Θύματα εξαπάτησης

Καθημερινά έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας πολλά θύματα της Νεοδημοκρατικής (και Πασοκικής) εξαπάτησης. Ανήκουν σε διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως π.χ.

  • Υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαπατήθηκαν ότι η ΝΔ υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα
  • Άνεργοι που εξαπατήθηκαν ότι η ΝΔ θα καταπολεμήσει την ανεργία
  • Οικιστές που εξαπατήθηκαν ότι η ΝΔ θα επιλύσει οικιστικά προβλήματα με πρωτεύον το δασικό
  • Πολίτες που ανήκουν στη μεσαία τάξη και εξαπατήθηκαν ότι η ΝΔ υπερασπίζεται τα συμφέροντα της τάξης τους
  • Πατριώτες που εξαπατήθηκαν ότι η ΝΔ είναι πατριωτικό κόμμα
  • Θρησκευόμενοι που εξαπατήθηκαν ότι η ΝΔ είναι χριστιανικό κόμμα κλπ

             Ομολογούν ότι αντιλήφθηκαν έστω και αργά την συστηματική διαχρονική εξαπάτηση.  Αναζητούν άλλη επιλογή. Αναζητούν ένα κόμμα που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα τους και τις απόψεις τους. Με μεγάλη αγωνία μας ρωτούν εάν θα συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές. Μακάρι να μπορούσαμε να τους δώσουμε αυτή τη μικρή χαρά. Η απάντηση μας τους δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη στενοχώρια.
            Είμαστε και εμείς οι ίδιοι θύματα εξαπάτησης. Οι περισσότεροι είμαστε θύματα εξαπάτησης της ΝΔ. Μερικοί από εμάς ανήκαν στο παλιά κεντρώο ΠΑΣΟΚ και έπεσαν θύματα εξαπάτησης του ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε μια άλλη εναλλακτική στην κέντρο+δεξιά. Αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε τη κίνηση γιατί δεν υπήρχε καμμία εναλλακτική που να υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας.
            Κάνουμε ότι μπορούμε. Αφιερώνουμε όλο τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε. Πληρώνουμε από το υστέρημα μας για την ανάπτυξη της κίνησης. Πολλοί από εμάς είμαστε άνεργοι και υποαπασχολούμενοι. Οι περισσότεροι ανήκουμε στη μεσαία τάξη και εξοντωθήκαμε από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες. Δεν έχουμε οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες να μας υποστηρίζουν.
            Τυπικά θα μπορούσαμε να κατέβουμε στις εκλογές. Θέλουμε να το κάνουμε με σοβαρές αξιώσεις. Δεν έχουμε ακόμη το απαιτούμενο μέγεθος για να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Όταν κατέβουμε σε εκλογές θα μπούμε και στη Βουλή. Αλλιώς δεν θα το αποτολμήσουμε.  Όσο μεγαλύτερη βοήθεια έχουμε, τόσο πιο γρήγορα θα τα καταφέρουμε.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ