Βάλτε βαθιά το χέρι στη τσέπη για την ΕΕ

        
           
Οι Γερμανοί δεν είναι εχθροί μας αλλά φίλοι μας. Έχουν αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας ένα λιγότερο σκληρό νόμισμα. Ο Δρ Σόιμπλε δεν είναι κακός άνθρωπος όπως θέλουν να το παρουσιάζουν. Είναι ο μόνος που έχει την καλύτερη αντίληψη των οικονομικών της Ευρωζώνης. Αντιλαμβάνεται πολύ καθαρά ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει το εγχείρημα του ευρώ είναι με μια Ευρώπη 2-3 ταχυτήτων. Ανάλογη άποψη έχει διατυπώσει και ο Ντράγκι. Όλοι οι μύστες των οικονομικών συμφωνούν ως προς αυτό.

            Οι δανειστές έχουν απόλυτο δίκιο που ζητούν τα χρήματα που μας δάνεισαν. Όσοι αναφέρονται στα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας έχουν δίκιο όταν λένε ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ και τη ΕΕ. Δίκιο όμως έχει και ο Έλληνας πολίτης που ψήφισε ΟΧΙ. Δεν τα έφαγε μαζί με τον Πάγκαλο. Δεν πήρε μίζες, επιδοτήσεις, δουλειές από το Δημόσιο ούτε διορίστηκε στον ιδιωτικό η δημόσιο τομέα. Δούλεψε σκληρά όλη τη ζωή του και έκανε αιματηρές οικονομίες. Του ζητούν να παραδώσει τα αποκτήματα από τη προσπάθεια και τον αγώνα των παππούδων του, των γονιών του και τον δικό του για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτοί που του το ζητούν δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν καμία θυσία. Θέλουν να διατηρήσουν όλα τα προνόμια τους και ο λαός να κάνει όλες τις θυσίες.  
            Τα θέματα είναι πολλά. Το σύστημα μέσω των ΜΜΕ το έχει επικεντρώσει σε ένα θέμα, το χρέος. Είναι και αυτό ένα σημαντικό ζήτημα. Όμως δεν είναι το μόνο σημαντικό. Υπάρχουν και άλλα όπως:

  • οι αδυναμίες του κοινού νομίσματος και της ΕΕ
  • η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ
  • το μοίρασμα τη πίτας
            Τα παρακάμπτω όλα τα άλλα και μένω στο μοίρασμα τη πίττας. Παρ' όλη τη μείωση του εγχώριου προϊόντος κατά 25% υπάρχει αρκετή πίτα για όλους. Οι βολεμένοι όμως θέλουν να τρώνε αυτοί τεράστιο κομμάτι και οι περισσότεροι Έλληνες μικρό κομμάτι η τίποτα. Στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ έχουμε διατυπώσει αρκετές προτάσεις για αντιμετώπιση της κρίσης. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να τα κάνει η ΝΔ; Οι Νεοδημοκράτες έχουν μια συγκεκριμένη νοοτροπία: «Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν». Συναντούν κάποιον στο δρόμο να πεθαίνει και σταματούν για να του πάρουν το ρολόι και το πορτοφόλι. Έχουν κάνει την νοοτροπία ιδεολογία για να δικαιολογηθούν.

            Όλοι εσείς οι πλούσιοι  και οι βολεμένοι που ψηφίσατε ΝΑΙ,
Νομίζετε ότι είναι το γεωπολιτικό συμφέρον της χώρας να μείνει στην ΕΕ; Θέλετε να μείνουμε στη Ευρωπαϊκή Ένωση; Θέλετε να αγωνιστούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Εάν το θέλετε πάρα πολύ βάλτε βαθειά το χέρι μέσα στη τσέπη. Όχι απλώς βαθειά αλλά πολυυυυυύ βαθειά! Να μπορέσουμε να επιβιώσουμε όλοι και να βγούμε από τη κρίση.
  • Μείωση εβδομαδιαίων ωρών για  καταπολέμηση της ανεργίας
  • Αρνητικός φόρος εισοδήματος
  • Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 
  • Μείωση διαφορών εισοδήματος 
  • Μικρό και αποτελεσματικό κράτος
  • Επίλυση οικιστικών προβλημάτων
Αλλιώς φοβάμαι ότι έρχεται Επανάσταση!

Δημήτρης Κ