θα προσπαθεί να τον εξαπατήσει, να τον χειραγωγήσει και να του κάνει πλύση εγκεφάλου. Ένα κόμμα που εστιάζει στη λύση των προβλημάτων αντί στη διατήρηση των προβλημάτων και της καρέκλας.  Ένα κόμμα που θα τον αφήνει να αποφασίζει σε πολύ σημαντικά ζητήματα αφού πρώτα κάνει κάθε προσπάθεια για να του αποκαλύψει την αλήθεια. Το κόμμα αυτό αισιοδοξούμε ότι θα είναι η Νέα Αρχή. 

Γιάννης Μ