Διάσπαση βάσης

            
Πανωλεθρία! Τέταρτη μεγάλη ήττα μέσα σε 16 μήνες. Ήττα από ένα κόμμα που πριν λίγα χρόνια αγωνιζόταν να μπει στη Βουλή. Η ήττα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν αναλογιστεί κανείς τι έχει γίνει μέσα στους εφτά μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: αποτυχία να εφαρμόσουν το παραμικρό από τις υποσχέσεις τους, αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, ένα βήμα πριν το χάος, κλειστές τράπεζες, κατάρρευση της οικονομίας, σημαντική διάσπαση  κορυφής κλπ.

            Πόσο έπρεπε να είναι η διαφορά; Πάνω από 10 μονάδες υπέρ της κεντροδεξιάς, εάν υπήρχε ένα άλλο κεντροδεξιό κόμμα στη θέση της ΝΔ. Ποιο είναι το συμπέρασμα αυτών των εκλογών; Το πολιτικό προϊόν ΝΔ πνέει τα λοίσθια, έχει σχεδόν μηδενική αξία. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να σημάνει συναγερμό στη κεντροδεξιά παράταξη. Νίκη θα αργήσει να έρθει πολύ στη κεντροδεξιά, όσο συνεχίζει η ΝΔ να είναι η βασική δύναμη. Χρειάζεται απαραίτητα κάτι άλλο.
            Όλες οι διασπάσεις ήταν κορυφής: Πολιτική Άνοιξη, ΔΗΚΚΙ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΛΑΕ, ΚΙΔΗΣΟ. Στη Νέα Αρχή, επιχειρούμε διάσπαση βάσης. Έχουμε σημαντική διείσδυση στη βάση της ΝΔ που κάθε μέρα μεγαλώνει. Μπορεί να πάρει 1 χρόνο αλλά και 10 χρόνια, το πιθανότερο είναι κάπου στη μέση. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η στάση του κόσμου. Ένα κομμάτι της βάσης θα μείνει με τους διεφθαρμένους και ανίκανους ανθρώπους που εξαπατούν και εκμεταλλεύονται τη κεντροδεξιά διαχρονικά και έχουν ρημάξει τη χώρα. Ελπίζουμε ότι αυτό το κομμάτι θα βαίνει μειούμενο. Η μέρα που η ΝΔ θα έχει μονοψήφια ποσοστά και θα αγωνίζεται όπως το ΠΑΣΟΚ να πιάσει 7% θα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα.

            Θα ξεκινήσουμε μια επικοινωνιακή καμπάνια για να αναδείξουμε την διαχρονική και συστηματική εξαπάτηση της ΝΔ σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Υπάρχουν ήδη τοπικές της ΝΔ που είναι έτοιμες να αλλάξουν ταμπέλα. Θα απευθύνουμε έκκληση  κάποια στιγμή σε όλες τις τοπικές της ΝΔ να το κάνουν. Στην ουσία το μόνο που χρειάζεται είναι να διορθώσουν μια λέξη, αντί Δημοκρατία να βάλουν Αρχή. Το κάνουμε με μεγάλη χαρά εμείς εάν μας το ζητήσουν.

Αργύρης Τ