ΝΑΙ - ΟΧΙ = άσπρο - μαύρο

           
Ανθρωποειδές ΝΔ
Εξ αρχής έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι το Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο είναι ένα πλασματικό δίλημμα. Ο λόγος είναι ότι στο στρατόπεδο «Αντιμνημόνιο» ομαδοποιούνται πολλές ετερόκλητες πολιτικές θέσεις. Θεωρούμε ότι τα Μνημόνια έχουν πολιτικές που είναι προς τη θετική κατεύθυνση, άλλες που είναι αναπόφευκτες και αρκετές που πρέπει να αλλάξουν. Μπορεί να αντιληφθεί κανείς με ποιες πολιτικές συμφωνούμε και με ποιες διαφωνούμε από τις θέσεις που διατυπώνουμε. Θα δώσουμε τρία παραδείγματα.

            Η τακτοποίηση του Δημόσιου τομέα μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και μάλιστα θεωρούμε ότι δεν έγινε με τους απαιτούμενους ρυθμούς. Από την άλλη δεν μπορεί να υπάρχει ανεργία σε πραγματικά επίπεδα πάνω από 30% και να μην ενδιαφέρεται καμιά από τις κυβερνήσεις να κάνει κάτι. Λύση υπάρχει, πολιτική βούληση δεν υπάρχει. Παρομοίως δεν γίνεται να επιβαρύνονται πολίτες πέρα από την φοροδοτική και την εισφοροδοτική τους δυνατότητα. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα τα έχουμε αναπτύξει στις θέσεις μας.
            Η απάντηση ΝΑΙ η ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν ένα ερώτημα άσπρο -μαύρο. Μπορεί κάποιος υποστηρικτής του ΟΧΙ να βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε επιμέρους απόψεις με έναν υποστηρικτή του ΝΑΙ παρά με έναν άλλο υποστηρικτή του ΟΧΙ. Έτσι σαν κίνηση αποφύγαμε να πάρουμε θέση. Σαν άτομα όμως αγωνιστήκαμε για τη επικράτηση του ΟΧΙ διότι θεωρήσαμε ότι έπρεπε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα «δεν πάει άλλο έτσι η κατάσταση». Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τεράστιες διαφορές με κάποιους που υποστήριξαν το ΝΑΙ.
            Μας εξοργίζει ιδιαίτερα η προπαγάνδα υπερ των Μνημονίων και του ευρώ που γίνεται από «Μνημονιακά» κόμματα με πρώτο τη ΝΔ. Δεν είμαστε κίνηση της δραχμής. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει συστηματική εξέταση όλων των εναλλακτικών και κάτι τέτοιο επιχειρούμε στις θέσεις μας. Μας εξοργίζουν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ που «πανηγυρίζουν» για τα Μνημόνια την ώρα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει, πεινάει, αυτοκτονεί. Δείχνει το μεγάλο βαθμό της πώρωσης και της αναισθησίας στα ανθρώπινα προβλήματα. Διακηρύσσει περίτρανα μια από τις βασικές αρχές του κόμματος της ΝΔ «ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν». Με τέτοιο είδος ανθρωποειδών δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση.
            Οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τη κρίση έδειξαν απίστευτη επιπολαιότητα, ανικανότητα και σκληρότητα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να μην είναι τόσο άσχημα εάν στη διακυβέρνηση της χώρας υπήρχαν άνθρωποι ικανοί και αδιάφθοροι. Θεωρούμε ότι το δουλοπρεπές, σκληρό, αναχρονιστικό, παρακμιακό, διεφθαρμένο και ανίκανο κόμμα της ΝΔ είναι Το Μεγάλο Εμπόδιο για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας. Εάν στη θέση της ΝΔ υπήρχε ένα καλύτερο κέντρο + δεξιό κόμμα, τότε η χώρα θα ξεπερνούσε γρήγορα τη κρίση και θα βάδιζε προς την ευημερία και την ανάπτυξη. Για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε.  

ΝΕΑ ΑΡΧΗ