Ειλικρίνεια-απάτη-προδοσία-συνωμοσία

            
            Διαβάζω ότι κυκλοφορεί μια λίστα με επώνυμους που υποστηρίζουν την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Λίγο-πολύ φαντάζομαι ποιοι θα είναι μέσα. Θα με ενδιέφερε να δω ποιοι δεν είναι μέσα.  Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί οι αποστάσεις μεταξύ ειλικρίνειας, απάτης, προδοσίας και συνωμοσίας είναι μικρές. Σίγουρα πολλοί έχουν περάσει τις διαχωριστικές γραμμές χωρίς να το καταλάβουν. Θα το εξηγήσω όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.
            Θεωρώ τις έννοιες Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, Παγκόσμια Ένωση παραπλήσιες. Κατ’ αρχάς αφού δεν τολμούν να υπερασπιστούν το σκοπό που είναι ταγμένοι θα το κάνω εγώ.  Η Ομοσπονδοποίηση πιθανότατα θα προκαλέσει μετακίνηση:
  • επιχειρήσεων και συνταξιούχων από το Βορρά στο Νότο
  • εργατών και υπαλλήλων από το Νότο στο Βορρά
Θα βελτιώσει οικονομικά τη κατάσταση στο Νότο χωρίς να την επιδεινώσει στο Βορρά. Η μετακίνηση αυτή δεν θα είναι μετανάστευση αφού δε θα γίνει προς άλλη χώρα αλλά προς άλλη πολιτεία της ίδιας Ομοσπονδίας. Μακροχρόνια θα απολεσθεί η εθνική ταυτότητα αλλά από οικονομική άποψη οι επιπτώσεις θα είναι θετικές.
            Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής και κατ’ επέκταση Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν είναι κάτι παράνομο. Δεν τη θεωρώ προδοτική στάση αλλά σίγουρα δεν είναι και πατριωτική. Είναι μια άποψη σεβαστή με συν και πλην. Ο Σωκράτης είχε πει «δεν είμαι Αθηναίος ούτε Έλληνας αλλά πολίτης του κόσμου».  Από την άλλη δεν θεωρώ φασίστες και σωβινιστές όποιους επιθυμούν να διατηρηθεί η Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος και όχι πολιτεία της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν ακόμη μεγαλύτερη εθνική ανεξαρτησία με έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Είναι όλες απόλυτα σεβαστές απόψεις με θετικά και αρνητικά. Καθένας τα ζυγίζει με το δικό του τρόπο και τις δικές του προτεραιότητες.
            Εάν κάποιος υποστηρίζει την Ομοσπονδοποίηση κρυφά και φανερά «το παίζει» πατριώτης  για να υφαρπάξει τη ψήφο των πατριωτών τότε είναι απατεώνας και διπρόσωπος. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όσους είναι μέσα στη λίστα των υποστηρικτών της Παγκόσμιας Ένωσης να τοποθετηθούν επί του θέματος. Εάν το έχουν κάνει, τότε δεν βρίσκω κάτι μεμπτό από την παρουσία του ονόματος τους στη λίστα. Ίσα-ίσα που είναι μια ειλικρινής στάση.  Όσοι όμως δεν έχουν ταχθεί υπέρ, είναι απατεώνες.
            Η υπηρέτηση στόχων αντικρουόμενων με τα συμφέροντα της χώρας αποτελεί προδοσία. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα της χώρας, όσο η Ελλάδα εξακολουθεί να υφίσταται ως έθνος-κράτος. Εάν η Ελλάδα γίνει πολιτεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τότε πάνω από όλα θα είναι τα συμφέροντα της ΕΕ. Τώρα, τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι πρώτα και μετά αυτά της ΕΕ. Δηλαδή το να υπηρετεί κανείς την επιτυχία του εγχειρήματος της ΕΕ σε βάρος των συμφερόντων της χώρας είναι προδοσία. Όταν δε είναι οργανωμένη, τότε είναι συνωμοσία εθνικής προδοσίας. Με αυτή την έννοια θεωρώ τους περισσότερους πολιτικούς, μιντιάρχες και δημοσιογράφους συνωμότες εθνικής προδοσίας. Εάν υπήρχε δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε όλοι να είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Μάρκος Β