Πραγματικότητα Εκάλης

           
Άκουσα τον Βαγγέλα (Μεϊμαράκη) να λέει ότι πρέπει να βοηθηθούν όσοι έχουν γονατίσει. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Μέχρι τώρα η ΝΔ χτύπαγε όσους έχουν γονατίσει για να τους ξαπλώσει κάτω. Επίσης αναφέρθηκε σε στροφή προς το κέντρο και τη μεσαία τάξη. Παρόλο που στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ δεν μας ευνοεί αυτή η μετατόπιση, βρίσκω πολύ θετικό ότι το δεύτερο κόμμα αποφάσισε να ενδιαφερθεί για τη μεσαία τάξη και αυτούς που έχουν πληγεί από τη κρίση. Διαπίστωσαν ότι χωρίς τη στήριξη της μεσαίας τάξης δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά. Όμως φοβάμαι ότι είναι μόνο στα λόγια.
            Δεν μπορεί ένα κόμμα να είναι ταυτόχρονα με τους πλούσιους, τη μεσαία τάξη και τη λαϊκή δεξιά. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατό. Επομένως υπάρχουν δύο εναλλακτικές:
  • θα μείνουν οι κακόμοιροι οι πλούσιοι χωρίς εκπροσώπηση
  • η ΝΔ θα προσπαθήσει με «καθρεφτάκια» να υφαρπάξει τις ψήφους της μεσαίας τάξης και της λαϊκής δεξιάς
              Τους δίνουμε μια υπόσχεση. Δεν θα τους το αφήσουμε στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας να εξαπατήσουν τη μεσαία τάξη και τη λαϊκή δεξιά με αοριστολογίες και γενικότητες. Θα τους αναγκάσουμε να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις και να δεσμευτούν για την εφαρμογή τους.  
            Πως να κερδίσουν τους ψηφοφόρους όταν έδωσαν αγώνα για το ΝΑΙ δηλαδή τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και τη περαιτέρω εξόντωση της μεσαίας τάξης; Ο Βαγγέλας είπε ότι ο κόσμος είχε κουραστεί με τη κατάσταση. Ενδεχομένως να έχουν κουραστεί λίγο στη Κηφισιά ( 64,75% ΝΑΙ). Στο Βύρωνα (60,85% ΟΧΙ) κα στη Καλλιθέα (62,67% ΟΧΙ) δεν αντέχουν άλλο ούτε μέρα. Πόσο δε μάλλον στη Δραπετσώνα (74,98% ΟΧΙ).   
            Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πραγματικότητες στην Ελλάδα. Είναι η πραγματικότητα του Ασπρόπυργου, των Άνω Λιοσίων, των Αχαρνών και του Περάματος. Εκεί το  ΟΧΙ συγκέντρωσε ποσοστά πάνω από 75%.  Μετά είναι η πραγματικότητα του Αγίου Δημητρίου, της Καισαριανής,  του Γαλατσίου και του Μοσχάτου όπου το ΟΧΙ συγκέντρωσε 62-65%.  Επίσης είναι  η πραγματικότητα της Εκάλης και της Φιλοθέης που το ΝΑΙ συγκέντρωσε 80-85%.
            Οι Νεοδημοκράτες δεν είναι εκτός πραγματικότητας αλλά εντός της πραγματικότητας της Εκάλης.  Συναναστρέφονται με τους Εκαλιώτες και τους Ψυχικιώτες και είναι εκτός της πραγματικότητας της μεσαίας τάξης. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει το πρόβλημα τους. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τους το λένε, εμείς τους το λέμε, όλοι τους το λένε και αδυνατούν να το αντιληφθούν. Νομίζουν ότι ότι ο Τσίπρας είναι πιο συμπαθητικός επειδή είναι νέος και σχετικά άφθαρτος. Παίζει και αυτό κάποιο ρόλο. Ο Τσίπρας είναι πιο συμπαθητικός επειδή δείχνει να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της μεσαίας τάξης που η ΝΔ εξόντωσε. 

Μιχάλης Τ