Αόρατο χέρι

            
            Αυτοπροσδιορίζομαι στο χώρο του κέντρου. Προβληματίζομαι για το τι θα ψηφίσω. Σίγουρα δεν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ γιατί μας είπαν πολλά ψέματα και κατέστρεψαν τη χώρα. Η καταστροφή που έκαναν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά ο ρυθμός καταστροφής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ασύλληπτος. Εάν συνεχίσουν έτσι, μέσα σε 2-3 χρόνια θα έχουν πετύχει το ίδιο επίπεδο καταστροφής που πέτυχαν οι άλλοι σε 40 χρόνια.  
            Το Ποτάμι είναι ένα μοντέρνο κόμμα με φρέσκα συμπαθητικά πρόσωπα και φρέσκες ιδέες. Έχει όμως δύο μεγάλα αγκάθια. Όπως φαίνεται ο Θεοδωράκης είναι άνθρωπος του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Επίσης είναι εμφανέστατη η μεγάλη στήριξη που είχε από τα ΜΜΕ.
            Έκλινα περισσότερο προς τον Λεβέντη. Είναι στο χώρο του κέντρου που ανήκω και εγώ. Έλεγε σωστά πράγματα που δεν ήταν βέβαια δικά του. Έλεγε ότι συζητιόταν καθημερινά στις παρέες των Ελλήνων. Καλό είναι  ότι τα μετέφερε, απλά δεν ήταν δικές τους οι απόψεις.
            Μέχρι εδώ τα θετικά. Είχα κάποιους ενδοιασμούς και για αυτό δεν το είχα αποφασίσει οριστικά. Κατ’ αρχάς δεν είδα κάποια σοβαρά πρόσωπα να τον πλαισιώνουν. Μετά, φαίνεται σαν να τον σπρώχνει ένα «αόρατο χέρι». Αναρωτιέμαι ποιο μπορεί να είναι αυτό το «αόρατο χέρι». Παρά τις αμφιβολίες, μάλλον θα τον ψήφιζα.
            Μέχρι που διάβασα μια δήλωση του. Χαρακτηρίζει αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ φασίστες, λιγούρια και πειναλέους. Με έκανε να αποφασίσω να μην τον ψηφίσω ποτέ αλλά και να ξεκινήσω αντιλεβεντικό αγώνα. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να αποτρέψω όποιον βρίσκω να σκέφτεται να ψηφίσει Λεβέντη. Θέλω επίσης να του απευθύνω τη παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

«κύριε Λεβέντη,
Μέχρι που ξέσπασε η κρίση δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν το σκύλο. Δεν είχα καθόλου χρόνο. Εσείς είχατε χρόνο να παρουσιάζεστε στα κανάλια, να χαριεντίζεστε και να λέτε σωστά και παλαβά ανάμεικτα. Άρα δεν δουλεύατε τόσο σκληρά όσο δούλευα εγώ.
Με πολύ κόπο και ιδρώτα κατόρθωσα να φτιάξω μια μικρή περιουσία. Με τη κρίση άρχισε το μαρτύριο της ανεργίας. Πάνω σε αυτό προστέθηκε η υπερφορολόγηση από τους εγκληματίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βάσει περιουσίας και όχι εισοδήματος. Δεν είχα τη οικονομική ικανότητα να ανταποκριθώ αλλά λίγο τους απασχολούσε όπως και τους Ευρωπαίους που προσκυνάτε ακόμη περισσότερο από τους υπολοίπους. Και εγώ ευρωπαϊστής είμαι, με αξιοπρέπεια όμως όχι δουλοπρέπεια.
Είμαι από τα θύματα της κρίσης και ψήφισα ΟΧΙ χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε λιγούρης ούτε πειναλέος. Είμαι οικονομικά εξοντωμένος από τους εγκληματίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και εσείς όπως φαίνεται στον ίδιο δρόμο βαδίζετε. Μπορείτε να μας εξηγήσετε το «αόρατο χέρι» που σας σπρώχνει ποιο είναι. Μήπως είναι η διαπλοκή που υποτίθεται ότι θα καταπολεμήσετε; Μήπως είναι κέντρα των Βρυξελλών η του Βερολίνου;» 

Θανάσης Π