Βαγγέλα είμαστε δίπλα σου !

Η φωτογραφία είναι από επίσκεψη του Βαγγέλα στο Βόλο.
Η επιλογή έγινε τυχαία. 
...στη κυριολεξία όμως. Πολλοί αναρωτιούνται πώς ξέρουμε τόσα πολλά πράγματα. Μήπως είμαστε πράκτορες και έχουμε βάλει κοριούς παντού; Η εξήγηση είναι λιγότερο μυθυστορηματική. Έχουμε υποστηρικτές μας μέσα κόμματα, οργανώσεις, οργανισμούς, υπηρεσίες κλπ. Ένας βασικός λόγος που δεν γινόμαστε ακόμη κόμμα είναι για να μην εγκλωβίσουμε τους υποστηρικτές μας σε ένα ασήμαντο κόμμα εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι δραστηριοποιούνται σε άλλα κόμματα του κέντρο+δεξιού χώρου, κυρίως στη ΝΔ αλλά και στους ΑΝΕΛ το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι κλπ. Αυτό που μας λένε είναι: «όταν είσαστε έτοιμοι θα έρθουμε μαζί σας». Το αποδεχόμαστε.
            Από τις κινήσεις που απαρτίζουν την Νέα Αρχή είναι η αντί-ΝΔ. Η βασική κίνηση είναι η ΔΕΚΑ αλλά η αντί-ΝΔ και η ΑΔΕΣ είναι εξίσου σημαντικές. Και οι τρεις μαζί αποτελούν το κύριο κορμό. Η αντί-ΝΔ έχει μεγάλη διείσδυση στη βάση της ΝΔ σε χαμηλό και μεσαίο επίπεδο. Η διείσδυση είναι κρυφή και κάθε μέρα αυξάνεται. Ο ένας με τον άλλο συζητάνε και λένε «από εκεί θα μαζευτούμε σιγά-σιγά, εδώ δεν πάει άλλο».  Επομένως Βαγγέλα εάν θέλεις να μάθεις ποιοι είμαστε, κοίτα δίπλα σου!
            Όλοι όσοι συμμετέχουν στη ΝΑ από την ΝΔ συμφωνούν ότι η ΝΔ είναι ένα κακό κόμμα με πολλά στραβά και ότι η Ελλάδα και η κεντροδεξιά χρειάζεται κάτι καλύτερο. Η ένταση και η αντιμετώπιση όμως ποικίλουν.  Είναι αυτοί που θεωρούν τη ΝΔ ελεεινό και τρισάθλιο κόμμα και δεν πρόκειται να τους ξαναψηφίσουν ποτέ. Είναι και άλλοι που ελλείψει άλλης αξιόλογης επιλογής όχι μόνο τους ψηφίζουν αλλά και δραστηριοποιούνται στη ΝΔ. Δεν τους αρέσουν τα αρνητικά γράφονται για τη ΝΔ. Μας έχουν ζητήσει να γράψουν άρθρα υποστήριξης. Είπαμε, ανεχόμαστε να δραστηριοποιούνται σε άλλα κόμματα αλλά όχι και να τους προσφέρουμε διαφήμιση. Προτείνω ψήφο σε μικρά κόμματα εκτός Βουλής και εναλλακτικά ΧΑ η ΚΚΕ.

Ηλίας Γ