Το σχέδιο για Ομοσπονδία θα αργήσει

            
Οι εναλλακτικές μορφές της ΕΕ
  •             Ομοσπονδοποίηση
  •             Τμηματοποίηση

συμφέρουν καλύτερα την Ελλάδα από οικονομική άποψη. Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Η χειρότερη εναλλακτική είναι αυτή που έχουμε σήμερα.

            Η Ομοσπονδία συμφέρει οικονομικά αλλά σιγά-σιγά θα χαθεί η εθνική ταυτότητα των χωρών. Στις ΗΠΑ  δεν υπήρχαν χώρες με μακρινή ιστορία ούτε καν πολιτείες, απλά τεράστιες εκτάσεις. Η Ελλάδα θα γίνει η Φλόριντα η η Καλιφόρνια της Ευρώπης. Στις ΗΠΑ κατά τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε σημαντική μετακίνηση οικονομικής δραστηριότητας από το Βορρά στο Νότο. Το ίδιο προβλέπω ότι θα γίνει σταδιακά και στη Ευρώπη εάν δημιουργηθούν οι ΗΠΕ. Είναι μια μόνο από τις πολλές θετικές επιπτώσεις.
            Δεν πρόκειται να γίνει σύντομα διότι η σημερινή μορφή της ΕΕ εξυπηρετεί τη Γερμανία και τους συμμάχους τους. Επίσης οι λαοί των ισχυρών χωρών θα αντιδράσουν στην ιδέα της Ομοσπονδίας με οικονομικά κατεστραμμένες χώρες. Το αντιφατικό είναι ότι η μορφή της ΕΕ που προτιμούν πατριωτικά φιλοευρωπαϊκά κόμματα (όπως οι ΑΝΕΛ) είναι αυτή ακριβώς που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Γερμανών και άλλων ισχυρών χωρών από οικονομική άποψη.
             Η τμηματοποίηση είναι επίσης μια εναλλακτική καλύτερη από την σημερινή. Δεν θα συμβεί διότι ο τελικός στόχος είναι το παγκόσμιο νόμισμα και  η παγκόσμια κυβέρνηση. Έτσι το να γίνει το ενιαίο νόμισμα δύο, τρία η τέσσερα είναι βήμα προς τα πίσω και καθυστέρηση. Η ΕΕ θα καταλήξει σε Ομοσπονδία. Δεν θα ρωτήσουν τον ελληνικό λαό όπως δεν τον ρώτησαν για την είσοδο στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θα αργήσει πολύ, θα πάρει 20-30 χρόνια. Μέχρι τότε θα έχουν πεθάνει πάνω από τρία εκατομμύρια Έλληνες από κακουχίες και άλλοι τόσοι θα έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι  διπλάσιος σε σχέση με σήμερα λόγω των παράνομων μεταναστών. Υπάρχει βέβαια σημαντική πιθανότητα να διαλυθεί η Ευρωζώνη και η ΕΕ από τα πολλά οικονομικά προβλήματα. Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα.
            Κατηγορούσαν το τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που  έγινε ΛΑΕ ότι είχε κρυφή ατζέντα τη δραχμή. Αυτοί που τους κατηγορούσαν έχουν κρυφή ατζέντα τη παγκόσμια κυβέρνηση και το παγκόσμιο νόμισμα. Πως το ξέρω; Έχω λίστα με περισσότερους από χίλιους επώνυμους που υπηρετούν τον σκοπό της παγκόσμιας κυβέρνησης: πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, καλλιτέχνες, μεγαλοδημοσιογράφοι, τηλεπαρουσιαστές, μεγαλοδικηγόροι κλπ. Την έχω για προσωπική μου χρήση. Τη χρησιμοποιώ για να καταλαβαίνω συμπεριφορές και συσχετισμούς. Είναι κακό κάποιος να τα υποστηρίζει τη παγκόσμια κυβέρνηση;  Όχι, είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να έχει τη δική του άποψη.  Αρκεί να την εκφράζει και να μην ενεργεί κρυφά, υποκριτικά και συνωμοτικά. Εκφράστε λοιπόν όλοι εσείς ανοιχτά την άποψη σας και εξηγήστε γιατί υποστηρίζετε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε πρώτη φάση και τη δημιουργία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη συνέχεια. 

Παύλος Λ