Υποκρισία και αοριστία

           
            Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι εστι ΝΔ. Λοιπόν, η ΝΔ είναι το πιο υποκριτικό και διπρόσωπο κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Να το εξηγήσω. Έχω δει πολλά άρθρα σε αυτό το e-Βήμα πολιτών σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών και τα gays  στο ΣΥΡΙΖΑ. Gays και  χρήση ναρκωτικών υπάρχουν και μέσα στη ΝΔ. Φάνηκε με τη πρόσφατη περίπτωση της Μυκόνου που θεωρώ ότι δεν είναι μοναδική. Τώρα δεν έχω μετρήσει ακριβώς πόσους gays και χρήστες ναρκωτικών έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσους η ΝΔ.
            Ποιο είναι το πρόβλημα της ΝΔ. Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων είναι κοινωνικά συντηρητικοί και έχουν αρνητική στάση τόσο για τα gays όσο και για τη χρήση ναρκωτικών. Να δηλώσω σε αυτό το σημείο ότι η δική μου στάση είναι αδιάφορη ούτε τα υποστηρίζω αλλά ούτε και τα κατακρίνω.  Εάν βγει στη φόρα για ένα πολιτικό της ΝΔ ότι είναι gay η ότι κάνει χρήση ναρκωτικών δύσκολα θα επανεκλεγεί. Στο ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντροαριστερά και στα καθαρά φιλελεύθερα κόμματα δεν τα κρύβουν τόσο πολύ. Επίσης οι θέσεις που παίρνουν είναι πιο φιλικές σε τέτοια ζητήματα. Η ΝΔ έχει ένα μικρό κομμάτι φιλελεύθερων ψηφοφόρων αλλά το μεγαλύτερο είναι η λαϊκή δεξιά. Εάν πάρει θέση υπέρ της χρήσης ναρκωτικών η των ομοφυλοφίλων θα χάσει τμήμα της λαϊκής δεξιάς.

            Πάμε τώρα στο βασικότερο. Αφορμή για όλα αυτά πήρα από τα προηγούμενα άρθρα που αναφέρουν για την Ομοσπονδοποίηση της ΕΕ και για κάποια λίστα που κυκλοφορεί με επώνυμους υποστηρικτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα προκαλέσει σταδιακά απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Τα όρια της  Ελλάδας θα παραμείνουν ως πολιτείας της Ευρώπης και όχι κράτους. Ήθη και έθιμα θα διατηρηθούν αλλά οι κάτοικοι της χώρας θα είναι Ευρωπαίοι και όχι Έλληνες. Θα έλθουν πολίτες από όλη την Ευρώπη και θα γίνει αυτό που στην Αμερική ονομάζουν «melting pot» δηλαδή ένα ανακάτεμα φυλών. Η ελληνική γλώσσα πιθανώς να διατηρηθεί ως δεύτερη γλώσσα.
            Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς της ΝΔ υποστηρίζουν την Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης και του Κόσμου και υποθέτω ότι θα είναι μέσα στη λίστα που κυκλοφορεί. Η ΝΔ έχει μεγάλο πατριωτικό κομμάτι που είναι περίπου το ίδιο με τη λαϊκή δεξιά. Το πατριωτικό κομμάτι δεν θα ήθελε την απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Έτσι ενώ σχεδόν όλοι (οι πολιτικοί της ΝΔ) υποστηρίζουν την Ομοσπονδία δεν το λένε ανοιχτά. 
            Η ΝΔ δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή τη μορφή. Τώρα προσπαθεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα τους φιλελεύθερους και τους λαϊκούς δεξιούς και επειδή είναι δύσκολο να συγκεράσει τις δύο βασικές τάσεις καταφεύγει στην υποκρισία και την αοριστία. Πρέπει οπωσδήποτε να διασπαστεί. Έτσι θα μπορέσει να έχει πιο ειλικρινείς και καθαρές τοποθετήσεις.

Νίκος Α