Κάντε απλώς σωστά τη δουλειά σας!

            
Μια πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ στη Βαρυμπόμπη και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Στην σημερινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σαββατοκύριακο με Δράση» παρουσιάστηκε ως πυρκαγιά στη Πάρνηθα ενώ ήταν σε πεδινό τμήμα. Ο «δαιμόνιος» ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ δίνει ρεπορτάζ με φόντο ένα σιδερένιο φράχτη. Κάποια στιγμή η κάμερα στρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και δείχνει μια οικοδομή στα μπετά. Τα «αστέρια» οι παρουσιαστές του ΣΚΑΙ Νίκη Λυμπεράκη και Πάνος Πολυζωίδης μαζί με τον «δαιμόνιο» ρεπόρτερ συμφωνούν ότι ο φράχτης είναι ολοκαίνουριος και στη δασική έκταση ήδη αρχίζουν να ξεπροβάλλουν οικοδομές.

            Τυγχάνει να ξέρω τη περιοχή πολύ καλά. Ο φράκτης βρίσκεται εκεί τουλάχιστον μια εικοσαετία. Η οικοδομή στα μπετά βρίσκεται εκεί τουλάχιστον μια δεκαετία και κτίστηκε με άδεια. Στο ίδιο οικόπεδο είναι ένα σπίτι κτισμένο το 1970. Το οικόπεδο είναι σε ξέφωτο. Ακόμη και η άθλια ελληνική νομοθεσία επιτρέπει τον χαρακτηρισμό της έκτασης ως αγροτικής εφόσον το ξέφωτο υπήρχε διαχρονικά.
            Η χώρα αυτή δεν θα είχε τόσα προβλήματα εάν έκαναν όλοι σωστά τη δουλειά τους. Οι πολιτικοί έπρεπε να λύνουν το προβλήματα των πολιτών και οι δημοσιογράφοι να παρουσιάζουν την αλήθεια. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι η χώρα της απόλυτης αναξιοκρατίας. Το μέσον επικρατεί παντού. Οι πιο άχρηστοι άνθρωποι πιάνουν τις καλύτερες θέσεις.
            Εξαιτίας της απίστευτης ανικανότητας των δημοσιογράφων έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες πολίτες είναι καταπατητές δημόσιας έκτασης. Στη πραγματικότητα το τριτοκοσμικό ελληνικό κράτος καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα επί δεκαετίες. Τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, όπως διατυπώθηκαν από τον Διαφωτισμό, είναι η ζωή, η ελευθερία και η ιδιοκτησία. Οι ψευτο-οπαδοί του Διαφωτισμού καταπατούν το δικαίωμα της ιδιοκτησίας αμφισβητώντας την κυριότητα των πολιτών σε νόμιμα αποκτημένες εκτάσεις.
            Γιατί δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να εξετάσει το δασικό θέμα; Δεν υπάρχει τέτοια τρισάθλια νομοθεσία πουθενά στο κόσμο όλο. Μια έκταση χαρακτηρίζεται δασική εάν το 1946 είχε στο ¼ θάμνους.  Σε περίπτωση που χαρακτηριστεί δασική απαιτούνται τίτλοι ιδιοκτησίας από το 1896. Τότε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας. Δηλαδή εάν κάποιος έχει μια έκταση που το 1946 είχε θάμνους στο ¼ και έχει τίτλους ιδιοκτησίας από το 1900, τότε αυτός θεωρείται καταπατητής δημόσιας δασικής έκτασης.
            Όσοι προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κέρδισαν. Ελάχιστες εφημερίδες παρουσιάζουν τέτοιες ειδήσεις και πάντα στα ψιλά γράμματα. Εάν κάποιος πολιτικός στις ΗΠΑ τολμήσει να αμφισβητήσει την κυριότητα νόμιμα αποκτημένης ιδιοκτησίας, θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του καριέρας και θα τον κλείσουν στο ψυχιατρείο. Εδώ στην Ελλάδα, διάφοροι αμερικανόφερτοι πολιτικοί όχι μόνο τα λένε αλλά και τα κάνουν και όλοι τα θεωρούν ως απόλυτα φυσιολογικά.
            Θεωρητικά όλα τα κανάλια και εφημερίδες είναι ανεξάρτητα. Ο ΣΚΑΙ είναι με τη ΝΔ (με το Σαμαρά μέχρι πρόσφατα). Η ΝΔ υποτίθεται ότι είναι υπέρ της επίλυσης του δασικού προβλήματος. Δεν το κάνουν από ενδιαφέρον αλλά για να υφαρπάζουν επί δεκαετίες τις ψήφους των πολιτών που αντιμετωπίζουν δασικό πρόβλημα. Η ΕΡΤ είναι δημόσιο κανάλι αλλά φιλικότερη προς το ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντίθετος στη επίλυση του δασικού προβλήματος. Όμως στην ΕΡΤ είναι πολύ πιο  προσεκτικοί στις δηλώσεις τους. Τα κανάλια του Κουρή είναι ακόμη περισσότερο με το ΣΥΡΙΖΑ και όμως έχουν διατυπώσει φιλικότερες θέσεις για οικιστικά προβλήματα. 
            Η μισή Ελλάδα έχει δασικό πρόβλημα.  Όποιος έχει δασικό πρόβλημα και εξακολουθεί να παρακολουθεί τον ΣΚΑΙ είναι άξιος της μοίρας του. Επιτέλους πρέπει να ξεχωρίσουμε ποιοί είναι οι εχθροί μας και να τους πολεμήσουμε με κάθε τρόπο.

Δημήτρης Ν